niciacia 07.01.2004 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 WitamBudując dom (od wiosny zacznę) planowałem zakup automatu pompowego, takiego jak np. widać tu : http://www.hydro-vacuum.pl/sklep/opis_a.htmlZastanawiam się, czy potem mogę go zainstalować w domu jako zaopatrujący cały dom w wodę (chodzi mi o eksploatację, a nie możliwości techniczne). Może ktoś ma doświadczenie w temacie i zechciałby się podzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 08.01.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Ten mały możesz sobie odpuścić. Do domu na dłuższa metę jest za słaby. Praktyczne co chwila by sie załączał a przy podlewaniu ogrodu chodziłby na okragło. Ten większy z regóły wystarcza ale jeśli masz duży ogród i bedziesz chciał kidyś zainstalować np. system automatycznego nawadniania to też może się okazać, że pompa jest za mało wydajna. Jeśli chodzi moje doświadczenia to są one jak najlepsze (trzeba tylko dostosować moc i pojemność zestawu do własnych potrzeb). Użytkowałem podobny zestaw dopuki nie podłączyli mi wodociągu. Pracował 4 lata bez usterek. Teraz mam ten zestaw podłączony do podlewania ogrodu latem i też spisuje się bez zarzutu. Acha przy zakupie zwróć uwagę na głośność pompy i silnika - może się okazać że tani zestaw będzie bardzo chałaśliwy.Acha na wejściu pomy zainstalowałem filtr sitkowy aby wyeliminować możliwość zassania piasku. I jeszcze jedno mam włoska pompę nocchi i jest dosyć cicha.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 08.01.2004 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Wielkie dzięki, babsko w sklepie przekonywało mnie, że do domu taki zestaw się nie nadaje, bo blebleble...... itd. Ale skoro u Ciebie działa, to u mnie też będzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 08.01.2004 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 poczekaj poczekaj, musiz określić swoje potrzeby. Najpierw napisz jakiej głębokości masz studnię bo z głębinówki to takie cudo może nie pociągnąć. Ja mam wodę z trzech metrów. Poza tym jesli możesz weź model z wiekszym zbiornikiem- żadziej będzie się zalączał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 08.01.2004 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Niciaja, na twoim miejscu kupiłbym jednak tanią pompe ogrodową. Poprostu obawiałbym sie, że na budowie taki zestaw dostanie nog. Pompę ogrodową możesz kupić za grosze a w razie czego wrzucić do bagaznika. Z zestawem hydroforowym jest troche wiecej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts