Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy czujecie się rasistami?

mariankossy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja nie rozumiem jak mozna miec poglady rasistowskie. Przeciez najpierw jestesmy ludzmi..

Ludzie mają poglądy i tym się róznimy od zwierząt.

Nie słyszałem żeby kot, krowa czy koń miał " jakieś" poglądy. 8)

A kobiety , również moja żona okazuje rasizm conajmniej raz w tygodniu. :roll: :wink:

A ja nie rozumiem jak mozna miec poglady rasistowskie. Przeciez najpierw jestesmy ludzmi..

Ludzie mają poglądy i tym się róznimy od zwierząt.

Nie słyszałem żeby kot, krowa czy koń miał " jakieś" poglądy. 8)

A kobiety , również moja żona okazuje rasizm conajmniej raz w tygodniu. :roll: :wink:

Twoja żona to nie wszystkie kobiety.

Wątek założony przez Ciebie jest zaprzeczeniem tezy, którą zaprezentowałeś, bo jak na razie głównie faceci wypowiadają tu rasistowskie hasła (mam nadzieję, że z przymróżeniem oka).

Marian, czyżbyś był czarny i żona Cie za to wyzywa? :wink: :lol:

Politpoprawność mówi, że rasizm jest zły. Murzyn może powiedzieć "białasie". Białas nie może użyć określenia nigger (ale jeden Murzyn do drugiego już tak może powiedzieć). Fajnie co?

Znajomy nie lubił afrykańskich Murzynów. Nie dlatego, że są czarni, ale dlatego, że ich kultura, sposób bycia czy pracy, mu nieodpowiadał (a znajomy pracował w Afryce). Nie widzę tu jakoś rasizmu.

Gdyby "nielubienie" kogoś za np. sposób bycia był rasizmem, to wszyscy bylibyśmy rasistami. Hipotetyczna sytuacja: jest tak samo zachowujących się dwóch osobników: jeden biały drugi wręcz przeciwnie. Zachowują się tak, że
ich kultura, sposób bycia czy pracy,
mi nie odpowiada i niecierpię tylko tego o odmiennym kolorze skóry - to jest rasizm na pewno.