Sonika 31.01.2006 04:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Nie kupiliśmy Aguaform, wybraliśmy Ravaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw73 03.02.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 WitamI dobrze zrobiliście !!!Ravak jest lepszy niż AquaformPozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 07.02.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Ravak jest lepszy niż Aquaform bo......???? Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw73 07.02.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 witambo..........................Ma lepszy akryl - to jest chyba najważniejsze co do estetyki to trudno sięwypowiadać, ale moim klientom bardziej podoba się kolor akrylu Ravaka PozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 07.02.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Rozumiem, że akryl dotyczy brodzika.A kabina? Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 25.11.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Czy ktoś ma kabinę półokrągłą GLASS 5 i może napisać coś o jej użytkowaniu? Spotka.łam kilka opinii, że przecieka woda uszczelką na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 27.11.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Proszę wszystkich użytkowników tej kabiny o opinie. Podoba mi się ta kabina, ale ostatnio w internecie spotkałam kilka nieprzychylnych opinni. Sprzedawca tłummaczył mi, że to dotyczy poprzednich kabin Glass, ale ja nie dowierzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_kama 30.03.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Witam, moj pierwszy post na tym forum dotyczy wlasnie wyboru kabiny. Juz wlasciwie zdecydowalam sie na model jednoskrzydlowy. Argumenty za tym rozwiazaneim to: - fajny design - brak problemu z psujacymi sie kolkami czy suwakami (sa tylko zawiasy) - latwosc utzrymania w czystosci bo malo zakamarkow. Znalazlam kilka tego typu kabin w roznych firmach. Teraz pytanie do Was. Czy macie doswiadczenie z tymi firmami? A jeszcze lepiej z konkretnymi modelami z tych firm? Czekam na wszelkie porady. Chetnie zobacze tez podobne modele z innych firm. - Ravak Glassline GSKK3 (szklo + elementy chrom), bez brodzika - znalazlam za 3400 http://kstudio.pl/priv/ravak.jpg - Ronal PUR R3 (o tej firmie wiem najmniej i chetnie wszystkiego wyslucham) - 3900 (kabina + brodzik + syfon) http://kstudio.pl/priv/ronal.jpg - Aquaform Sol de Luxe - 2700 http://kstudio.pl/priv/aquaform.jpg - Sanplast KP1DJ/VE-S - 2400 http://kstudio.pl/priv/sanplast.jpg Wiadomo, ze z przyjemnoscia wydam mniej niz wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz-Milano_Style 02.04.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam, Zaproponuję coś innego: MilanoStyle VICTORIA 09 z grubym akrylowym brodzikiem, hartowanym powlekanym szkłem 8mm oraz obrotowym regałem + chromowane elementy : 2900zł http://www.milanostyle.pl/PUB/VICTORIA/VICTORIA%2009.jpg Pozdrawiam,Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 02.04.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Mam identyczną Ravaka. Sprawuje się bez zarzutu od prawie dwóch lat.Nic dodać nic ująć, może tylko tyle że kupując kabinę z profilem opartym na wycinku koła należy najpierw sprawdzić promień kabiny i brodzika aby potem pasowało jedno do drugiego. Ja do tej kabiny dokupiłem brodzik Ravaka z konglomeratu o wysokości ok 4cm. Wygląda super, dobrze się myje, nie jest śliski i nie ma problemu z odpryskiem emalii w przypadku upadku drobnego przedmiotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_kama 03.04.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 o, fajnie sie dowiedziec czegos o takiej kabinie bezposrednio od uzytkownika. Mam w takim razie jeszcze pytanie - czy jest szansa na utrzymanie tej szyby w takiej czystosci zeby nie bylo po niej widac 2letniego uzytkowania? Tzn czy mozna ja domyc z kamieni itp? Stosowales jakies dodatkowe preparaty ktore maja sprawaic ze woda lepiej splywa po kabinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 03.04.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Ja mam Glass 5 firmy Aquaform. Gdybym miała kupować jeszcze raz, to na pewno bym jej nie kupiła. Trudna do utrzymania w czystości, mimo dokupienia powłoki jakoś kamień na niej osiada bardzo szybko. Mimo częstego mycia widać ślady po kamieniu i mydle (a próbowałam już wielu środków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 04.04.2008 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 o, fajnie sie dowiedziec czegos o takiej kabinie bezposrednio od uzytkownika. Mam w takim razie jeszcze pytanie - czy jest szansa na utrzymanie tej szyby w takiej czystosci zeby nie bylo po niej widac 2letniego uzytkowania? Tzn czy mozna ja domyc z kamieni itp? Stosowales jakies dodatkowe preparaty ktore maja sprawaic ze woda lepiej splywa po kabinie? Jedyny - i to trzeba przyjąć do wiadomości - sposób to wycierania kabiny po każdym umyciu do sucha, tzn. jak korzysta z niej trzy osoby to wystarczy oczywiście wytrzeć po ostatniej. Ja tak robie i kabina wygląda przez cały czas tak jakby była dopiero co zamontowana. Po myciu trzeba poświęcić kilka chwil na przejechanie po szybach ściągaczką do mycia okien. Jak chcesz mieć na prawdę dobry efekt to trzeba resztki kropel tam gdzie nie sięgnie ściągaczka wytrzeć szmatka lub dobrej jakości gąbka irchową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 04.04.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 I właśnie dlatego zamówiłam kabinę firmy Ronal ze szkłem gotyk (pełzające łezki), by nie latać ze ścierką po każdej kąpieli. Szkło przejrzyste wygląda bardzo elegancko, ale coś za coś. Wodę mamy jaką mamy - kamień osiada, żadne środki nie pomogą ino wycieranie na sucho po kąpieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 04.04.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 I właśnie dlatego zamówiłam kabinę firmy Ronal ze szkłem gotyk (pełzające łezki), by nie latać ze ścierką po każdej kąpieli. Szkło przejrzyste wygląda bardzo elegancko, ale coś za coś. Wodę mamy jaką mamy - kamień osiada, żadne środki nie pomogą ino wycieranie na sucho po kąpieli. Uważaj bo ten efekt jest złudny. Tylko na początku wygląda ładniej jakby bez zacieków, ale po pewnym czasie zaschnięty kamień z wody bedzie widać i trzeba będzie szorować. Coś wiem o tym bo moje pierwsze doświadczenie było takie żenie sprzątałem kabiny przez dwa tygodnie i po tym czasie zabrałem się do przywrócenia jej do stanu początkowego. To był gorący lipiec i do dziś pamiętam ten wylany pot i świeży oddech z oparów octu. Tak na marginesie ocet to bardzo dobry środek do usuwania takich osadów, a przy tym tani. Po użyciu trzeba tylko zastosować jakiś alkaliczny płyn zmywający aby zneutralizować działanie octu. Od tamtej pory wycieram i kabina zawsze wygląda wzorowo, a tak już po pierwszej kąpieli była brzydka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 07.04.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 My bedziemy mieli kabinę Ronal - dokladnie te ze zdjcia.Slyszlam bardzo dobre opinie o tej kabinie w nie jednym salonie, wiec albo producent ma dobre uklady z salonami, albo rzeczywiscie jest taka dobra. Pozyjemy - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 07.04.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 my zamontowaliśmy jednoskrzydłową firmy Samoskrzydło ma 140 cm dł wygląda pięknie, jak sie sprawuje jeszcze nie wiem, bo wprowadzimy się za jakis czas. Wykonana jest niewykle estetycznie i jeśli jest na taką miejsce- polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 07.04.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Od ponad trzech lat jesteśmy użytkownikami kabiny RAVAK, wygląda nadal pięknie,ale niestety tylko po wypolerowaniu Pomimo powłoki zabezpieczającej przed kamieniem i mydłem, a także licznym specyfikom, które testowalismy, po każdym prysznicu należalłoby kabinę po prostu umyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 07.04.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 W naszym nowym domku na pewno zrezygnujemy z dużych przeszkleń kabiny ze względów praktycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 07.04.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 moja mama odkąd myje się mydłem w płynie nie narzeka na zacieki na szybach kabiny. Może to jest sposób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts