Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Interesująca prasa na tematy budowlane i prawa budowlanego

KamaG

Recommended Posts

Witam, proszę o podpowiedzi na temat ciekawych pozycji prasowych na rynku dotyczących spraw budowlanych. Szukam prasy o tematyce budowlanej z naciskiem na przepisy prawne, dotyczącego całego procesu budowlanego, z zakresu prawa budowlanego, ochrony środowiska i i innych pokrewnych.

Mamy zaprenumerować 2, 3 tytuły.

Podpowiecie coś ciekawego? Czekam na propozycje jeśli można z krótkim uzasadnieniem.

1. Oczywiście Murator :D

2. .......

Podpowiecie coś ciekawego? Czekam na propozycje jeśli można z krótkim uzasadnieniem.

.......

A kimże jesteś?????

Bo jeżeli specjalistą, to wiesz, jakie tytuły czytujesz. jeżeli tzw administracją - to zapytaj specjalistów, co chcą czytywać.

Prenumerować coś "bo muszę zaprenumerować coś" to największy bezsens.

Zaprenumeruj sobie Politykę. Tam czasem się trafiają artykuły budowlane a pożytek będą mieli wszyscy.

... Szukam prasy o tematyce budowlanej z naciskiem na przepisy prawne, dotyczącego całego procesu budowlanego, z zakresu prawa budowlanego, ochrony środowiska i i innych pokrewnych.

1. kupcie sobie Prawo Budowlane / z komentażem/

- a wtedy będziecie mieli spokój ze zbędną makulaturą po czasopismach

http://www.architektura.info/index.php/aktualnosci/nowe_brzmienie_prawa_budowlanego_obowiazujace_od_01_01_2009_r

2. Kwartalnik OCHRONA ŚRODOWISKA - taniej was to wyjdzie niz miesięcznik czy tygodnik http://www.os.not.pl/

3. Życie rodzinne świstaka - jest tam miłość, romans, intryga, skandal i szczęśliwe zakończenie – wszyscy w firmie będa sie tym zaczytywac, od dyrektora po sprżątaczke http://magazyn.kreatura.net/?c=118&a=1392

A bo mało tego w kioskach????

widzę, że mało piszesz ale jakże rzeczowo...

A kimże jesteś?????

a jakie to ma znaczenie?????

Bo jeżeli specjalistą, to wiesz, jakie tytuły czytujesz. jeżeli tzw administracją - to zapytaj specjalistów, co chcą czytywać.

Prenumerować coś "bo muszę zaprenumerować coś" to największy bezsens.

Zaprenumeruj sobie Politykę. Tam czasem się trafiają artykuły budowlane a pożytek będą mieli wszyscy.

wiem co ja czytuję, ale pytam co czytują inni, czy to coś złego? jakbym chciała zaprenumerować dla samego faktu to może właśnie Fakt bym wybrała

:wink:

wydawało mi się, że właśnie specjalistów zapytałam tu na forum :-? ,

widocznie specjaliści nie mieli czasu się odezwać, a inni mają...

brzoza

a z Twoich propozycji to może akurat skorzystam, podoba mi się ta pozycja 3. :lol:

bo 1. akurat posiadam a 2. to chyba za trudna dla mnie jest :roll:

jak Wam się chce pisać tylko po to żeby pisać? nie szkoda Wam czasu?

liczyłam, że może forumowicze podzielą się interesującymi tytułami, ale przeliczyłam się. No cóż dziękuję za owocną pomoc.

pytałam o prasę o tematyce budowlanej z naciskiem na przepisy prawa bud i pokrewne: war, tech., ochrona środowiska, spec ustawa, rozporządzenia dotyczące budownictwa przemysłowego, mieszkaniowego, rolniczego i inne. itp.

czasopisma zamieszczające interpretacje przepisów, wytłumaczenia, komentarze, informacje o zmianach w prawie, przewidywanych, proponowanych, opracowywanych i przyjętych

potrzebne mi to do pracy, żeby być na bieżąco w tendencjach :wink: bo interpretacje P bud. zmieniają się tak często jak sama ustawa :wink:

a skoro wszystkie odpowiedzi są dobre to może podasz jakieś ciekawe tytuły w tej tematyce?