kaśka maciej 18.11.2009 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 O matko!! Tyle odpowiedzi, zabieram sie za czytanie i wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.11.2009 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Noxili gratuluję wiedzy, ale chłopie, w jakim języku Ty do nas przemawiasz czy to napewno nasz ojczysty no własnie nic nie skumałam, ale nie szkodzi Noxili, szacun. Też myślę o lunecie/lorcecie dla syna na gwiazdkę. Ma ostatnio fioła na punkcie kosmosu, planet, galaktyk, meteorów i innych takich moja córa również i zadaje mi takie trudne pytania o życiu w kosmosie, czy tam są dzieci i czy mają też takie zabawki jak ona. Matkooooo, musze jej kupić coś do obserwacji nieba bo mnie wykończy Teraz sobie przypomniałam, ze mam w domu porządną wojskową lornetkę Ale tym ją chyba nie zadowolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 18.11.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 ...moja córa również i zadaje mi takie trudne pytania o życiu w kosmosie, czy tam są dzieci i czy mają też takie zabawki jak ona. Matkooooo, musze jej kupić coś do obserwacji nieba bo mnie wykończy ... hmm, oczywiście, że tam są dzieci, tylko...mają macki, dziesięcioro oczu naokoło głowy, oddychają metanem, w TV oglądają Teletubisie, które wyglądają tak jak my i występują w trzech płciach. Koniecznie jej kup coś do obserwacji - jak będzie bardzo chciała to je zobaczy Obserwacje kosmosu oddziaływują na wyobraźnię i skłaniają do głębokich refleksji..."skąd pochodzimy...dokąd zmierzamy...co było przedtem...i co jest dalej". p.s. przez dobrą lornetkę można już zobaczyć cztery galilejskie księżyce Jowisza. A więc - do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noxili 18.11.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 ...moja córa również i zadaje mi takie trudne pytania o życiu w kosmosie, czy tam są dzieci i czy mają też takie zabawki jak ona. Matkooooo, musze jej kupić coś do obserwacji nieba bo mnie wykończy ... hmm, oczywiście, że tam są dzieci, tylko...mają macki, dziesięcioro oczu naokoło głowy, oddychają metanem, w TV oglądają Teletubisie, które wyglądają tak jak my i występują w trzech płciach. teraz sobie przypomniałam, ze mam w domu porządną wojskową lornetkę Ale tym ją chyba nie zadowolę Apropo proponuje przeczytać to: http://www.optyczne.pl/13.1-artykuł-Lornetka_czy_teleskop__Wstęp.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 18.11.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 No nie wiem, czy ta lornetka nie zadowoli. Mnie, starego pryka, widok księżyców Jowisza powalił mimo latającego obrazu. Moim zdaniem podstawa stabilny obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.11.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Do lornetki przekonana, teraz przyszło nam czekać na podogne niebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts