sylwiaradek 18.03.2010 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 hej, Jakie ogrodzenie planujecie, masz już jakiś pomysł? A wy myśleliście już o ogrodzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 18.03.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 cześć Ostatecznej wersji nie mamy, ale chcielibyśmy coś w tym stylu... czy sie uda http://img143.imageshack.us/img143/5196/dscf0048hf.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 18.03.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 witam popołudniowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 18.03.2010 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 cześć Ostatecznej wersji nie mamy, ale chcielibyśmy coś w tym stylu... czy sie uda http://img143.imageshack.us/img143/5196/dscf0048hf.jpg pozdrawiam Pomysł też fajny. I jeżeli ta wersja Wam się najbardziej podoba to na pewno uda się ją zrealizować. A swoje zawsze się najbardziej podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 19.03.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 piękne te ogrodzenia planujecie, ech kiedy my bedziemy takie robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 19.03.2010 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 piękne te ogrodzenia planujecie, ech kiedy my bedziemy takie robic. Głowa do góry i wy też będziecie mieli takie a może nawet ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 19.03.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 wczoraj zajechałam do szkółki z krzewami i kwiatami i tam były projekty ogrodów z cenami roślinek widniejących na zdjeciach. Ogrodzenie i piekny ogród wielkości 0,20 ha to koszt ok, 150 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 19.03.2010 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Wow to my w tej kwocie dom postawiliśmy. Nasze ogrodzenie to będzie jakiś koszt około 30 tysięcy. I to cena od razu z barierkami i schodami w piwnicy. Miało być trochę drożej, ale załatwiam materiały teraz i dostajemy trochę upustów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 19.03.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 no tak, ale tam wchodzi też koszt alejek wyłożonych kostka, podjazdy no i roslinki, mnóstwo roslin a sadzonki po 50-60 zł/ sztuka. Sylwia Wy planujecie 30 tys na robotę z materiałem? ogrodzenie całe kute czy z tyłu siatka? Kurcze ja liczyłam sporo mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 19.03.2010 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 To faktycznie może i masz rację . Jak jeszcze do tego kostka itd to może i wyjdzie taka kwota. W nas to wygląda tak:Elementy kute - 2 bramy, 2 furtki, 2 balustrady na balkony, schody w piwnicy to jakieś 20 tysięcyKostka na słupki (na prawdę fajną kupiliśmy w kolorze grafitowym, ale nie mogę znaleźć takiego zdjęcia w necie żeby Wam pokazać) to koszt 3600 i to po znajomości.Słupki i siatka to około 3 tysięcy no i plus robocizna. U Was pewnie taniej wyniesie bo nie będziecie mieli 2 bram i schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 19.03.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 ja liczyłam 2 tys na brame kuta, przęsła na przód ogrodzenia z 5 tys, furtka do sąsiadów 1 tys + ze 4 tys na siatke, robocizna własna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 19.03.2010 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Sama stal na elementy kute - (bramy, furtki, barierki,) to koszt u nas 4 tysiące. Do tego dochodzą ozdoby, one są już dużo droższe, farba no i robocizna. To wszystko jest jakieś 18 tysięcy bez schodów do piwnicy. Dodam że szerokość działki to jakieś 35 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 19.03.2010 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 ja liczyłam 2 tys na brame kuta, przęsła na przód ogrodzenia z 5 tys, furtka do sąsiadów 1 tys + ze 4 tys na siatke, robocizna własna. Nie czemu tak tanio u Was. Może to zależy od wyglądu bramy, może tańsze materiały no nie wiem ale u Nas to tak wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 19.03.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 no to spora różnica, my bedziemy robili brame w Wojciechowie (pisałam chyba kiedyś o tym) to tam co dom to kowal i mozna wynegocjowac dobre ceny. Brame i przesła chcę mieć proste, bez ozdób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 19.03.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 No może i faktycznie u nas też by tak wyszło bez ozdób bo stal to 4 tysiące (+ na barierki) i robocizna to jest to samo. No ale jeszcze dochodzą ozdoby i słupki. Uzbierało się trochę tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 19.03.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 właśnie przed chwilą wpadła mi oferta z OBI i tam sa bramy za 500 zł, na zdjeciu wyglądają całkiem nieźle, ciekawe z czego sa robione bo koszt faktycznie bardzo niewielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 19.03.2010 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Z tego co wiem najtaniej stal można kupić w Zamościu. Jest też sklep Siatex w Zamościu i tam będę kupowała siatkę i słupki. http://www.siatex.info/A co do OBI to ja poprostu nie lubię takich sklepów. I nie wierzę w ich towary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 19.03.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 ja tez na budowę nie kupowałam niczego w marketach i bramy tez nie kupię ale zastanawiam sie z zcego wynika taka cena, czy to prawdziwa stal czy brama moze sie złamać po kilku otwarciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 19.03.2010 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 No nie wiem. Ale na tej stronce co Ci ją wysłałam to oni najtańsze mają za 700 zł i niby są solidne. Hydraulik zaczął już u Was? Ja właśnie się dowiedziałam że podłączyć się do wodociągu to nie jest tak jak ze światłem. Myślałam że oni odkopują i tak dalej. A to się okazało że ja muszę wszystko przygotować i oni przyjadą na gotowe i podłączą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 19.03.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 nie, hydraulik nie robi bo nie mamy drzwi i troche strach zostawiać rurki nie zabezpieczone, on nas namawia na rozpoczęcie robót i mysle że zaraz po Świetach wejdzie. Jeśli chodzi o wodę to trzeba robic normalne przyłącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts