Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do koniczynki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 919
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My na bieżąco śledziliśmy te wydarzenia będąc w Londynie. Ale w Polsce tą tragedię przeżywa się jeszcze bardziej.

A ja miałam nadzieje że dużo wydarzy się na mojej budowie a tu nic. Hmm muszę podgonić robotę. Mieliśmy wspólnie z mężem zaplanować instalacje,ale tak wyszło że trochę o tym gadaliśmy ale ostateczną wersję muszę sama spisać.

W którym miejscu na zewnątrz robicie wodę na zewnątrz?

Też przemyśleliśmy tą sprawę i zrobimy najprawdopodobniej rury które będą wyprowadzały wodę z rynien do rowu. Różnica pomiędzy domem a rowem jest jakieś 1 metr, więc deszczówka nie będzie spływała nam po kostce przed domem a będzie od razu znajdywała się w rowie. Wcześniejszy mój pomysł okazał się bardzo kosztowny.

u nas robią się przyłącza, sporo papierologii i załatwiania a robota w jedno przedpołudnie zrobiona.

mam nadzieję że niedługo bedziemy mieli swoja wodę i prąd bo juz nam głupio prosic sąsiadów mimo że płacimy im i to nie mało.

Myślalam że z przyłaczami jest mniejszy problem a tu od podłączenia do tego żeby coś sie pojawiło w kablach i rurach trzeba sporo czasu.

no ja chciałam żeby już przyszedł, mąż chce najpierw zrobić przyłącza i elektrykę no i dopiero hydraulik, biorąc pod uwagę to, że mąż za jakiś miesiąc skończy swoja robotę to hydraulik może zacznie za początku maja z drugiej strony przez zmianę auta fundusze sa mniejsze więc akurat bedzie czas żeby trochę zarobic

U mnie to będzie kompletna lipa coś czuję. Elektryk super fachowiec, ale więcej ma roboty niż czasu. To mój wujek więc już jest pewne że on to będzie robił. No i on wymyślił że będzie robił to etapami. Więc pewnie teraz jest cisza a później będą wszyscy naraz robić. Hydraulik najbardziej chętny do roboty, no ale na razie nie może zacząć. Jak tamten nie zrobi. Więc nie wiem jak to wszystko wyjdzie.