jacku 19.11.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Czy da się zamontować w jakiś sposób zwykły kominek w bloku z wielkiej płyty? Chciałbym mieć w domu żywy ogień, jeśli się nie da to będę musiał pomyśleć o alternatywach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 19.11.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Zwyklego sie nie da, chyba ze dostaniesz pozwolenie na wybudowanie kanalu dymowego na dach. Ale sa takie kominki nie wymagajace komina, gdzie pali sie specjalnym paliwem ktore nie powoduje dymu.Poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 19.11.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 http://www.decofire.com.pl/biokominki-i-ogniska-domowe.html?gclid=CNeQxqfllp4CFYOOzAodqWO4lQ http://www.trenddecor.pl/go/_search/full_search.php?SEARCH_FORM=&search_query_words=kominek&x=0&y=0 http://www.arteabc.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacku 20.11.2009 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Dzięki za odpowiedź. Chyba zrezygnuję z rozmów ze wspólnotą, bo to by trwało lata. Pół roku rozpatrują moją prośbę o pozwolenie na przerobienie okien. No to w takim razie może kominek elektryczny? Czy taki kominek ogrzeje jeden pokój, czy jest raczej dekoracyjny?http://www.kominki-elektryczne.pl/83-Kominek-Olsen-De-Luxe/flypage_new.tpl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.11.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 co z tymi oknami chcesz zrobić?kominek jest możliwy tylko w budynkach niskichno i jeszcze pare innych wskazańwięcej danych przedstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 20.11.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 nnnnnnnnn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnik 20.11.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 O kominkach można poczytać nie tylko na stronach hipermarketów, ale też na przykład na moim blogu, czyli TU. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gurek 20.11.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Czy dwa kominki na dwóch piętrach mogą być podłączone do tego samego przewodu kominowego ? (na chłopski rozum chyba nie, ale pytam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnik 20.11.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.11.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 jacku napisał: No to w takim razie może kominek elektryczny? To ja zacytuje najbardziej trafne określenie kominka elektrycznego: Cytat A elektryczny kominek to chyba żart jakiś. To może od razu też sztuczna eko-skóra przed nim i wibrator/sztuczna pochwa i będzie romantyczny komplecik na zimowe wieczory? Mam nadzieję ża autor się nie obrazi. Ale myśl jest zbyt odkrywcza by przejść obok niej ze spokojem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 21.11.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 nji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacku 23.11.2009 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Hmm, no przez weekend się trochę odpowiedzi nazbierało 1. Okna chcę wymienić, bo są korytarzowe z jakiegoś szkła przez które nic nie widać. Problem w tym, że okna są 2metrowe, więc trzeba zrobić remont także z zewnątrz. Wywalić stare, zamurować do połowy, wstawić nowe. Na to potrzebna zgoda wspólnoty niestety. 2. Zwykły kominek odpada, bo z tego co już doczytałem w bloku się nie da. Na wybudowanie się po prostu mnie nie stać, więc i to odpada. 3. Jeśli nie mogę mieć zwykłego kominka, a żonie się taki marzy, to trudno, będzie trzeba kupić elektryczny. 4. Co do LIDLA - mam już stamtąd kilka rzeczy. Niektóre na prawdę się opłacało, a inne się nie sprawdziły, więc już wolę trochę dołożyć i kupić porządny. Na przykład ten mi się bardzo podoba, pasowałby do wystroju salonu, tylko nie wiem czy wolno stojący to najlepszy pomysł. A co jak się wywróci? http://www.kominki-elektryczne.pl/71-Kominek-Cube/flypage_new.tpl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 23.11.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 ,,,,,,,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 23.11.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Czy można wpiąć przewód kominowy z kominka do przewodu kominowego z pieca łazienkowego na gaz ?Czy to są osobne przewody kominowe dla każdego mieszkania czy nie ? Jeśli można to Jacku rezygnuje z pieca łazienkowego, w zamian instaluje bojler.Tylko czy wolno wpiąć w ten przewód kominowy kominek też nie wiem. Mieszkałem w "wielkiej płycie" ale nie pamiętam jak było z przewodami kominowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnik 24.11.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 qwazar napisał: Czy można wpiąć przewód kominowy z kominka do przewodu kominowego z pieca łazienkowego na gaz ? nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacku 24.11.2009 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Dobra, biorę Cube, nie ma co kombinować. Jak się dorobię własnego domu to pomyślę o prawdziwym kominku na trzaskające drzewo. Elektryczny według mnie fajnie wygląda, a że żona to wieczny zmarzluch, będzie miała świetny prezent pod choinkę Dzięki za pomoc wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts