magda d 07.01.2004 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 Witam! Czy ktoś buduje lub zbudował ten domek(GLX 19)?chętnie dowiem się o ewentualnych kosztach oraz zastosowanych materiałach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 08.01.2004 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Zapraszam do poniższego wątku http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=6246 Projekt GLX jest podobny do GLX19. A ja buduję domek GLX10, tylko bez podpiwniczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 11.03.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Buduję GLX 19.Jestem na etapie wykończenia /siebie również/.Jeżeli to aktualne,służę doświadczeniem /?/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 12.03.2004 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Właśnie rozpoczynam budowę GLX19 z małymi zmianami (podpiwniczenie oraz poszeżenie garażu o jakieś 1,5m), reszta bez zmian. Budowa na górnym śląsku. Aktualnie jestem na etapie zakupu materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 12.03.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Witam Was w gronie GLX'ów :) Jak wcześniej wspomniałam zapraszam do wątku o GLX8 - bardzo podobnym do GLX19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda d 15.03.2004 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Witam Jesteśmy na etapie kupowania materiałów,będziemy budować ściane jednowarstwową z betonu komórkowego 36(400)Teraz zastanawiamy się nad dachówką Brass czy Euronit, napewno będzie kolor grafit. Napiszcie coś więcej- z jakigo matriału budowaliście,jakie pokrycia dachowe i w jakim kolorze wybraliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivo 15.03.2004 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Nie jestem pewna czy czytaliście wątek o GLX8, ale obecnie mamy stan surowy (Porotherm 25 P+W) i dach pokryty deskami i papą. Niedawno zakupiliśmy okna PCV w kolorze "złoty dąb", a teraz kolej na drzwi oraz bramę. Dachówka będzie czerwona. Powodzenia w budowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda d 15.03.2004 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Ivo bardzo fajnie prezentuje się twój domek,zazdroszcze wam już takiej zaawansowanej budowy,w przyszlości również chcemy okna w kolorze złotego dębu,ale najpierw musimy dokonać wyboru dachówki,jakiej firmy dachówkę wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 15.03.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Ja budowalem z bet. kom.gr. 36 odm. 400,oczywiscie to sciany zewn.,docieplenia nie przewiduje za wyjatkiem wykuszy /mam dwa/.Dachowka Braas Frankfurter czerwona i gratisowy kogut na dachu.Okna plast.w obustronnej okleinie-sosna.A pozatym b.duzo zmian w proj.typowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda d 16.03.2004 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Witam ponownie jakiej zaprawy używałeś do tych bloczków?chętnie również dowiem się jakie zmiany wprowadziłeś w projekcie,(u nas zmiany narazie to:zamiast daszku nad wejściem planujemy balkon,z jadalni okno wyjściowe na taras) jesteś zadowolony z dachówki?czy również miałeś problem z wyborem?My ciągle jesteśmy niezdecydowani...Czy zdecydowałeś się już na jakiś system ogrzewania?Planujemy zastosować głównie ogrzewanie kominkowe oraz gaz. POZDRAWIAM magda d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 16.03.2004 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Zmian jest tak duzo,ze trudno wszystkie wyliczyc.Dzisiaj parter.Zmiana ganku przy wejsciu gl.na symetryczny bez przypory.Przy drzwiach wejsciowych gl.waskie okna po obydwu stronach.Okno w kuchni,na wprost wejscia,przesuniete na srodek sciany.Usuniety taras z salonu.Pod balkonem wykusz,balkon na cala dl.budynku.Garaz powiekszony i dod.dwoje drzwi,jedne do mieszkania,drugie,po przeciwnnej stronie bramy, oraz scianka dzialowa wydzielajaca pomieszczenie na narzedzia ogrodowe.Ogrzewanie na calym parterze podlogowe,kominek z rusztem wodnym i kociol gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 16.03.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Bloczki na klej.Na dachowke bylismy zdecydowani jednomyslnie i od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda d 17.03.2004 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 zmiany wydają mi się bardzo praktyczne,zdecydowani jesteśmy również na przedłużenie balkonu,oraz zastanawiamy się czy zrobić może pokój nad garażem(garaż minimalnie powiększyć)z niecierpliwością czekam co zmieniłeś na poddaszu,aktualnie na jakim etapie budowania jesteś? POZDRAWIAM magda d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 17.03.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Jasne,ze nad garazem mamy pomieszczenie, tej samej wielkosci co garaz tj 28 m2.Przeznaczenie typowo gospodarcze, pralnia-suszarnia-prasowalnia.W dachu od str.pld. jedno okno polaciowe.Zrezygnowalismy ze scianki dzialowej rozdzielajacej sypialnie,powstala jedna duza,drzwi wejsciowe sa tez jedne,te blizej schodow.Natomiast na balkon pozostalo dwoje.Istnieje mozliwosc podzialu na dwa pomieszcz.gdyby kiedys zaszla taka koniecznosc.Zostalo jeszcze troche drobiazgow,ale nie warto nimi juz sobie glowy zawracac.W kazdym badz razie proporcje bryly budynku zostaly zachowane,wyglada efekownie czego dowodem jest pytanie obcych osob "a czyj to projekt". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda d 19.03.2004 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Czy dużo jeszcze zostało Tobie prac wykończeniowych?rozumiem że jesteś zadowolony z projektu,my również myśleliśmy pomieszczenie nad garażem wykorzystać jako pralnie-ale przed nami jeszcze długa droga W jakich okolicach budujesz?my budujemy na Podbeskidziu,w tych okolicach dużo zrealizowanych jest tych projektów. POZDRAWIAM magda d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 28.03.2004 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Co jeszcze zostalo do zrobienia ?Reszta glazury,kilka drzwi wewn.,podlaczenie i obudowa kominka,urz. sanitarne,malowanie.I to narazie wszystko.Za 2-3 tyg.chcemy sie wprowadzic.Tynki zewn. i podbitka poczekaja na lepsze czasy.Buduje we Wroclawiu.Podoba nam sie to co zostalo zrobione. Moze troche brakuje mi malego pokoiku na parterze. Zycze powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 18.06.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 a ja mam pytanie o GLX-5, czy jest ktos kto zbudował ten projekt, jeśli tak to niech wyjdzie z ukrycia. oceny wasze tego projektu tez dla mnie cennymi będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts