sylwiaradek 18.11.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Witam Zapraszam do wspólnych komentarzy i opinii na temat naszych koniczynek:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 19.11.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Kochani, ciężko nas odróżnić Macie niemal identyczny avatar, nik i podpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapawel 23.11.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 No to zaszaleliście Pięknie się prace posunęły do przodu, pozazdrościć... U nas też już roboty ruszyły, mam nadzieję że niedługo będzie się czym pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.12.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 witajcie kończynkowcy, pięknie u Was, robota idzie w tempie expresowym, co jeszcze planujecie zrobić w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 13.12.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 swietnie macie podzielone trójkatne okna zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 14.12.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Ajajaj, jak już pięknie. Piękne trójkąty - własnie tak chciałabym je mieć podzielone. A z jakiej firmy macie okna? Drzwi tarasowe przesuwne czy otwierane? Ech, tyle pytań, tyle pytań...a najważniejsze jaki koszt okien i drzwi tarasowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 14.12.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 a no właśnie robimy rozeznanie w sprawie okien, narazie mamy wycene z firmy Drutex na 15 tys, dziś jedziemy do Oknoplastu to też będzie znana cena. Okna Oknoplastu sa piękne, Pani przywiozła po kawałku okna, kolor złoty dąb najładniejszy jaki widziałam w różnych firmach, solidnie i elegancko wykończone, no ale i pewnie cena nie będzie niska, podobno teraz sa duże rabaty, mam nadzieje że na nasza kieszeń bo jak nir to juz nic mi się bardzo nie podoba jeszcze w tym tyg mają przyjechać z Aluplasta, musimy się spieszyć bo promocja w Oknoplaście kończy się 31 grudnia. Co do okien to chcemy żeby były dzielone na pół te standardowe, drzwi balkonowe 3 częściowe, wykusz to okna po bokach i to z przodu dzielone na 3 części, środkowa część otwierana, szpros ma być 35-40 cm od góry między szybami 24mm szeroki. Drzwi balkonowe proponuja bezprogowe i otwierane bo te przesuwne choć ładne to drogie i nie praktyczne. Za każdym drobnym"luksusem" idzie cena, mam nadzieje ze ta dziś nie powali mnie na kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 14.12.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 aha, jeszzce zapomniałam dodać coś o drzwiach wejściowych, extra drzwi ma Kasia256, dowiadywałam się ile będą kosztowały tam gdzie Kasia zamawiała, Pani wysłała mi meila że drzwi z doświetleniami ale bez łuku 3300, cena dobra, jak zaczęłam dopytywać ile kosztują z łukiem to pani nie odbiera telefonu i nie odpisuje na meile.No to trudno, znalazłam w Puławach firme o takiej samej nazwie jak ta w Łukowie i okazało się że tam mamy dziś właśnie jechać bo są oni dystrybutorami Aluplasta, mam nadzieje że kontakt z tymi przedstawicielami będzie lepszy i cena drzwi też całkiem przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 14.12.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 No dzięki wielkie, bardzo wyczerpująca odpowiedź My na tegoroczne upusty się nie załapiemy - dopiero po nowym roku zaczniemy biegać po firmach. O ile ze zwykłymi oknami i drzwiami tarasowymi problemów nie ma, o tyle z trójkątami nie każda firma sobie radzi - trójkąt u sylwii&radka jest super podzielony - pewnie jedna część jest stała a jedna otwierana - liczę na opinię właścicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 14.12.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 dodam jeszcze w sprawie okien trojkątnych zebyscie od razu pytali sie czy daja wam na nie gwarancje nam jedna firma miala zrobic całe nie dzielone a jak zapytalismy sie na ile jest gwarancja to juz nie chcieli gadac w innej firmie gdzie bralismy od razu było powiedziane ze moga nam je zrobic bez problemu ale nie daja na nie gwarancji tak wiec zostalismy z oknami "smiesznie" podzielonymi, nie podobaja mi sie z zewnatrz, ale w srodku w uzytkowaniu beda praktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 14.12.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 qqrq5 masz racje z tymi trójkątami, pan z drutexu mówi "oj zrobi się tak że będzie dobrze" a jego podejście do klienta było mało profesjonalne, mam wrażenie że jakoś to okno by wstawili ale potem najlepiej żeby z problemami się do nich nie zgłasząc i troche sie boję kupować od takich niepewnych firm.Pani z Oknoplastu dużo rzeczy potrafiła doradzić żeby użytkowanie okien było praktyczne a co do trójkata to rozrysowala go sobie i miała robic kilka wizualizacji jak ma wyglądać otwierany, ciekawa jestem jakie rozwiązania zaproponuje, qqrq5 a Wy jakiej firmy macie okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 14.12.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Rehau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 14.12.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Trochę rozruszaliśmy komentarze sylwii&radka qqrq5 - lepiej mieć "śmiesznie podzielone" niż jednotaflowe i np. bez mozliwości otwarcia bo za ciężkie......albo bez gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 16.12.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Oj z tymi trójkątami to faktycznie jest cieżko, my troszkę zmodyfikowalismy okno i mamy jedną taflę. Okno rzeczywiscie jest ciężkie i z pewnoscią bede go otwierała całkowicie tylko do mycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 22.12.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Zdrowych, spokojnych, pełnych radości i miłości Świąt Bożego Narodzeniażyczy Karollinka z rodziną.http://images39.fotosik.pl/237/b9e502b65739a8d2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 23.12.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Wesołych Świąt http://portadosol.blox.pl/resource/Wesolych_Swiat_BN.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 24.12.2009 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 http://smietnikkoniczynka.blox.pl/resource/zyczeniakasia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 24.12.2009 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Witam, dawno mnie nie było a tutaj się dużo dzieje. Okna mamy z OknoPlus. Okna trójkątne mamy podzielone na pół i tylko ta większa część jest otwierana. Ale to nic. W salonie mamy otwierane okna na ruchomym słupku. Chciałam w razie jeśli będziemy w nosić do domu coś większego żeby nie było problemu, że po obijają się ściany. A górze w sypialni też jest ruchomy słupek. Kolor wybraliśmy złoty dąb bo najłatwiej jest do nich dobrać drzwi i bramę garażową w tym samym kolorze. Drzwi mi się bardzo podobają ale jest tylko małe ale...nie są tego samego wymiaru co drzwi w projekcie. A zrobiliśmy takie z powodu oszczędności. A teraz chwila wytchnienia i na wiosnę kolejne pracę. Mniej więcej wyliczamy co ile kosztuje. Także działkę zdążyłam obsadzić drzewkami przed zimą. Jest ich już bardzo dużo. Reszta będzie dosadzana po zrobieniu ogrodzeniu w następnym roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 12.01.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Witaj Sylwia, czy Wy robicie tynki przed hydrauliką?Liczylas ile beda Was kosztowac tynki, material i robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 13.01.2010 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Tak rozmawiałam z moim murarzem i on powiedział, że jak już będą miała elektrykę mogę zacząć robić tynki i wtedy dopiero czas na hydraulika. Nie wiem ile będą mnie tynki kosztowały. Wyczytałam w innym dzienniku, że ktoś zapłacił około 7 tyś. Najgorszy problem ma z hydraulikiem bo nie znam nikogo zaufanego. Również nie wiem czy cena która zaproponuje mi wybrany przeze mnie pan jest korzystna. W ogóle nie orientuję się w temacie. Może ktoś mniej więcej powiedzieć ile co kosztuje z hydrauliki Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts