boszax 18.11.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Zakupiłem sobie blaszaka. Chciałbym uszczelnić go po bokach i z tyłu. Chodzi mi o sam spód, czyli pomiędzy betonem a kątownikiem. Co proponujecie zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 18.11.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Garaże te mają paskudną cechę, utrzymują wilgoć wewnątrz powodującą rdzewienie pozostawionych tam przez dłuższy czas narzędzi.Proponowałbym raczej zrobienie 1-2cm szczeliny między kątownikiem a podłożem w celu poprawienia cyrkulacji powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 18.11.2009 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Panowie od garażu zażyczyli sobie przedłużenie wylewki o 20 cm z każdego boku. I teraz gdy pada deszcze woda przenika mi do środka jak temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 18.11.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Najlepiej było zawczasu zrobić odpowiedni spadek, żeby woda sobie spokojnie odpływała. Pewnie największy problem jest ze strony, gdzie jest spad dachu. Może załóż rynnę? A jeśli nic nie wymyślisz, to zostanie Ci tylko czymś to "zalepić".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 18.11.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Panowie od garażu zażyczyli sobie przedłużenie wylewki o 20 cm z każdego boku. I teraz gdy pada deszcze woda przenika mi do środka jak temu zaradzić? To teraz zrób zwykłą dolewkę , 3-4cm betonu wewnątrz, albo podkładasz pod ściankę 30cm pasek papy, na zewnątrz przyklejony na lepik, żeby był stabilny, od środka podnosisz papę do góry, podkładasz zwykłą rurkę 1 calową i już. Zamiast rurki może być cokolwiek, co utrzyma ten 5-cio centymetrowy kawałek papy na baczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 18.11.2009 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Ten pomysł z papą to normalnie mi chyba z głowy wyjąłeś Myślałem nad takim samym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 18.11.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 kurde u mnie było to samo , załatwiłem sprawę pianką do okien , za piankowałem do okola , potem ładnie poobcinałem i po bólu juz drugi rok na marginesie auta bym tam nie trzymał , osobiście trzymam tam zimą rusztowanie i powiem ci jakby nie było przykryte folią tą na wiosne wyciągam jakby leżało pod chmurką . To straszne niewypały te garaże , przecież auto predzej w nim szlag weżnie niż na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawcioeop 23.02.2020 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Ja założyłem parapety. Mają taka sama zasada działania jak przy oknach. Roznitowalem cały dół blaszane wsunalem parapet i nitowalem ponownie. Łączenia parapetów na długości są zrobione nakładki ok10 cm gdzie jest położona masa bitumiczne. Te łączenie żeby było pewne że są szczelne też są notowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawcioeop 23.02.2020 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Parapet usunięty pod blacha. Dokładniej między blacha A katownikem dolnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts