leszek187 27.03.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 chodzi oto że do metalowych nie można stosować miedzi do miedzianych też nie można stosować miedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zatartaczni 27.03.2010 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 podobno to przez kołnierz bo ma jakies fale uszczelniające... są kołnierze do pokryć falistych i płaskich mam do płaskich ale dwa karby-garby i tak ponoc na nich są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 28.03.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Mamy 4 okna dachowe, dachówka ułożona wokół nich odstaje,podobno to przez kołnierz bo ma jakies fale uszczelniające...Panowie (o zgrozo chyba jeden z nich to Stefan) uważają ze tak musi byc. Może ktoś się tu pochwali jak poprawnie ułozyć ta bądź co bądź drogą dachówkę?? To niefajnie, że tak się podziało. Była rozmowa na ten temat i wątek - sama z racji płaskiej dachówki interesuje się tym tematem. Czy przy Domino i innych płaskich, dachówki zawsze się tak "podnoszą" wokół okna, tak jak u Krzyk123? Był wątek o tym: http://forum.muratordom.pl/dachowka-creaton-domino-wybrzuszenie,t170363.htm Tylko nie wiem dlaczego dziś wątek nie działa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 28.03.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Tylko nie wiem dlaczego dziś wątek nie działa.. jest przesunięty, podobnie jak wiele innych z "Wymiany" >> http://forum.muratordom.pl/uwaga-moga-znikac-tematy,t183398.htm mam nadzieję, że będzie dostępny już za kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 28.03.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Jeszcze jest Figaro angoba z Tondachu czeskiej produkcji Jest jeszcze troszkę tańszy ale cementowy Braas Tegalit oraz z ceramiki - RuppCeramika Turmalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.03.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Bardzo ciekawy efekt daje Smaragd RuppCeramika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 29.03.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Ja mam Tegaliata:http://images40.fotosik.pl/220/e9f5502ec51ace7cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sethan 30.03.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Problem to mam innego rodzaju....wykonawca zamówił transport dachówki na plac budowy bezpośrednio z fabryki a to mi się średnio podoba bo: - nie wiem co zrobić w razie jakichś braków. Z kim podpisać jakieś protokoły?? z niemieckim kierowcą?? lipa - jak zabraknie czegokolwiek np. gąsiora to co mam zrobić? będę czekał dwa tyg na jeden element?? też lipa Do mnie także jechało z fabryki z Niemiec- sklep który mi sprzedawał rozmawiał z moim dekarzem- zadałem mu prawie identyczne pytania Dekarz odpowiedział bardzo krótko: -na ile masz fakturę? -na ponad 20 k -a ile zapłaciłeś zaliczki? - 3k -TO NIECH ONI SIĘ MARTWIĄ... Byłem przy rozładunku oczywiście moje zezowate szczęście się odezwało- nie było nic z wierzchu widać a pękły 4 dachówki startowe, jednak jak powiedział dekarz- po tygodniu 4 startówki odebrał ze sklepu bez płacenia, nawet skorup nie zawoził, protokół podpisałem że bez strat (po telefonie do dekarza i opisie co widzę), mimo że kilka standardowych dachówek było pękniętych- (może z 5) - więc się nie martw nie płać z góry za wszystko będzie dobrze:) Co do braków - jak dobrze policzone to nie ma prawa zabraknąć!!! -- A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 31.03.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Jeszcze jeden model znalazłem:Meyer-Holsen Piano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 28.05.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Podaję dla porównania cen płaskich dachówek - nasza wycena (dach dwuspadowy): Creaton Domino - 20.000zł.RuppCeramika Turmalin - 20.000zł. Wienerberger Koramic Actua - 24.300zł. (której wcześniej nie braliśmy pod uwagę, a bardzo nam się podoba).http://img683.imageshack.us/img683/9448/dachowkaplaska591164459.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts