Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do koniczynki

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 919
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mamy plany zeby cos juz zaczac robic w domku ale nie wiem jaka bedzie pogoda w lutym. Wstepnie jestesmy umowieni na poczatek lutego z panem ktory bedzie nam powoli robil poddasze.

Karolinko czy u Was na dzialce tez jest takie ogromne bloto? Nie wiem co zrobic bo kostki na razie nie mamy w planach a do domku nie da sie wejsc. Masakra

Sylwuś wstyd się przyznać ale na działce z miesiąc nie byłam.

Mąż był niedawno ale akurat śnieg był to nie było widać błota:)

My na jesieni uprawialiśmy działkę więc ziemia jest świeża i na pewno będzie strasznie błociaro, ale mamy do domku utwardzoną drogę więc będzie łatwiej chodzić. A zresztą mamy przecież kalosze co se w tamtym roku kupowałysmy:):)

Ja bylam na dzialce dzien przed wyjazdem. Fakt kalosze sie bardzo przydaly, ale nie malo co ich nie zostawilam w tym blocie. To pewnie skutki tego ze rownalismy dzialke jesienia i jeszcze nie zdazylo sie wszystko osiasc. Wracajac do kaloszy to byl bardzo trafny wybor:)

Karolinko a jakich ty zdjec schodow potrzebujesz? Ja mam kilka z etapu jak tato je robil? Podeslac ci je?

Ja bylam na dzialce dzien przed wyjazdem. Fakt kalosze sie bardzo przydaly, ale nie malo co ich nie zostawilam w tym blocie. To pewnie skutki tego ze rownalismy dzialke jesienia i jeszcze nie zdazylo sie wszystko osiasc. Wracajac do kaloszy to byl bardzo trafny wybor:)

Karolinko a jakich ty zdjec schodow potrzebujesz? Ja mam kilka z etapu jak tato je robil? Podeslac ci je?

Podeślij koniecznie, mój mąż będzie je sam robił i chce popatrzeć jak były szalowane. Murarz za takie schodki chce 3 tys zł:mad:

Moj tato w ubieglym rok zaczal ogrodzenie wiosna a skonczyl jesienia. Ciagle cos innego bylo wazniejsze.

Mamy z mezem ochote zrobic jedna warstwe gladzi na nasze tynki. Obliczylismy ze koszt materialow i robocizny to ok 1500 tys. Jak myslisz to dobry pomysl? Nie ktorzy oddradzaja gladz w domu? A jak ty myslisz dobry to pomysl?

Moj tato w ubieglym rok zaczal ogrodzenie wiosna a skonczyl jesienia. Ciagle cos innego bylo wazniejsze.

Mamy z mezem ochote zrobic jedna warstwe gladzi na nasze tynki. Obliczylismy ze koszt materialow i robocizny to ok 1500 tys. Jak myslisz to dobry pomysl? Nie ktorzy oddradzaja gladz w domu? A jak ty myslisz dobry to pomysl?

Sylwuś a jakie macie tynki??

my chyba będziemy robić cementowo wapienne, więc gładź odpada, a jak byłyby zwykłe to chyba byśmy robili bo zawsze to lepiej wygląda. A dlaczego niektórzy odradzają?

My mamy zwykle tynki. I powiem szczerze ze sa pobialkowane i wygladaja naprawde przyzwoicie. Choc jest ale ... na poddaszu damy plyty kar-gip na sufit, w wiatrolapie, moze w kuchni no i sufity bede roznic sie ze scianami.

Spotkalam sie z opinia ze przez gips sciany nie oddychaja i latwo jest o wilgoc.