Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do koniczynki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 919
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

a no właśnie robimy rozeznanie w sprawie okien, narazie mamy wycene z firmy Drutex na 15 tys, dziś jedziemy do Oknoplastu to też będzie znana cena.

Okna Oknoplastu sa piękne, Pani przywiozła po kawałku okna, kolor złoty dąb najładniejszy jaki widziałam w różnych firmach, solidnie i elegancko wykończone, no ale i pewnie cena nie będzie niska, podobno teraz sa duże rabaty, mam nadzieje że na nasza kieszeń:) bo jak nir to juz nic mi się bardzo nie podoba :evil:

jeszcze w tym tyg mają przyjechać z Aluplasta, musimy się spieszyć bo promocja w Oknoplaście kończy się 31 grudnia.

Co do okien to chcemy żeby były dzielone na pół te standardowe, drzwi balkonowe 3 częściowe, wykusz to okna po bokach i to z przodu dzielone na 3 części, środkowa część otwierana, szpros ma być 35-40 cm od góry między szybami 24mm szeroki. Drzwi balkonowe proponuja bezprogowe i otwierane bo te przesuwne choć ładne to drogie i nie praktyczne.

Za każdym drobnym"luksusem" idzie cena, mam nadzieje ze ta dziś nie powali mnie na kolana.

aha, jeszzce zapomniałam dodać coś o drzwiach wejściowych, extra drzwi ma Kasia256, dowiadywałam się ile będą kosztowały tam gdzie Kasia zamawiała, Pani wysłała mi meila że drzwi z doświetleniami ale bez łuku 3300, cena dobra, jak zaczęłam dopytywać ile kosztują z łukiem to pani nie odbiera telefonu i nie odpisuje na meile.

No to trudno, znalazłam w Puławach firme o takiej samej nazwie jak ta w Łukowie i okazało się że tam mamy dziś właśnie jechać bo są oni dystrybutorami Aluplasta, mam nadzieje że kontakt z tymi przedstawicielami będzie lepszy i cena drzwi też całkiem przystępna.

No dzięki wielkie, bardzo wyczerpująca odpowiedź :D My na tegoroczne upusty się nie załapiemy - dopiero po nowym roku zaczniemy biegać po firmach. O ile ze zwykłymi oknami i drzwiami tarasowymi problemów nie ma, o tyle z trójkątami nie każda firma sobie radzi - trójkąt u sylwii&radka jest super podzielony - pewnie jedna część jest stała a jedna otwierana - liczę na opinię właścicieli :lol:

dodam jeszcze w sprawie okien trojkątnych zebyscie od razu pytali sie czy daja wam na nie gwarancje

nam jedna firma miala zrobic całe nie dzielone a jak zapytalismy sie na ile jest gwarancja to juz nie chcieli gadac :evil:

w innej firmie gdzie bralismy od razu było powiedziane ze moga nam je zrobic bez problemu ale nie daja na nie gwarancji :x

tak wiec zostalismy z oknami "smiesznie" podzielonymi, nie podobaja mi sie z zewnatrz, ale w srodku w uzytkowaniu beda praktyczne :)

qqrq5 masz racje z tymi trójkątami, pan z drutexu mówi "oj zrobi się tak że będzie dobrze" a jego podejście do klienta było mało profesjonalne, mam wrażenie że jakoś to okno by wstawili ale potem najlepiej żeby z problemami się do nich nie zgłasząc i troche sie boję kupować od takich niepewnych firm.

Pani z Oknoplastu dużo rzeczy potrafiła doradzić żeby użytkowanie okien było praktyczne a co do trójkata to rozrysowala go sobie i miała robic kilka wizualizacji jak ma wyglądać otwierany, ciekawa jestem jakie rozwiązania zaproponuje,

qqrq5 a Wy jakiej firmy macie okna?

Witam, dawno mnie nie było a tutaj się dużo dzieje. Okna mamy z

OknoPlus. Okna trójkątne mamy podzielone na pół i tylko ta większa część jest otwierana. Ale to nic. W salonie mamy otwierane okna na ruchomym słupku. Chciałam w razie jeśli będziemy w nosić do domu coś większego żeby nie było problemu, że po obijają się ściany. A górze w sypialni też jest ruchomy słupek. Kolor wybraliśmy złoty dąb bo najłatwiej jest do nich dobrać drzwi i bramę garażową w tym samym kolorze. Drzwi mi się bardzo podobają ale jest tylko małe ale...nie są tego samego wymiaru co drzwi w projekcie. A zrobiliśmy takie z powodu oszczędności. A teraz chwila wytchnienia i na wiosnę kolejne pracę. Mniej więcej wyliczamy co ile kosztuje. Także działkę zdążyłam obsadzić drzewkami przed zimą. Jest ich już bardzo dużo. Reszta będzie dosadzana po zrobieniu ogrodzeniu w następnym roku. Pozdrawiam

• 3 weeks później...

Tak rozmawiałam z moim murarzem i on powiedział, że jak już będą miała elektrykę mogę zacząć robić tynki i wtedy dopiero czas na hydraulika.

Nie wiem ile będą mnie tynki kosztowały. Wyczytałam w innym dzienniku, że ktoś zapłacił około 7 tyś.

Najgorszy problem ma z hydraulikiem bo nie znam nikogo zaufanego. Również nie wiem czy cena która zaproponuje mi wybrany przeze mnie pan jest korzystna. W ogóle nie orientuję się w temacie. Może ktoś mniej więcej powiedzieć ile co kosztuje z hydrauliki :-?

Sylwia