lolek30 18.11.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Witam Od jakiegoś czasu moją uwagę zwracaja dachy pokryte dachówką jak na tym linku http://gazetadom.pl/Ladny-Dom/5,92785,6483865,Dachowki_ceramiczne___przeglad_produktow.html?i=37 straśnie mi się to podoba , ma ktoś coś takiego na dachu ? jak to się sprawuje ? czy trzeba zwracać na coś jeszcze uwagę przy tych dachówkach w stosunku do "falistych" no i ta cena może jest jakaś tańsza tego typu dachówka na rynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 18.11.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Cześć, przelicznik ceny 4,8, teraz 4,2, więc trochę taniej , są inni producenci takich dachówek, może taniej mają np. Nelskamp G-10. W wątku "pokażcie swoje dachy" napewno były realizacje z płaskich dachówek. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zatom 18.11.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 mam creaton domino.Trudno mówić jak się sprawuje, bo nie jest to specjalnie obsługowe ustrojstwo.Na pewno kladzie się to dość trudno, dach musi być bardzo równy, a ekipa doświadczona a nie "brat ze szwagrem". Efekt zamierzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 18.11.2009 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 a czy mógłbyś poichwalić się swoim dachem ?? masz może jakieś fotki ? na czym polega ta wilka trudność w kłądzeniu tego typu dachówki ? czy jest to trudniejsze od układania karpiówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sethan 18.11.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Mam taką dachówkę (Monier- tegalit) ale nie mam pojecia jak wstawić zdjęcia na forum:) jak ktoś napisze to się pochwalę A no próbuję: http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img1109/min_dach1bc94.jpg no wstawiłem jakoś słaba na tej stronie mozna wgrac tylko 1 zdjęcie na 12 godzin więc.... może jeszcze kiedyś http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d0ee80215b4ac98.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 18.11.2009 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Mam taką dachówkę (Monier- tegalit) ale nie mam pojecia jak wstawić zdjęcia na forum:) jak ktoś napisze to się pochwalę A no próbuję: http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img1109/min_dach1bc94.jpg no wstawiłem jakoś słaba na tej stronie mozna wgrac tylko 1 zdjęcie na 12 godzin więc.... może jeszcze kiedyś http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d0ee80215b4ac98.html ..no super dach elegancja i prostota a nie jakieś esy floresy czy Twoja ekipa również narzekała coś na wykonanie pokrycia taką dachówką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sethan 18.11.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d0ee80215b4ac98.html ..no super dach elegancja i prostota a nie jakieś esy floresy czy Twoja ekipa również narzekała coś na wykonanie pokrycia taką dachówką ? Ekipę miałem (w sumie mam bo wróciła zrobić podbitkę w przyszłym tygodniu) przednią i fachową - w sumie nie narzekała, jedyny minus w tej dachówce do którego się czepiała i sama mi pokazała bo nie zauważyłem to że niby rozjeżdzają się z resztą dachu dachówki startowe (najpierw się namęczyli zrobili super a potem powiedzieli jak już nic nie było widać że to niby widać Dach miał być prosty z założenia - jedyną "ozdobą" jest lukarna z góry też założyliśmy że będzie z tytancynku na rąbek więc dachówka musiała niejako pasować do lukarny jak widać dach 2 spadowy około 200 metrów kąt nachylenia 40st, koszty materiału (bez lukarny) dachówka, gąsiory, wyłaz dachowy, 4 okna połaciowe, dachówki startowe, rynny, spusty haki, folia, dodatkowe dachówki specjalne (wywitrznikowe itd) no i inne razem wszystko 24 tysiące brutto na fakturze + więźba około 6 tysięcy pozdrawiam A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 19.11.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Nasz domek - Granat pokrywamy Nelskampem G-10. 18 tyś wyszła nas ciemnoszara angoba. Zdjeć nie mam jeszcze bo wczoraj dopiero zaczeli kłość dachówkę. Jak będę miec - wkleję jakąś fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 19.11.2009 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Nasz domek - Granat pokrywamy Nelskampem G-10. 18 tyś wyszła nas ciemnoszara angoba. Zdjeć nie mam jeszcze bo wczoraj dopiero zaczeli kłość dachówkę. Jak będę miec - wkleję jakąś fotkę. ..no proszę jeśli to możliwe , i prosze napisać jeszcze ile metrów kw. i gdzie dachówka kupiona ? jakieś komentaże ze strony ekipy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 19.11.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 http://forum.muratordom.pl/nelskamp-plaska-dachowka-wycena-dachu,t169998.htmKupiona w żorach, reszta w poscie wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.02.