Karollinka 04.05.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Sylwuś u nas jeszcze elektryka nie skończona, mąż ma mało czasu żeby się tym zająć, zrobione jest dopiero poddasze, a gdzie jeszcze parter, rozprowadzenie alarmu.Normalnie to pewnie trzeba na to ze 2 tyg, u nas mąż wymyślił jeszcze sporo innych rzeczy których nie ma w projekcie więc to długo sie schodzi.Co do ceny materiałów to ze skrzynkami (my mamy 2) to trzeba liczyć ok. 2,5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.05.2010 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 U mnie elektrykę będzie robił mój wujek. Ma bardzo duże doświadczenie i dużo zleceń. No i nie możemy się na niego doczekać. Miał przyjechać i uzgodnić ze mną co i jak, ale jeszcze go nie było. Nawet nie mam ogólnego obeznania ile będzie to kosztowało bo mi nie powiedział. Powoli zaczynamy się martwić bo jak dalej tak pójdzie będziemy musieli przełożyć tynki na później. Chciałam żeby większość prac było zrobionych przed przyjazdem męża, żebyśmy mieli więcej czasu dla siebie. Ale teraz już wiem że wszystko się zwali na głowę wraz z jego przyjazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.05.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 a to zawsze tak jest, jak cos się zaplanuje to w tym czasie wyskakuje mnóstwo innych rzeczy. U nas też chyba nie zrobimy do konca roku tego co planujemy, no chyba że maliny dadzą piiiękny owoc i będzie niezła cena:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.05.2010 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Mnie najbardziej wkurza że mamy kasę na to co zaplanowaliśmy a wciąż wszystko się odciąga w czasie. Wszyscy narzekają na brak pracy i kasy, ale co do czego to ciężko jest znaleźć fachowców do pracy. A jak już kogoś mam to oni wiecznie nie wyrabiają się w czasie. Och Uprawiacie maliny? Jak dużą macie plantację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.05.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 ci fachowcy którzy sa naprawde solidni i porządni maja roboty planowane na rok do przodu i na takich warto poczekać a jest mnóstwo ogłoszeń panów "złota rączka" ale takich strach wynajmować.tak, mamy maliny, niedużo narazie ale na jesieni planujemy dosadzić tak żeby mieć 1 ha no i posadzimy porzeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.05.2010 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 tak, mamy maliny, niedużo narazie ale na jesieni planujemy dosadzić tak żeby mieć 1 ha no i posadzimy porzeczki. Zaskoczyłaś mnie. A kiedy masz czas na wszystkie prace związane z uprawą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.05.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 z uprawa to nie jest problem tym zajmuje sie mąż natomiast gorzej jest z rwaniem bo sporo tego jest no ale zawsze znajdzie sie ktoś do pomocy więc robota idzie, 3 miesiace trzeba rwać od rana do wieczora. Z porzeczkami bedzie łatwiej bo dwa popołudnia i zbiory zebrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.05.2010 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 My mamy posadzonych około 20 krzaków czarnej porzeczki i zawsze jest problem ze zbiorem, bo nie ma komu obrywać hehe:DDlatego tak się zdziwiłam ze macie tego aż hektar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.05.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 malin narazie nie mamy hektara, troche brakuje, teraz dosadzimy a porzeczek bedzie 2 ha ale to sie kombajnuje więc nie ma problemu z rwaniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.05.2010 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 W takim razie to lepiej wygląda. Myślałam że ręcznie się zrywa. Wtedy bym ci tylko współczuła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.05.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 ręcznie to bym sie nie podjęła takiej roboty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 04.05.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Hello.......... Sylwia super, że mężusia będziesz miała już niedługo koło siebie, choc na trochę. Karolcia malin zazdroszczę............... uwiwlbiam je jeść , nie tylko ja..................... a mamy z 10 krzaczków tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 04.05.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Agulka no to sadzic szybko, my mamy posadzone chyba wszystkie rodzaje krzewów i drzewek owocowych i w tym roku posadzimy na u siebie działce, uwielbiam jak całe lato można wyjść na dwór i delektować się coraz to innymi pysznościami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 04.05.2010 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Jak kupiliśmy działkę to jedynie pszenica rosła na nie je i tyle. Teraz posadziliśmy kilka drzewek owocowych i trochę sosenek i innych drzewek. Mam nadzieję że jak się wprowadzimy to już będzie widać że coś tam rośnie. Czekam wciąż na ogrodzenie bo wtedy może uda mi się posadzić tuje wokół siatki. Uwielbiam jak jest zielono, a jeszcze bardziej lubię podjadać pyszne owocki z drzew lub krzaczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 04.05.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Agulka no to sadzic szybko, my mamy posadzone chyba wszystkie rodzaje krzewów i drzewek owocowych i w tym roku posadzimy na u siebie działce, uwielbiam jak całe lato można wyjść na dwór i delektować się coraz to innymi pysznościami:) ja też mam takie marzenia, ale na razie nie moge sobie posadzić wokół domku, ponieważ ogodzone dechami mamy tylko część działki i zrównana ziemia był tylko pod dom............... ale na przyszły rok na pewno cosik wsadzę, teraz drzewka, krzaki ozdobne wsadzamy do donic by juz sobie rosły, potem przerzucimy na działeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.05.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 cześć Sylwuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 08.05.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 cześć Sylwuś ja też cześć Sylwuś? Jak tam na zjeździe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.05.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 niedługo obrona to pewnie Sylwia wiekszość czasu spedza na pisaniu pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 08.05.2010 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Cześć Karolinko Ja mam znów dwa dni wycięte z życiorysu - 2 dni zjazdu. Nie dawno wróciłam do domku, nawet nie jem kolacji bo ze zmęczenia nie mam apetytu. Mogę się pochwalić, że elektryk dziś u mnie był. Są nawet duże efekty jego pracy. Na początek się zajęli górą. Superowo. Wkońcu się coś ruszyło. Aż mi ulżyło.Buźka :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.05.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 no widzisz, jak zaczęli to teraz szybciutko roboty pojda do przodu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts