Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy czujecie się rasistami?

mariankossy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość M@riusz_Radom
Aha..już widzę, że mylicie rasę z narodowością, czy obywatelstwem. A to co innego. :-? :-?

Nikt niczego nie myli ..

Często narodowość jest mocno powiązana z rasą .. Weźmy chińczyków, japończyków, tatarów itd itd ....

Z czarnymi jest tylko problem bo ciężko ich powiązać z jednym narodem - dlatego ich nie lubię

Aha..już widzę, że mylicie rasę z narodowością, czy obywatelstwem. A to co innego. :-? :-?

Cytat z onet.pl :

Rasizm, pseudonaukowa doktryna głosząca, że ludzie dzielą się na rasy nie tylko ze względu na cechy somatyczne (budowa ciała, kolor skóry, kształt czaszki), ale i psychiczne

Mieszkańcy państw , narody róznią się miedzy sobą : inaczej wygladają azjaci, inaczej duńczycy , inaczej amerykanie , inaczej afroamerykanie .... więc upraszczając - można rasy odnieśc do narodów, państw ....

matka - fakt ... kobiety są okrutne :roll: :lol:

A Polak może być ,,rasistą " w stosunku do ,,swoich" ? czy to się wyklucza?
Już Ci odpowiadam. Mianowicie: może. Załóżmy taką sytuację: Jest sobie człowiek innego koloru skóry. Mieszka w Polsce, pracuje w Polsce, urodził się w Polsce, pomnaża polski PKB. Jest Polakiem, czyli w Twoim rozumieniu jest "swój". Jednak mogą go spotkać przykrości ze strony innych Polaków..

Gość M@riusz_Radom

Oprócz tych wszystkich pięknych zalet które opisałeś ma również jedną wadę - jest czarny ...

W czasie zimnej wojny amerykanie wyszkolili szpiega i zrzucili go na

Syberii. Szpieg trafil do chaty tubylca, ktory mu zaproponowal nocleg. Na

drugi dzien tubylec mowi:

- Nu, ty gawarisz kak nasz, ty pijesz kak nasz, nu ale ty nie nasz!

- Paczemu tak dumajesz? - pyta skonsternowany amerykanin

- A potomu szto u nas ciornych niet!

Cytat z onet.pl :

Rasizm, pseudonaukowa doktryna głosząca, że ludzie dzielą się na rasy nie tylko ze względu na cechy somatyczne (budowa ciała, kolor skóry, kształt czaszki), ale i psychiczne

Mieszkańcy państw , narody róznią się miedzy sobą : inaczej wygladają azjaci, inaczej duńczycy , inaczej amerykanie , inaczej afroamerykanie .... więc upraszczając - można rasy odnieśc do narodów, państw ....

Niet. Mamy trzy podstawowe rasy. Białom, żółtom i czarnom. Są też mieszańcy tych ras.

Polak pałający nienawiścią do Duńczyka to raczej szowinista, a jeszcze bardziej ksenofob, a nie rasista.

Bo ja wiem czy takie okrutne..? :wink:

Kurna, a co wam Duńczycy zrobili? :wink: Ludzie to chory gatunek jest. Nie toleruje innych. Bo się ich boi, albo brzydzi, albo jeszcze cóś inszego wymyśli. A dlaczego? Tego to już nie potrafi wyjaśnić.

A ja chyba jednak jestem rasistą, bo preferuję jedną rasę: uwielbiam boksery - bo to fajne pieski są.

Gość M@riusz_Radom
Polak pałający nienawiścią do Duńczyka to raczej szowinista, a jeszcze bardziej ksenofob, a nie rasista.

Jakież to politycznie poprawne .. A może po prostu z własnych, nieznanych nam pobudek, nie lubi sukinkotów i tyle ? Jak ktoś się brzydzi pederastą to jest od razu homofobem ? Nie powinien - bo się go nie obawia tylko brzydzi ...

Ja uważam , że przeważająca wiekszosc dorosłych w krajach rozwinietych a szczególnie kobiety są rasistami i kultywują rasizm u dzieci. ( nawet o tym nie wiedząc). :roll:

Acha, z tymi kobietami, to Ty tak uważasz? Kamień z serca, bo już myślałm, że to wynik obiektywnych badań...

Ja uważam , że przeważająca wiekszosc dorosłych w krajach rozwinietych a szczególnie kobiety są rasistami i kultywują rasizm u dzieci. ( nawet o tym nie wiedząc). :roll:

Acha, z tymi kobietami, to Ty tak uważasz? Kamień z serca, bo już myślałm, że to wynik obiektywnych badań...

Ale za to nawet nie wiesz, że kultywujesz :)

A wystarczy kupić czarną Barbie :)

Ale za to nawet nie wiesz, że kultywujesz :)

A wystarczy kupić czarną Barbie :)

I postawić wśród dziesięciu białych na półce 8)

Musze obserwować córke, jak reaguje na nowego sąsiada - Kolumbijczyka. :roll: