Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do koniczynki

Recommended Posts

Sylwuś u nas jeszcze elektryka nie skończona, mąż ma mało czasu żeby się tym zająć, zrobione jest dopiero poddasze, a gdzie jeszcze parter, rozprowadzenie alarmu.

Normalnie to pewnie trzeba na to ze 2 tyg, u nas mąż wymyślił jeszcze sporo innych rzeczy których nie ma w projekcie więc to długo sie schodzi.

Co do ceny materiałów to ze skrzynkami (my mamy 2) to trzeba liczyć ok. 2,5 tys.

• Odpowiedzi 919
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie elektrykę będzie robił mój wujek. Ma bardzo duże doświadczenie i dużo zleceń. No i nie możemy się na niego doczekać. Miał przyjechać i uzgodnić ze mną co i jak, ale jeszcze go nie było. Nawet nie mam ogólnego obeznania ile będzie to kosztowało bo mi nie powiedział. Powoli zaczynamy się martwić bo jak dalej tak pójdzie będziemy musieli przełożyć tynki na później. Chciałam żeby większość prac było zrobionych przed przyjazdem męża, żebyśmy mieli więcej czasu dla siebie. Ale teraz już wiem że wszystko się zwali na głowę wraz z jego przyjazdem.

Mnie najbardziej wkurza że mamy kasę na to co zaplanowaliśmy a wciąż wszystko się odciąga w czasie. Wszyscy narzekają na brak pracy i kasy, ale co do czego to ciężko jest znaleźć fachowców do pracy. A jak już kogoś mam to oni wiecznie nie wyrabiają się w czasie. Och

Uprawiacie maliny? Jak dużą macie plantację?

ci fachowcy którzy sa naprawde solidni i porządni maja roboty planowane na rok do przodu i na takich warto poczekać a jest mnóstwo ogłoszeń panów "złota rączka" ale takich strach wynajmować.

tak, mamy maliny, niedużo narazie ale na jesieni planujemy dosadzić tak żeby mieć 1 ha no i posadzimy porzeczki.

Jak kupiliśmy działkę to jedynie pszenica rosła na nie je i tyle. Teraz posadziliśmy kilka drzewek owocowych i trochę sosenek i innych drzewek. Mam nadzieję że jak się wprowadzimy to już będzie widać że coś tam rośnie. Czekam wciąż na ogrodzenie bo wtedy może uda mi się posadzić tuje wokół siatki. Uwielbiam jak jest zielono, a jeszcze bardziej lubię podjadać pyszne owocki z drzew lub krzaczków.

Agulka no to sadzic szybko, my mamy posadzone chyba wszystkie rodzaje krzewów i drzewek owocowych i w tym roku posadzimy na u siebie działce, uwielbiam jak całe lato można wyjść na dwór i delektować się coraz to innymi pysznościami:)

ja też mam takie marzenia, ale na razie nie moge sobie posadzić wokół domku, ponieważ ogodzone dechami mamy tylko część działki i zrównana ziemia był tylko pod dom............... ale na przyszły rok na pewno cosik wsadzę, teraz drzewka, krzaki ozdobne wsadzamy do donic by juz sobie rosły, potem przerzucimy na działeczkę

Cześć Karolinko :)

Ja mam znów dwa dni wycięte z życiorysu - 2 dni zjazdu. Nie dawno wróciłam do domku, nawet nie jem kolacji bo ze zmęczenia nie mam apetytu.

Mogę się pochwalić, że elektryk dziś u mnie był. Są nawet duże efekty jego pracy. Na początek się zajęli górą. Superowo. Wkońcu się coś ruszyło. Aż mi ulżyło.Buźka :*