Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ruben czy znacie ich wanny ?

scarlett

Recommended Posts

Potrzebuję wannę sześciokątną o nietypowych wymiarach :(

odpowiednia jest repaBAD (cena ok 3 tys a firmy nie znam) i znalazłam podobną ,z firmy Ruben , której również nie znam ;) ale jest połowę tańsza

Czy znacie ich produkty, czy jest dobra jakościowo :-?

dają niby 20 lat gwarancji, ale żeby obejrzeć ją " w realu" muszę się przejechac ok. 200 km więc pozostaje mi zakup przez net.

Macie jakieś doświadczenia i wiedzę na temat tej firmy?

z góry dziękuję za informację

Używamy wanny Ruben z hydro od 3 lat , bez zarzutu , mam wannę Mona Lisa 150/150 z masażem maxus maximus cośtam z szampanem w nazwie, światełek od groma.

Jedyna rzecz która mnie w niej wkurza to automatyczna dezynfekcja.

Cholera ,a mnie tę dezynfekcję dali w prezencie ,bo to taki chicior miał być .Czemu Cię wkurza?

Wkurza mnie dlatego gdyż: wanna jest ogromna i potrzeba ogromną ilość wody do niej aby włączył się masaż wodny, więc np. napełniam wannę kąpie się dziecko a potem ja chcę wskoczyć ......... i gdy wyłączy się masaż wodny (bo np zaprogramowany czas się skończył i dziecko wyskakuje z wanny) to ten komputerek "myśli", że koniec kąpieli i trza się czyścić/dezynfekować niezależnie czy woda w wannie jest czy nie i juz kilka razy zdarzyło się , że jak się zagapiłam to włącza się to i kąpiesz się w wodzie z dodatkiem środka dezynfekującego. Jak ma się właczyć dez. to miga taka dioda i trzeba ją co chwila naciskać żeby sie nie włączyła ta dez.

Ło matko ale skomplikowane, może wyślij mi swój nr telef na priv to Ci wytłumaczę , bo ciężko opisać o co chodzi uufff.

Poza tym dużo znajomych mówiło nam , że będzie śmierdzieć z tych dysz po jakimś czasie itp, gu...zik prawda nic nie śmierdzi.

My też mamy wannę z hydro ale my mamy rexusa ale nie mamy problemu z wczesniejszym załączaniem się dezynfekcji, może zależy jak się ustawia program. Ale ta dezynfekcja to jest właśnie super sprawa bo właśnie dzięki temu nie śmierdzi bo wszystkie zanieczeyszczenia od razu są przeczyszczone nie trzeba przy tym samemu nic czyścić, jak dla mnie rewelacja!!!

U nas też nie ma różnic kolorystycznych a pozostałe elementy mamy z koła.

Ja mam wanne Rubena prostokatna.

Jak na razie zero zastrzezen , ladna , wydaje sie trwała.

A wybrałam ja bo jako jedna z nielicznych firm ma opcję kolorowych światelek , ale bez hydromasażu ktorego nie chcialam.

A te 21 ( chyba ) lampek , i mozliwosc wyboru 7 kolorow to super bajer :)

Mozna wlaczyc kazdy kolor sam , lub cykle zmiennne , i jakies tam jeszcze opcje

( tylko czerwony to ostra jazda bo wanna wyglada jak z horroru - pełna krwi :)

• 2 months później...
Wkurza mnie dlatego gdyż: wanna jest ogromna i potrzeba ogromną ilość wody do niej aby włączył się masaż wodny, więc np. napełniam wannę kąpie się dziecko a potem ja chcę wskoczyć ......... i gdy wyłączy się masaż wodny (bo np zaprogramowany czas się skończył i dziecko wyskakuje z wanny) to ten komputerek "myśli", że koniec kąpieli i trza się czyścić/dezynfekować niezależnie czy woda w wannie jest czy nie i juz kilka razy zdarzyło się , że jak się zagapiłam to włącza się to i kąpiesz się w wodzie z dodatkiem środka dezynfekującego. Jak ma się włączyć dez. to miga taka dioda i trzeba ją co chwila naciskać żeby sie nie włączyła ta dez.

Ło matko ale skomplikowane, może wyślij mi swój nr telef na priv to Ci wytłumaczę , bo ciężko opisać o co chodzi uufff.

Poza tym dużo znajomych mówiło nam , że będzie śmierdzieć z tych dysz po jakimś czasie itp, gu...zik prawda nic nie śmierdzi.

Hmmm.... zaniepokoiłaś mnie ta samowolna dezynfekcją mam nadzieje,że to można jednak ustawić, aby włączało się dopiero po całej kąpieli...

Mam nadzieję,że tak ogólnie jesteś zadowolona z wanienki, bo dokonałam identycznego wyboru jak Ty :-)