Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pojechałam sobie dziś do pracy........

kiwuśka

Recommended Posts

Ależ oczywiście , że trzeba mieć dzieci !! Też takowe posiadam, ale na własny rachunek.

A dzieci nie są "szefa, szefowej" tylko rodziców - i to na nich spoczywa obowiązek utrzymywania dzieci - "szef" tego robić nie musi.

Może i racja, ale

np. poco dopłacać do krus czy kruz może lepiej dać na urlop macieżyński, dzieci nie chorują, odpada ZOZ, nie trzeba budować przedszkoli, no i podobno są potrzebne na przyszłość.

Zawsze są priorytety . Politycy o tym decydują . :evil:

Ależ oczywiście , że trzeba mieć dzieci !! Też takowe posiadam, ale na własny rachunek.

No jak to mam skomentować - to podkreślone ? Mam zasadę aby nie lekceważyć ludzi, nigdy - bo jak to mówią fortuna kołem się toczy i z tego co czasem daje pracę mogę stać się tym, który będzie jej poszukiwał. I wtedy chciałbym być traktowany tak, jak i ja traktuje ludzi. A dzieci nie są "szefa, szefowej" tylko rodziców - i to na nich spoczywa obowiązek utrzymywania dzieci - "szef" tego robić nie musi.

Właśnie o tym piszę.

Dlatego Rodzice nie uzgadniają z szefem swoich planów "dzieciowych" ale ni epowiini się też dziwić, jesli szef nie dyskutuje z tej okazji z nimi swoich planów zatrudnienia.

Może i racja, ale

np. poco dopłacać do krus czy kruz może lepiej dać na urlop macieżyński, dzieci nie chorują, odpada ZOZ, nie trzeba budować przedszkoli, no i podobno są potrzebne na przyszłość.

Zawsze są priorytety . Politycy o tym decydują . :evil:

Fakt, że urlop 3 latni to bardzo duże odciążenie dla Państwa (ktorego Państwo nie docenia, bo kobiety nieźle dostają po przyszłej emeryturze za ten okres a kobiety mające działalność gospodarczą to już w ogóle są w doopie). A i tak ludzie będą mieli dzieci - bez względu na priorytety polityków. Tak to już jest :) przyznam szczerze, że też nie brałam pod uwagę takich rzeczy :)

Fakt, że urlop 3 l etni to bardzo duże odciążenie dla Państwa (ktorego Państwo nie docenia, bo kobiety nieźle dostają po przyszłej emeryturze za ten okres a kobiety mające działalność gospodarczą to już w ogóle są w doopie).

nie wiem czy dobrze kojarzę, ale z tego co pamietam płatny jest tylko urlop macierzyński - 3 miesięczny.

Reszta to wychowawczy, raczej niepłatny............ w/g mnie.

Mylę się?

mylisz się i zarazem się nie mylisz :wink:

na urlopie wychowawczym nie przysługuje wynagrodzenie, ale można wystąpić o zasiłek wychowawczy

"W czasie urlopu wychowawczego pracownikowi nie przysługuje wynagrodzenie. Natomiast osoba korzystająca z urlopu wychowawczego ma prawo do zasiłku wychowawczego. Warunkiem jego uzyskania jest spełnienie kryterium dochodowego. Należy pamiętać, że funkcją zasiłku wychowawczego jest wsparcie socjalne rodziny, a nie wyrównanie utraconego dochodu."

Pozdrawiam,

Armidia