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d0ee80215b4ac98.html sethan - piękny dach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 09.02.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 za 2 tyg kładą Creaton Domino.....szara angoba Jeśli chodzi o trudność montażową to niestety (jak ktoś wcześniej napisał) widać najmniejsze błędy dekarza więc "Stefanom", "Kazikom" i innym ładnie dziękujemy. Sąsiedzi mają właśnie taki dach spartolony ..... PS Nabyłem taśmę miedzianą aby mech nie oszpecił dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 25.03.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 za 2 tyg kładą Creaton Domino.....szara angoba Jeśli chodzi o trudność montażową to niestety (jak ktoś wcześniej napisał) widać najmniejsze błędy dekarza więc "Stefanom", "Kazikom" i innym ładnie dziękujemy. Sąsiedzi mają właśnie taki dach spartolony ..... PS Nabyłem taśmę miedzianą aby mech nie oszpecił dachówki jakie rynny plastikowe czy metalowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 25.03.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 za 2 tyg kładą Creaton Domino.....szara angoba Jeśli chodzi o trudność montażową to niestety (jak ktoś wcześniej napisał) widać najmniejsze błędy dekarza więc "Stefanom", "Kazikom" i innym ładnie dziękujemy. Sąsiedzi mają właśnie taki dach spartolony ..... PS Nabyłem taśmę miedzianą aby mech nie oszpecił dachówki jakie rynny plastikowe czy metalowe? Pcv do Creaton Domino ? toż to profanacja normalnie (jak dla mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 26.03.2010 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 za 2 tyg kładą Creaton Domino.....szara angoba Jeśli chodzi o trudność montażową to niestety (jak ktoś wcześniej napisał) widać najmniejsze błędy dekarza więc "Stefanom", "Kazikom" i innym ładnie dziękujemy. Sąsiedzi mają właśnie taki dach spartolony ..... PS Nabyłem taśmę miedzianą aby mech nie oszpecił dachówki jakie rynny plastikowe czy metalowe? Pcv do Creaton Domino ? toż to profanacja normalnie (jak dla mnie) chodzi oto że do metalowych nie można stosować miedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 26.03.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 mam plastikowe rynny ale nie dlatego, że będzie taśma miedziana (nawet nie wiedziałem, że niemożna ) a czy plastik przy domino to profanacja.....bez przesady, dachówka jak każda a do rynien akurat nie przywiązuję wielkiej wagi. Mam POLSKIE Galeco i wcale się nie wstydzę, że to nie Marley Problem to mam innego rodzaju....wykonawca zamówił transport dachówki na plac budowy bezpośrednio z fabryki a to mi się średnio podoba bo: - nie wiem co zrobić w razie jakichś braków. Z kim podpisać jakieś protokoły?? z niemieckim kierowcą?? lipa - jak zabraknie czegokolwiek np. gąsiora to co mam zrobić? będę czekał dwa tyg na jeden element?? też lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zatartaczni 27.03.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Czesc,W moim domku panowie własnie skonczyli układać tegalit braasa.To co wczoraj przezyłam jak przyjrzałam się gotowemu dachowi trudno opisać.Mamy 4 okna dachowe, dachówka ułożona wokół nich odstaje,podobno to przez kołnierz bo ma jakies fale uszczelniające...Panowie (o zgrozo chyba jeden z nich to Stefan) uważają ze tak musi byc. Po świętach mają przyjechac pogadac i ewentualnie poprawic.Obiecałam im zdjęcia z normalnie ułozonego dachu. Może ktoś się tu pochwali jak poprawnie ułozyć ta bądź co bądź drogą dachówkę??Jakieś zdjęcia?Pozdrawiam Ola:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krolik2002 27.03.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 qrde, współczuję. Poszperaj na forum bo był temat odstających okien dachowych przy Domino... PSStefan tego nie widział czy teraz wciska ciemnotę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 27.03.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 podobno to przez kołnierz bo ma jakies fale uszczelniające... są kołnierze do pokryć falistych i płaskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 27.03.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam Od jakiegoś czasu moją uwagę zwracaja dachy pokryte dachówką jak na tym linku http://gazetadom.pl/Ladny-Dom/5,92785,6483865,Dachowki_ceramiczne___przeglad_produktow.html?i=37 straśnie mi się to podoba , ma ktoś coś takiego na dachu ? jak to się sprawuje ? czy trzeba zwracać na coś jeszcze uwagę przy tych dachówkach w stosunku do "falistych" no i ta cena może jest jakaś tańsza tego typu dachówka na rynku ? Jeszcze jest Figaro angoba z Tondachu czeskiej produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts