sylwiaradek 17.02.2010 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 U mnie to okno jest od południa. Nawet jak dzisiaj tam byłam to słońce przez całe południe dodatkowo grzało. Więc nie powinno być zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 17.02.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 I jeszcze pytanie związane z hydrauliką. Pisałyście, że robicie rysunki co gdzie będzie w domku. O czym trzeba najbardziej trzeba pamiętać? oprócz tego co juz jest wyżej napisane to pamiętaj, ze ważne na jakie baterie się decydujesz. Czy będą ze ściany czy z umywalki. A przy wannie czy z półki, czy ze sciany czy może podtynkowe. To hydraulik weźmie pod uwagę gdy będzie podciągał te przyłącza. Jesli geberit to tez na jakiej wysokości. Później juz tego nie zmienisz. Trzeba wziąc pod uwage wysokośc wylewki i podłogi, żeby się nie okazało, ze na kibelku siada się z nogami pod brodą. Popatrz na to zdjęcie: http://lh3.ggpht.com/_8Plan52eFtk/SqtbWnnFjaI/AAAAAAAAAk8/MVAKOcRz8Ag/s640/Zdj%C4%99cie0097.jpg Geberit jest wkuty, pójda jeszcze płytki na podłoge. Przy wannie miałam plan, że bateria bedzie pod oknem, z półki. Potem hydraulik podciągał na bok bo bałam się, że w razie awarii nie będzie do baterii dostępu. Jesli wiesz co gdzie ma byc w łazience i jakie chcesz baterie to nie będzie problemu. Ale warto to przemyslec i sprawdzic ceny. Ja chciałam do wanny termostatyczną baterię wychodząca z półki ale cena mnie powaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 17.02.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Anetko bardzo cenna informacja. zacznę się rozglądać konkretnie za bateriami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 17.02.2010 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Zaczynam wszystko notować, bo jest coraz więcej informacji do zapamiętania. Dziękuję Anetko za kolejne, ważne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 17.02.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 nie ma sprawy. Teraz to trochę żałuje, ze nie pisałam dziennika budowy czy nawet wykończenia na bieżąco. Takich informacji byłoby na pewno więcej a z czasem nei pamięta się co tak naprawde zaprzątało głowę po nocach. Jak już jesteśmy przy łazienkach to warto miec wybrane konkretne modele umywalki, wanny. A przynajmniej szerokosc. Bo może się okazac, że ta która nam się spodoba nie wejdzie tam gdzie trzeba albo zajmie za dużo miejsca. Pamiętam, że w podwieszanych kibelkach jest jakis haczyk szerokosci tych bolców co wystają tak jak na tej fotce wyżej. Miałam taki gruby katalog Koła i tam nie wszystkie modele pasowały do tego geberita. To były jakies wyjątki ale były. Ja najpierw sprawdzałam jakie szerokości umywalek, jakie długosci i szerokosci wanien najłatwiej kupic a potem planowałam instalację. Częśc rzeczy miałam tez juz wybranych: umywalki na przykład. Jak mi się cos przypomni to napisze. Najlepiej pochodzic po sklepach i pozbierac ulotki i katalogi. Wybrac co się podoba i pospisywac sobie rozmiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 18.02.2010 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Anetko bardzo ważne rzeczy ty mówisz, jakos nie brałam pod uwage tych wymiarów armatury na tym etapie planowania, wiem jakie chciałabym miec ale dokładnych wymiarów nie sprawdzałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 18.02.2010 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Hmm to ja wybieram się na sklepy, podpatrzeć co jest i pozbierać katalogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 18.02.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 hmm i ja chyba musze tak zrobic, ale kiedy??? musze wziąć ze 3 dni urlopu zeby na spokojnie pojezdzic i pooglądać a i tak wiekszość bede zamawiala w sklepach internetowych.Sylwia a Ty wybierasz sie do Lublina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 18.02.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Anetka ma absolutną rację, najlepiej mieć sprecyzowaną wizję pomieszczeń z wybranymi wcześniej urządzeniami, wówczas wszelkie podejścia mozna doprowadzić dokładnie w miejsce docelowe i nie ma niespodzienk. Ja tak miałam rozrysowane mieszkanie wręcz ze wszystkimi wymiarami, potem jak przyszło do robienia hydrauliki czy stawiania murku dzielącego wannę od pralki to nie było zbędnych pytań i nerwów a wanna wpasowała się później idealnie. Ale cóż, łatwiej powiedzieć niż zrobić bo to jednak trudna sztuka tak wszystko za wczasu podobierać. Ze swojej strony dodam żeby dokładnie przemyśleć ewentualny zakup baterii nawannowej trzyotworowej. Jeśli komuś by wpadła takowa do głowy to zróbcie duże okienko rewizyjne. My mamy takie cudo i razu pewnego przy bardziej zamaszystym ruchu urwałam wężyk od słuchawki tuż u nasady - jak się domyślacie nasz otwór rewizyjny pozwalał tylko na wytarcie kurzu z podłogi, bo na pewno nie na dokonanie naprawy No i tym sposobem trzeba było rozebrać spory kawałek obudowy wanny - chyba nie muszę dodawac jaki to stres rozwalać coś czym się jeszcze człowiek nie zdążył nacieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 18.02.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Sylwia napewno trzeba miec w głowie i na papierze rozmieszczone wszystko i na tą chwile zrobie to na pewno, z tym że boje sie że jak zaczniemy robić łazienki dopierow przyszłym roku to zmienia mi sie koncepcje i wtedy problem. Chyba ze teraz kupimy armature. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 18.02.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Ano właśnie, rok to naprawdę dużo czasu i zawsze jest prawdopodobieństwo że w szanownej głowie coś się nowego urodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 18.02.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 no właśnie poza tym wejdzie pewnie sporo nowych kształtów, albo trzeba robic wymiary takie jak teraz sa w zamysle i trzymać sie konsekwentnie wyborów albo potem szukać nowosci w tych samych rozmiarach albo teraz kupic i zadnych katalogów nie oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 18.02.2010 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Byłam w dwóch największych sklepach z wyposażeniem łazienek w mojej okolicy. Wzięłam katalogi i będę po woli myśleć co i jak. W tym sklepach były katalogi różnych firm. Później dopiero będę porównywać ceny gdzie jest taniej. Karolinko w Lublinie też będę szukać, ale na to potrzeba mi więcej czasu. Też nie bardzo znam Lublin. Muszę popytać znajomych, którzy często robią zakupy w Lublinie, gdzie warto jechać. A ty wybierasz się do Lublina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 18.02.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Jak w Lublinie to na początek Leroy Merlin, wszystko w jednym miejscu Al. Spółdzielczości Pracy 36http://maps.google.pl/maps?hl=pl&source=hp&lr=&ie=UTF8&q=leroy+merlin+lublin&fb=1&gl=pl&hq=leroy+merlin&hnear=lublin&cid=0,0,17393448494588652432&ei=Y2J9S4WfB86msQaK5NXEBQ&ved=0CAgQnwIwAA&ll=51.26836,22.56506&spn=0.025347,0.059566&z=14&iwloc=A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 18.02.2010 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Dzięki Sylwia. Będę pamiętała o tym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 18.02.2010 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Byłam dziś pierwszy raz od dłuższego czasu w dwóch sklepach, gdzie jest wszystko do łazienek. Wybór jest ogromny, szczególnie w jednym sklepie. Są wystawki kilku producentów, na prawdę super. No i zaczynam w końcu myśleć o swoich łazienkach. No i jeszcze pralnia. Co na inne pomieszczenia już mam jakiś pomysł to na nią ani trochę. Może przyjdzie z czasem. Hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 18.02.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Pralnia na szczęście nie jest pomieszczeniem reprezentacyjnym, więc tu sobie mozna odpuścić - dać tanie płytki np. II gatunku czy po prostu najzwyklejszy wzór a nie piekną nowość. Pozostaje jedynie rozmieszczenie sprzętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 18.02.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Pralnia na szczęście nie jest pomieszczeniem reprezentacyjnym, więc tu sobie mozna odpuścić - dać tanie płytki np. II gatunku czy po prostu najzwyklejszy wzór a nie piekną nowość. Pozostaje jedynie rozmieszczenie sprzętów. my planujemy do pomieszczen gospodarczych kupić płytki z tych stoisk "glazura za grosze", można w nich upolować bardzo fajne płytki z końcówek kolekcji. Co do sklepów lubelskich to ja jedynie lubię Gale ale tylko pooglądać bo ceny produktów są dużo wyższe niz w Puławach. To samo w LM- my podpatrzyliśmy lustra do łazienek do domu rodziców i były po 100 zł droższe niz w Pułąwach a 180 droższe niż w sklepie internetowym. Jak interesowaliśmy się materiałem na dom, dach, okna to w lublinie było najdrożej a poza tym sklepy są oddalone od siebie i czasem trzeba z jednego do drugiego jechać przez całe miasto czego nie ma w Puławach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 19.02.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiaradek 19.02.2010 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Karolinka u nas hydraulik powiedział tą samą cenę co i u Was. Policzył podłogówkę (rurki mają być miedziane) w kuchni, łazience, wiatrołapie, piec i grzejniki. No i za robociznę też 5 tysięcy. Dzwoniłam jeszcze do jednego, ale tamten ciągle się nie odzywa. Miał oddzwonić, ale ciągle nic. Widocznie mu nie zależy - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts