sylwiaradek 19.03.2010 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Nasz przyjdzie 14 kwietnia. Przez święta mamy się zastanowić co i jak. Najgorzej to z elektrykiem będzie. Mam super fachowca ale wiecznie nie ma czasu. No i nie wiem jak to wyjdzie, obiecuje że po świętach przyjdzie, ale jakoś nie wierzę w to do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 19.03.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 gdybys budowała bliżej nas to poleciłabym Ci mojego męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 19.03.2010 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Ludzie narzekają pracy nie ma. Kryzys. Ale znaleźć kogoś dobrego i słownego to problem. Już nie chcem się powtarzać ale moi dachowcy, dziś ładna wiosenna pogoda a oni nadal nie dotarli. Nie wiem na co oni czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 19.03.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Ludzie narzekają pracy nie ma. Kryzys. Ale znaleźć kogoś dobrego i słownego to problem. Już nie chcem się powtarzać ale moi dachowcy, dziś ładna wiosenna pogoda a oni nadal nie dotarli. Nie wiem na co oni czekają. za fraki wziąć i przyprowadzic na budowę. Te z Obi to może sie nie złamią, ale rdza wychodzi po jednym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 19.03.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 tak podejrzewałam że te bramy nie są najlepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 19.03.2010 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 O dziwo jednak po południu się zjawili na działce. I niby jutro też mają przyjechać. A jak będzie to zobaczymy! Jak nie skończą w tym tygodniu to kasę dostaną dopiero w połowie kwietnia, po moim powrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 19.03.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 "cos o oświetleniu" zamieszczone w dzienniku bardzo mi pomogło - będzie mi łatwiej obmyśleć oświetlenie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 19.03.2010 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 "cos o oświetleniu" zamieszczone w dzienniku bardzo mi pomogło - będzie mi łatwiej obmyśleć oświetlenie domu Ja na początku myślała że zrobi się jakieś światło na zewnątrz, ale jak elektryk mnie zaczął pytać dokładnie to mnie trochę zamurowało. Stąd te zdjęcia, żeby coś wybrać. Choć decyzja nadal nie podjęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 19.03.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Gdzies mi na forum mignął kiedyś cały wątek o oświetleniu zewnętrznym, trzeba odgrzebać bo to ważny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 19.03.2010 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Wątki o oświetleniu - jeszcze nie czytałam ale zapisuje żeby się nie zgubiłyhttp://forum.muratordom.pl/oswietlenie-pochwalcie-sie,t63745.htm?highlight=o%B6wietleniehttp://forum.muratordom.pl/lampy-oswietlenie,t59267.htm?highlight=o%B6wietleniehttp://forum.muratordom.pl/oswietlenie-szukam-pomocy,t93625.htm?highlight=o%B6wietlenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 20.03.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 http://www.quelo.pl/img/c/3-category.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 21.03.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 fajny pomysł na oświetlenie domku wczoraj byliśmy u znajomych, mieszkają na podmiejskim osiedlu domków i dostałam zawrotu głowy od patrzenia TYLKO na ogrodzenia, balustrady balkonów i oświetlenia. Musimy teraz wybrać się z aparatem bo można podpatrzeć prawdziwe cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 22.03.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Dziewczyny nie szalejcie z oswietleniem na zewnątrz, bo mozna łatwo przesadzić, a potem człowiek się za głowę łapie ile kosztuja te wszystkie lampy, lampiomy i inne cudeńka, a drugi raz będziecie się łapały za głowę przy rachunkach za prąd. Dodatkowo możecie nieźle wkurzać sąsiadów :0 Moi najbliźsi sąsiedzi oświetlili dom tak, że ja juz nie musze w ogóle zadnego oświetlenia mieć - tylko wieczorem w salonie mam ciut za jasno, ale założę rolety i będzie OK - to tak żartem. A na serio - mam wypuszczone kable pod dachem - jak zrobimy podbitkę to od frontu bedą 4 halogeny diodowe i to samo miało być od ogrodu, ale zastanawiam się czy nie zrezygnować. Cztery halogeny będą równiez w podbitce nad balkonem od strony wykusza - myślałam tu o lampie, ale doszłam do wniosku, że jak juz bede chciała posiedzieć w nocy na dworze to posiedzę sobie na tarasie Przy drzwiach wejsciowych dwie lampy i na tarasie kolejne dwie. Dodatkowo jeszcze jedna lampa nad drzwiami garażowymi. Mam równiez wypuszczony kabel z boku garażu, bo planujemy tam wiate i pewnie światło się przyda. Więcej świateł nie planuję. Pamiętać trzeba jednak jeszcze o gniazdach - ja mam praktycznie z każdej strony budynku. Jeżeli robicie od razu zagospodarowanie terenu i ogrodzenie to pamiętajcie o kablach do ogrodzenia - brama, furtka, domofon. Robią ludzie świetlone alejki od domu do furtki, ale to chyba tylko dla estetyki, bo mój dom stoi 10 m od ogrodzenia i jak zapalę swiatła przed domem to droga do furtki będzie oswietlona - do tego naprzeciw domu będzie uliczna latarnia więc ciemno nie będzie. A dla estetyki kupie sobie ładne lamp solarne i tez będzie ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 22.03.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 U nas będzie tylko oświetlenie na taras , drzwi wejściowe i lampy solarne gdzieniegdzie w ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 24.03.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 u nas chłop elektryk a wydusic od niego co planuje to nie łatwo, wiem ze dom bedzie oświetlony halogenami i mąż wspominał o jakiś lampkach i wejscie i chodnik do szosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 25.03.2010 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Ja nie mam tego komfortu i sama muszę za decydować. A najlepiej podpytać te osoby które już mieszkają w swoich domkach. One zazwyczaj najlepiej radzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 25.03.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 cześć Sylwia, jak roboty u Was? zaczeliście robić ogrodzenie?jak egzaminy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 26.03.2010 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Na razie cisza na budowie. Jedynie dzisiaj chłopaki kopią dół na wodę i prąd żeby od skrzynki pociągnąć do domu. Mam większość materiałów na ogrodzenie, ale fachowiec wciąż zajęty więc ciągle czekamy. Myślę że wszystko ruszy dopiero po świętach. A co do egzaminów juto znów mam dwa i później upragniona przerwa. Krótki świąteczny wyjazd no i po powrocie zacznie się robota. A co słychać u Was kochane dziewczynki? I jeszcze mam pytanie odnośnie okna trójkątnego. Czy parapet na zewnątrz zrobili wam dachowce? Jak to wygląda? U mnie tego nie robią i kazali mi kupić gotowy parapet a facet w sklepie powiedział żeby dobrać blachodachówkę i żeby nią dokończyć. Sama już nie wiem jak powinno być!Później przejrzę wcześniejsze wpisy może ktoś już o tym pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.03.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 ja jutro porobie zdjęć bo okienka są już bez folii, skrzynka stoi centralnie przed wejściem i jest większy porządek, poza tym też nic sie nie dzieje. I jeszcze mam pytanie odnośnie okna trójkątnego. Czy parapet na zewnątrz zrobili wam dachowce? Jak to wygląda? U mnie tego nie robią i kazali mi kupić gotowy parapet a facet w sklepie powiedział żeby dobrać blachodachówkę i żeby nią dokończyć. Sama już nie wiem jak powinno być! Później przejrzę wcześniejsze wpisy może ktoś już o tym pisał. my też wogóle nie mamy tego zrobionego, z dachowcami wyszlo jak wyszło ale i tak nie chcieli tego robić, mąż mówi że ciężko gotowy parapet bedzie kupić i nam najprawdopodobniej będzie robił ten chłopak który wyginal blachę na obróbki, nie mam pojęcia jak to ma wyglądać ale bedzie z tej samej blachy co dach bo i reszta parapetów taka będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 26.03.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 zajrzałam do dziennika, widzę żeedach prawie skończony super, możesz pochwalić się SSZ a tak swoją drogą ile was do tej ory kosztowała kończynka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts