Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do koniczynki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 919
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mój tato jak był teraz w Holandii to mówił, że widział żywopłoty z tujek. Mówił, że jeżeli je się ładnie podcina to dają super efekt.

My również planujemy zrobić studzienkę na deszczówkę, też rynny żeby miały ujście nie bezpośrednio na chodniki przed domem tylko do studzienki.

my po świetach wyznaczamy granice działki i od strony sasiadów tuje posadzimy

u nas prace ogrodowe to dopiero w 2011 na wiosnę, bo teraz to nie ma szans...... musimy teren zrównac, bic sie z sąsiadem o pół metra jak u Kargulów :wink: .........ach szkoda gadać................... my jesteśmy tak niby na skarpie a on z dołu podkradł nam ziemię i się obsunęła :evil:

cześć Sylwia, widziałam ile naplanowałaś robót na najbliższy czas :D

my tez juz bysmy zaczeli ale nie mamy drzwi wejsciowych i boimy się że kable ze ścian pozdejmuja.

Co do elektryki to tez kładziemy kable pod alarm i oswietlenie zewnętrzne domku i ogrodowe.

A mogłabyś coś więcej napisać o oświetleniu na zewnątrz? Ja nie mam pomysłu. Nie wiem czy wystarczy tylko lampa obok drzwi czy zrobić jakieś oświetlenie od drzwi do bramy? Co zrobić na tarasie? A może poprostu światełka na podsufice wokół domu? Co myślisz o tym?

u nas oswietleniem zajmuje się mąż więc ja za bardzo nie wchodze w temat ale wiem że oświetlenie będzie w podsufitce a oprócz tego przed wejściem po obu stronach drzwi jakieś lampki, oswietlenie ogrodowe będzie tradycyjne czyli lampeczki wzdłóż chodnika do samej bramki, a przy bramce też bedzie światełko. szczegółów nie znam a jakos teraz nie ma czasu żeby sie nad tym zastanowić.

Brama będzie podobna do tej ze zdjęcia. Tylko góra będzie zaokrąglona i trochę zmienione wzory. Ale do końca jeszcze tego nie uzgodniliśmy. Żeby można było zabierać się do pracy nad sprzęsłami to wcześniej muszą być wymurowane słupki. A na słupki musimy jeszcze poczekać!

Na wszystko trzeba czekać. Jak ja nie lubię czekać.

http://www.wisniowski.pl//lng_pl/images/galeria/ogr_poses_lux/zoom/00015.jpg

http://images49.fotosik.pl/247/d4eb2670119280a8.jpg

A może masz jakieś pomysł na oświetlenie domku zewnątrz? Jakieś lampy na dom lub wolno stojące wzdłuż wjazdu. A może wystarczy zrobić światełko przy furtce żeby było widać kto przyjechał.