moominek72 18.11.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Witam, Zapewne temat był wałkowany ale... Po wykonaniu przyłącza do szamba i pierwszej próbie okazało się, że ssanie beczka ma tak wielkie, że mimo odpowietrzenia na końcu układu, ssie tak, że wyciąga wodę ze wszystkich syfonów w domu co niestety po jakimś czasie skutkuje niezłym smrodkiem w domu. Niestety nie zrobiłem dodatkowego odpowietrzenia samego zbiornika, mój błąd, na co jest już za późno, bo leży kostka. Profilaktycznie, zostawiłem właz w kostce i jedynym na razie rozwiązaniem jest zostawianie włazu otwartego na czas wyciągania. Kłopotliwe z punktu widzenia ciężaru żeliwnej pokrywy. Natomiast zastanawiam się, czy nawiercenie większej ilości otworów w pokrywie rozwiązało by problem? Czy ktoś może już to przerabiał? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.11.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Myślę ze wątek podobny a rozwiązanie jest opisane http://forum.muratordom.pl/czy-mozna-zrobic-syfon-na-rurze-kan-160mm-idacej-do-szamba,t171780.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emwuel 18.11.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Tuż przed wejściem rury do szamba zamontowałem trójnik i rurą fi110 odszedłem w bok "w krzaczki", tam mam wystającą tak z metr nad ziemie wentylację szamba. I to jest chyba najlepsze rozwiązanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts