19501719500414 02.09.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 nie doczytałem przedtem, dopiero z drugim Twoim postem zrobiło się jaśniej a zdjęciu nie przyglądałem się za uważnie,rozumiem i widzę, że rury z podłogówki niestety nie są doprowadzone do kotłowni,i tutaj jest źle,nie wiem co Ci poradzić, z tego co piszesz, może być totalna rozpierducha i kucie wylewek, przynajmniej tam gdzie podłogówka jest wpięta w piony,to trzeba by ocenić na miejscu,przedzwoń do mnie, telefon na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 30.12.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Witam, odświeżę trochę temat.Mam mca15 ze zbiornikiem 120l i podłogówką wszędzie (120m2 w 2 poziomach).Ustawiłem temperaturę max dla podłogówki na 30st, cwu ma mieć 42st. grzanie dzienne 5-18.Jaką bym krzywą nie ustawił zawsze wychodzi 30st. zasilanie, ale nie to jest problem - na sterowniku pokojowym mam ustawione 21st, natomiast kocioł się tym nie przejmuje, jedzie ile mu się podoba - ostatnio jak przyświeciło miałem prawie 24st w domu. Raz zszedłem do kotłowni o 1 w nocy i widzę temperatura kotła 50st (ale pompa nie chodzi, cwu ma 45).Moje pytania są 2:- czy kocioł jest niesprawny, czy to wina ustawień- jak działa reakcja kotła na zadaną temperaturę - czy zaczyna grzać o 5, czy wcześniej, żeby na 5 osiągnąć zadaną temperaturę? Pzdrowp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts