Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kabiny prysznicowe Aquaform

Sonika

Recommended Posts

• 1 year później...
  • Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Interesuje mnie zakup kabiny tego producenta. Konkretnie model jak niżej. Podzielcie sie opiniami na temat estetyki wykonania, funkcjonalnosci itp.

Niestety nigdzie nie znalazłem tej kabiny do "pomacania", a pasi mi do koncepcji łazienki

http://www.aquaform.eu//files/aquabrand/upload/produkty/plik2/walkin_d.jpg

Ja mam z tej firmy nie tyle kabinę, co drzwi prysznicowe do wnęki 90cm -i naprawdę mogę polecić! jakosć bez zarzutu, cena przystępna, a dodatkowym atutem jest powłoka "DP Active", która znacznie ułatwia ich utrzymanie w czystości i brak zacieków z twardej wody:

http://www.aquaform.eu//products,kind,60.html

Poprzednio mieliśmy kabinę Sanplast -i Aquaform jest moim zdaniem o niebo lepszy.

A to nasze drzwi Glass 5:

http://images8.fotosik.pl/69/4fdd3fd0ef999e3emed.jpg

http://images6.fotosik.pl/429/fe626ee2d40e2319med.jpg

• 1 month później...
  • 1 month później...

Witam, poczytałem na forum trochę opinii o aquaform - nie znalazłem jakichś tragicznych więc przymierzam się do zakupu w/w parawanu.

Może ktoś go ma i mógłby się podzielić wrażeniami? Głównie chodzi mi o wrażenia dotyczące jakości wykonania, trwałości i łatwości utrzymania w czystości.

Pozdrawiam :)

• 2 months później...

Ja natomiast nabyłem kabinę RONAL PUR4 dwuskrzydłową otwieraną na zewnątrz i mam problem ze szczelnością .

W czasie kąpieli wycieka ciągle na zewnątrz woda niespasowanymi dolnymi uszczelkami( uszczelki drzwiowe stykające się z brodzikiem), a właściwie szparą ok. 5mm między uszczelkami , jak również łączeniem drzwi z elementem stałym kabiny).

Czy drobne wycieki z kabiny są dopuszczalne , czy kabina powinna być całkowicie szczelna .

Pozdrawiam.

Adam.

My mamy kabinę firmy Ronal dwuskrzydłową (drzwi otwierają się do wewnątrz i na zewnątrz). Na początku mąż nałożył silikon tylko wewnątrz kabiny, ale przeciekała ona dość intensywnie. Po zasilikonowaniu z zewnątrz, przecieki skończyły się, chociaż podejrzewamy, że teraz woda stoi w ramie. Natomiast po każdej kąpeli płytki przed drzwiami kabiny są spryskane wodą - jakby deszcz na nie napadał. Wygląda na to, że woda odbijając się z impetem od brodzika wylatuje na zewnątrz omijając dolną uszczelkę w drzwiach i ramę kabiny. Nie ma za dużo tej wody, ale po każdej kąpieli trzeba podłogę przetrzeć.

Za kabinę 80x100 daliśmy 1500PLN i nie spodziewaliśmy się po niej cudów, ale też myśleliśmy, że będzie trochę lepiej wykończona. Rama od spodu nie jest zabezpieczona niczym i bardzo łatwo można ostrymi krawędziami porysować brodzik podczas montażu. Szczelność samej kabiny też jest bardzo średnia (podejrzewamy, że rama łapie gdzieś wodę, gdyż od wewnątrz nałożyliśmy silikon wszędzie, gdzie tylko się dało). Na gałki nakleiliśmy odbojniki silikonowe, ponieważ gałki te zrobione są z twardego materiału i mogły porysować boczną szybę. Mąż dzwonił nawet do firmy Ronal z wnioskiem racjonalizatorskim, aby przynajmniej na spód ramy dawali cienką uszczelkę - poprawi to szczelność i zapobiegnie zniszczeniu brodzika podczas montowania kabiny. Odpowiedzieli, że nic z tym zrobić nie mogą, gdyż oni to tylko produkują (jeśli producent nie może nic zrobić, to kto może?) i ogólnie ton wypowiedzi był "nie zawracaj pan głowy".

Następnym razem raczej kabiny firmy Ronal nie kupimy. Z wszystkich rzeczy kupionych do mieszkania, ta kabina rozczarowała nas najbardziej.

• 4 months później...

Spodobała mi się (póki co wizualnie) ta kabina:

http://www.aquaform.eu/products,type,1.html

(SALGADO).

Jaki poziom reprezentują te kabiny? Niska półka, omijać, czy są OK i w tej cenie nic lepszego nie znajdę?

Generalnie sama kabina szklana półokrągła 90x90 - jaka cena minimalna za dobrą jakość?

• 6 months później...

Witam,

troszkę późno ale zawsze. Link co prawda nie działa, ale wiem o co chodzi, więc: miałam w mieszkaniu kabinę co prawda nie Salgado ale podobną tej firmy. Myślę, że elementy o któych napiszę nie będą różne pomiędzy modelami. Jakość produktu: jest bardzo dobra. Nie ma żadnych szpar w pasowaniu elementów, a te są dobrze do siebie dobrane. Materiał bardzo dobrze się czyści zarówno brodzik jak i ścianki. Ścianki są również wytrzymałe gdyż mój mężczyzna nie przyzwyczajony do pryszniców na początku nieźle się otłukiwał ;-). Woda w brodziku nie stoi (jest dobrze uformowany). Mam nadzieję że pomogłam i panu i następnym zainteresowanym. pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
my zamontowaliśmy jednoskrzydłową firmy Samo

skrzydło ma 140 cm dł wygląda pięknie, jak sie sprawuje jeszcze nie wiem, bo wprowadzimy się za jakis czas. Wykonana jest niewykle estetycznie i jeśli jest na taką miejsce- polecam

Monika czy mówisz o SAMO OPEN SURF:)??

jeśli tak to chciałabym zobaczyc jak wygląda u CIebie:):):)

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam,

Znalazłem na Allegro ofertę drzwi prysznicowych Open Space w granicach 500zł. Podobnie też Aquaform.

Czy ktoś z forumowiczów ma u siebie zainstalowane taki drzwi? Jeżeli tak to proszę o opinie jak się sprawują.

Czy drzwi bez powłoki typu Easy Clean będą dużo gorsze w utrzymaniu?

pozdr

• 1 year później...
  • 2 months później...