Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do koniczynki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 919
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję wszystkim za miłe słowa i że bardziej we mnie wierzycie niż ja sama w siebie.

Przez szkołę zaniedbałam swój dziennik budowy, ale wstawię wszystkie zdjęcia jak już będę trochę wolniejsza. Mogę powiedzieć, że kończymy tynki. Został jeszcze garaż i piwnica. Było by już skończone jak by panowie tynkarze nie robili sobie przerwy. Ale to nic bo i tak nam na razie na czasie nie zależy. Hydraulikę zaczniemy zaraz po tym jak będą tynki. A z ogrodzeniem na razie się wstrzymaliśmy. Bo jak byliśmy umówieni z panem od koparki to padał deszcz. A teraz pan jest zajęty i tak ciągle to odkładamy.

Jeszcze 2 tygodnie stresu i mam nadzieję że odetchnę z ulgą.

Pozdrawiam wszystkich :)

Powiem Wam że mnie każda najmniejsza rzecz zrobiona w domku bardzo cieszy. Tylko najgorsze jest to że na początku budowy fundusze były większe i wtedy nie martwiliśmy się co dalej, a teraz mimo że dużo się wydaje to nadal są małe efekty :)

Tobie się wydaje że efekty są małe, a tak naprawdę dużo już zrobiliście i ciągle idziecie do przodu:) Poza tym budujecie , wykańczacie stopniowo i przez to wydaje sie że są małe efekty.

My mamy tak samo mamy każda rzecz cieszy nawet ten mój zarośnięty ogródek:D

Buziaki

Zgadzam się z Karolinką, po tym co widziałam u mnie na budowie doszłam do wniosku, że tynki to bodajże najbrudniejsze prace na budowie, moi tynkarze zostawili po sobie straszny syf i dwa 180l worki na śmieci puszek po piwie:jawdrop: puszki gniotłam i uzbierałam dwa wory;) dlatego bardzo cieszę się, że tynki już za nami:D

E tam tynki - przy gipsach to dopiero jest syf :) Ale ja miałam chyba najlepszych tynkarzy na świecie :) z zadnej ekipy nie byłam tak zadowolona jak z nich :)

Wiedziałam że tak będzie, znów mi się podoba coś innego niż jeszcze kilka dni temu. Wcześniej byłam za kuchnią w kolorze wanilin, brązu ..., a od kilku dnia jak zobaczyłam w jednym z polskich seriali meble o kolorze metalicznym to nie mogę o nich zapomnieć. To było coś takiego:http://www.kuchnie-alno.pl/images/artykul/11/11_alnoflash.jpg

Chociaż ta kuchnia jest bardzo zimna. A tamta było rewelacyjna.

Decyzja prawie zapadła w sprawie odkurzacza centralnego, męża przekonało to zdjęcie:

http://www.mawig.waw.pl/images/centralne_odkurzacze/centralne_odkurzacze.jpg

Rozmawiałam z moim elektrykiem, on też zajmuje się zakładaniem odkurzaczy i rekuperatorów. Już wiem zalety i wady tych dwóch urządzeń. Tylko szkoda, że nie stać mnie na to drugie.

cześć Sylwia, dawno do Ciebie nie zaglądałam a tu juz takie postepy:)

co teraz bedziecie robic na budowie?

czekamy na fotorelacje

Zdjęcia będą bo jest co fotografować. Ale za każdym razem zapominam wziąć aparatu ze sobą na budowę.

Wciąż mamy problem z koparką. Już od kilku tygodni chcemy wyrównać teren, zrobić przepusty w rowie i zacząć ogrodzenie z przodu. Za każdym razem coś nam psuje plany. W czwartek jak była ładna pogoda to pan od koparki coś na ściemniał i nie przyjechał. Na dzisiaj zamówiliśmy innego i ten pojawił się z rana i wszystko było by okey jak by nie deszcz. Pan po godzinie pracy się zakopał i koniec roboty. Ręce opadają z bezradności :(

Decyzja prawie zapadła w sprawie odkurzacza centralnego, męża przekonało to zdjęcie:

http://www.mawig.waw.pl/images/centralne_odkurzacze/centralne_odkurzacze.jpg

Rozmawiałam z moim elektrykiem, on też zajmuje się zakładaniem odkurzaczy i rekuperatorów. Już wiem zalety i wady tych dwóch urządzeń. Tylko szkoda, że nie stać mnie na to drugie.

Ja tez jestem za odkurzaczem!!!!:wiggle:

Troche dzieje sie u Ciebie, a sciany juz bialutkie:)

Wiedziałam że tak będzie, znów mi się podoba coś innego niż jeszcze kilka dni temu. Wcześniej byłam za kuchnią w kolorze wanilin, brązu ..., a od kilku dnia jak zobaczyłam w jednym z polskich seriali meble o kolorze metalicznym to nie mogę o nich zapomnieć. To było coś takiego:http://www.kuchnie-alno.pl/images/artykul/11/11_alnoflash.jpg

Chociaż ta kuchnia jest bardzo zimna. A tamta było rewelacyjna.

Zimna czy nie zimna - piękna w każdym razie ;)