Zbigniew100 15.12.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 podbijam z pytaniem - czy to tylko wrocławski absurd?? instalacją zaprojektował gość z uprawnieniami - zapłaciłem wykonał gość z uprawnieniami - też słono sobie policzył. poszedłem do gazowni podpisać umowę i chcę ode mnie oświadczenie kierownika robót że prace były wykonywane zgodnie z projektem. oczywiście kierownik budowy domu nie ma uprawnień gazowych, więc znów trzeba bulić - czy w inny rejonach też tak jest?? Ten gość ma wydać oświadczenie że wykonał wszystko zgodnie z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszbe 16.12.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witam Do próby szczelności nie potrzeba mieć rury odsłoniętej, na jeden koniec zakłada sie manometr i końcówkę do sprężonego powietrza drugi koniec jest zaślepiony. Pompuje sie powietrze do 10 bar, i na 24 h zostawia, jak nie ma ubytków jest ok Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 17.12.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witam Do próby szczelności nie potrzeba mieć rury odsłoniętej, na jeden koniec zakłada sie manometr i końcówkę do sprężonego powietrza drugi koniec jest zaślepiony. Pompuje sie powietrze do 10 bar, i na 24 h zostawia, jak nie ma ubytków jest ok Pozdrawiam A jak są ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 17.12.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 podbijam z pytaniem - czy to tylko wrocławski absurd?? instalacją zaprojektował gość z uprawnieniami - zapłaciłem wykonał gość z uprawnieniami - też słono sobie policzył. poszedłem do gazowni podpisać umowę i chcę ode mnie oświadczenie kierownika robót że prace były wykonywane zgodnie z projektem. oczywiście kierownik budowy domu nie ma uprawnień gazowych, więc znów trzeba bulić - czy w inny rejonach też tak jest?? Ten gość ma wydać oświadczenie że wykonał wszystko zgodnie z projektem. chcą "kierownika" a wykonawca ma tylko uprawnienia na wykonanie i dozór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszbe 18.12.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Zbigniew100" A jak są ? A jak są to znajduje się to miejsce, odcina kawałek rurki dajesie mufkę zgrzewa i juz nie ma . Robiłem to parę lat temu i w ciągu tych latek był tylko 1 przypadek uszkodzenia rury gazowej, poprostu w ziemi był sobie stary drucik (3mm) i podczas zasypywania skubany sie wpiął w rurkę, a że odcinek miał 500 mb to troszkę sie nabiegaliśmy żeby zlokalizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 25.07.2019 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Jestem na etapie izolowania ścian piwnicy masą bitumiczną. W projekcie mam ekogroszek ale już wiem że będę chciał zmienić na gaz. Póki co nie złożyłem wniosku, ale chciałbym zrobić, o ile to możliwe, jakiś przepust w ścianie na rurę gazową i wyprowadzić poza drenaż, w razie jakby chcieli się przyłączyć to żeby nie grzebali w drenażu. Czy coś takiego mogę sobie zrobić sam? I jak miałby wyglądać taki przepust? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts