Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do koniczynki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 919
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sylwia pochwal się jakie będziecie mieli ogrodzenie :wink:

Przykładowe zdjęcia wcześniej umieszczałam w dzienniczku. Choć to nie będzie dokładnie to co ja będę miała.

Materiał na słupki już zamówiony i przywiozą mi wtedy, kiedy będę chciała. Siatka, słupki, stal będą w następnym tygodniu. Bramę, sprzęsła, barierki, schody do piwnicy będzie robił kowal. A wszystko będziemy mogli zacząć dopiero jak będzie dobry dojazd na działkę. Póki co jest jeszcze od 20 do 50 cm śniegu na działce, a miejscami potworne błoto.

Witaj Sylwia, na temat kuchni nie bardzo myślałam, wiem tyle ze chciałabym mieć meble w w kształcie litery u, we wnece lodówka, piekarnik, cargo, zlew pod oknem, po przeciwnej stronie lodówki kuchenkę no i barek.

Tyle wiem, zastanawiam sie czy od razu zrobimy kuchnie zabudowaną czy taka normalną, zobaczymy jak sie z pieniędzmi wyrobimy.

Szkoda że wcześniej nie czytałam tego forum to bym zrobiła taką samą wnękę na lodówkę itp w kuchni. Dużo myślałam na ustawieniu w kuchni co gdzie i jak i doszłam do wniosku, że jutro zapytam swojego murarza czy zrobi małe przeróbki i też zrobi nam taką wnękę jak u Was. Kuchnia zyskała by dużo więcej miejsca.

Czarna kuchnia z inspiracji przepiękna, szkoda tylko że niepraktyczna - na tym czarnym połysku to widać najmniejsze plamki :roll: Narożniki również mi się podobają, zwracaj jednak od razu uwagę na rozmiar - nasz koniczynkowo-narożnikowy kącik do rozległych niestety nie należy :cry: i te duże narożniki choć piękne to zwyczajnie się nie zmieszczą :-?

Ja wiem też że na wysoki połysk meble bardzo się brudzą. Kiedyś moja koleżanka miała właśnie ciemne meble na wysoki połysk i obok kuchni gazowej zrobiły jej się kropeczki brudu na szafkach. Nie mogła tego niczym domyć, a jak jej się w końcu udało to meble w tym miejscu zrobiły się matowe.