Zbigniew100 20.11.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Ależ oczywiście , że trzeba mieć dzieci !! Też takowe posiadam, ale na własny rachunek. A dzieci nie są "szefa, szefowej" tylko rodziców - i to na nich spoczywa obowiązek utrzymywania dzieci - "szef" tego robić nie musi. Może i racja, ale np. poco dopłacać do krus czy kruz może lepiej dać na urlop macieżyński, dzieci nie chorują, odpada ZOZ, nie trzeba budować przedszkoli, no i podobno są potrzebne na przyszłość. Zawsze są priorytety . Politycy o tym decydują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.11.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Ależ oczywiście , że trzeba mieć dzieci !! Też takowe posiadam, ale na własny rachunek. No jak to mam skomentować - to podkreślone ? Mam zasadę aby nie lekceważyć ludzi, nigdy - bo jak to mówią fortuna kołem się toczy i z tego co czasem daje pracę mogę stać się tym, który będzie jej poszukiwał. I wtedy chciałbym być traktowany tak, jak i ja traktuje ludzi. A dzieci nie są "szefa, szefowej" tylko rodziców - i to na nich spoczywa obowiązek utrzymywania dzieci - "szef" tego robić nie musi. Właśnie o tym piszę. Dlatego Rodzice nie uzgadniają z szefem swoich planów "dzieciowych" ale ni epowiini się też dziwić, jesli szef nie dyskutuje z tej okazji z nimi swoich planów zatrudnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.11.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Może i racja, ale np. poco dopłacać do krus czy kruz może lepiej dać na urlop macieżyński, dzieci nie chorują, odpada ZOZ, nie trzeba budować przedszkoli, no i podobno są potrzebne na przyszłość. Zawsze są priorytety . Politycy o tym decydują . Fakt, że urlop 3 latni to bardzo duże odciążenie dla Państwa (ktorego Państwo nie docenia, bo kobiety nieźle dostają po przyszłej emeryturze za ten okres a kobiety mające działalność gospodarczą to już w ogóle są w doopie). A i tak ludzie będą mieli dzieci - bez względu na priorytety polityków. Tak to już jest przyznam szczerze, że też nie brałam pod uwagę takich rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 20.11.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Tacy właśnie są prywaciarze, i miej tu dzieci. e, no zbastuj troszkę. U mnie "prywaciarza" pracują matki z dziećmi w wieku przed przedszkolnym i nie ma z tego powodu specjalnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 20.11.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Tacy właśnie są prywaciarze, i miej tu dzieci. e, no zbastuj troszkę. U mnie "prywaciarza" pracują matki z dziećmi w wieku przed przedszkolnym i nie ma z tego powodu specjalnych problemów Oh bobiczek... Zamiast dac kobitkom troche pozajmowac sie dziecmi malymi to im pracowac karzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 21.11.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Fakt, że urlop 3 l etni to bardzo duże odciążenie dla Państwa (ktorego Państwo nie docenia, bo kobiety nieźle dostają po przyszłej emeryturze za ten okres a kobiety mające działalność gospodarczą to już w ogóle są w doopie). nie wiem czy dobrze kojarzę, ale z tego co pamietam płatny jest tylko urlop macierzyński - 3 miesięczny. Reszta to wychowawczy, raczej niepłatny............ w/g mnie. Mylę się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armidia 21.11.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 mylisz się i zarazem się nie mylisz na urlopie wychowawczym nie przysługuje wynagrodzenie, ale można wystąpić o zasiłek wychowawczy "W czasie urlopu wychowawczego pracownikowi nie przysługuje wynagrodzenie. Natomiast osoba korzystająca z urlopu wychowawczego ma prawo do zasiłku wychowawczego. Warunkiem jego uzyskania jest spełnienie kryterium dochodowego. Należy pamiętać, że funkcją zasiłku wychowawczego jest wsparcie socjalne rodziny, a nie wyrównanie utraconego dochodu." Pozdrawiam, Armidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwuśka 21.11.2009 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Armidia, nie łapiemy się, bo za wysokie dochody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts