Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy czujecie się rasistami?

mariankossy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie czuję się rasistką.

Nie znam chyba rasistów, albo się znajomi do tego nie przyznają (mam na myśli bliższych znajomych).

Na pewno czasem ulegam stereotypom, zwłaszcza, gdy emocje poniosą, ale zawsze zdaję sobie sprawę, że to stereotypy.

Nie czuję się rasistką.

Nie znam chyba rasistów, albo się znajomi do tego nie przyznają (mam na myśli bliższych znajomych).

Na pewno czasem ulegam stereotypom, zwłaszcza, gdy emocje poniosą, ale zawsze zdaję sobie sprawę, że to stereotypy.

Tu masz racje. CZlowiek czasem mysli jak inni nakazali, bo... bo tak trzeba, a pozniej zaczyna rozumiec, ze jednak nie trzeba

.

.

.

Biała wódka dla białego człowieka

czy ja jestem rasistą ?

a ja popijam brązową

żołądkową, znaczy ,że rasizm jest mi obcy

i jeszce mam czarnego w domu

kota

moja córka przeszła dobrą antyrasizmu szkołę w Londynie. Na całą klasę brązowo-beżowo-żółtą było troje dzieci białych, z tego jedno francuskie. A jak się geografii nauczyła! Do dziś, jak czyta o jakiś wyspach Zielonego Przylądka czy innym krańcu świata, to tłumaczy mi -a stamtąd to Jasmine była, czy jakaś inna.. :lol:

Mieli też w klasie chłopca z ciężką chorobą płuc, na wózku jeździł i grał z nimi w kosza. Też to dla niej było normalne...

Para moich najlepszych przyjaciół z Kliniki była czarna. Tylko jakoś hindusów nie polubiłam. Nie dlatego, że mam coś do nich, ale nie spotkałam hindusa z rzetelną wiedzą, wszyscy lawirowali żeby się nie narobić :wink:

Ale czemu ograniczaś się tylko do jednej nacji . Ja tam na ten przykład nie lubie Rosjan , Niemców, Austriaków , Anglików , Francuzów , Z Czechami mi już przeszło a Hiszpanie są daleko i nigdy tam nie byłem .

Howgh

a ja lubie rosian - mozna niezle z nimi pochlac i inne rzeczy robic

lubie niemcow za ich punkualnosc i rzetelnosc

lubie austryjakow poniewaz wala prosto z mostu i mowia co mysla czy komus to sie podoba czy nie

no anglicy mam mieszane uczucia sympatyczni otwarci ale nie do konca przyjacielscy

francuzow za ich poglady na temat algerczykow i innych narodowosci zamieszkujacych francje

czechow lubie za ich jezyk nigdy sie nie uczylem a ich rozumie a oni mnie sympatyczny narodek a najlepsze slowa czeskie to - tam , sam ( pchaj, ciagnij )

hiszpanie mili pomocni sympatyczni ale uwazaja sie za konkwistadorow i tego u nich nie lubie

a ja lubie rosian - mozna niezle z nimi pochlac i inne rzeczy robic

lubie niemcow za ich punkualnosc i rzetelnosc

lubie austryjakow poniewaz wala prosto z mostu i mowia co mysla czy komus to sie podoba czy nie

no anglicy mam mieszane uczucia sympatyczni otwarci ale nie do konca przyjacielscy

francuzow za ich poglady na temat algerczykow i innych narodowosci zamieszkujacych francje

czechow lubie za ich jezyk nigdy sie nie uczylem a ich rozumie a oni mnie sympatyczny narodek a najlepsze slowa czeskie to - tam , sam ( pchaj, ciagnij )

hiszpanie mili pomocni sympatyczni ale uwazaja sie za konkwistadorow i tego u nich nie lubie

No własnie to miałam na myśli, pisząc o uleganiu stereotypom :wink: