Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wilgotna plama na podłodze w piwnicy ..co robic?

ja29

Recommended Posts

Witam .

Mamy poważny problem w piwnicy a mianowicie wilgotne plamy na podłodze w piwnicy

Mamy stan surowy zamkniety .Piwnica jest cały czas otwarta wejście do piwnicy tylko z zewnątrz .

Rok temu o tej porze w jednym pomieszczeniu zbierała się woda tak około 1-2 litry w zagłębieniu a dalej była wilgotna plama…

Mamy niestety cześowe podpiwniczenie ,wykonany drenaż .Zanim wykonaliśmy drenaz cała piwnica toneła…teraz jest wilgotna plama na podłodze wody już nie ma ponieważ dom został odpowiednio obsypany ..

W piwnicy nie ma jeszcze wykonanej wylewki ani tej izolacji z papy czy foli .Papa jest tylko pod ścianami Będziemy chcieli ja wykonać po tym jak czymś zaizolujemy ta podłogę na gruncie .Tylko czym ?Czym to wymalować? Jesteśmy już załamani ….

Wiem ze woda idzie z jednego boku ,znaczy już nie woda ale te wilgotne plamy .Czy drenaż wewnętrzny przechwyci taka wilgoć ?

Znikna z oczyu ale tam bedą ..raz mniejsze raz wieksze ....prosze poradzcie co robic ?ta piwnica doprowadza mnie do szału...a jak gdzies troszku woda sie pojawi ...musze to zaizolować ..juz tam codziennie zagladam ...a jak by jakims specyfikiem do uszczelniania betonu to pomalowac?

Przecież pisałem wyżej co masz robić, trzeba zaizolować.

Dwa razy papa, zgrzać ją dobrze i nawiązać do izolacji pod ścianą, na to wylewka minimum 5 cm i po problemie.

Nie jęcz, tylko zaizoluj.

:D :D :D

Ale jak by to czyms jeszcze maznąc ? :oops: :oops: :roll: :oops: