arturromarr 19.11.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Używam taniego prostego kominka od kilku lat. W tym roku przeniosłem go do nowego domu i postanowiłem go "podrasować".W salonie jest kanał ze świeżym powietrzem, więc wykonałem otwór na dole kominka i podłączyłem go z nim dając jeszcze klapkę regulacyjna.Efekt jest taki jak zamierzałem (niesamowity ciąg inie wyciągam powietrza z domu), ale coś mnie zaskoczyło:Mianowicie kiedy przed spaniem dokładam do kominka i redukuje ciąg to wypaleniu kominek błyskawicznie stygnie chłodzony zimnym powietrzem z zewnątrz.Kiedyś kominek był nad ranem ciepły a teraz jest lodowaty.Nowo powstałe korzyści są tym zjawiskiem trochę przyćmione, więc co zrobić.Ustawiam naprawdę nba mały ciąg, jak ustawię mniej to gaśnie.Czy muszę kupić jakąś automatykę która odetnie dopływ powietrza po wygaśnięciu?Jakie macie doświadczenia z takimi kominkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 19.11.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Przepustnica sterowana termostatem. Ja swoją kupiłem na kratki.pl, inne firmy też robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 20.11.2009 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 A czy ta przepustnica zamyka się dopiero jak wkład zaczyna stygnąć? Najlepiej jakby reagowało na światło palącego się kominka i już po jego zniknięciu lekko się przymykała, ale chyba za dużo wymagam. PS: czy ta z "kratek" dobrze się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 20.11.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 A czy ta przepustnica zamyka się dopiero jak wkład zaczyna stygnąć? Najlepiej jakby reagowało na światło palącego się kominka i już po jego zniknięciu lekko się przymykała, ale chyba za dużo wymagam. PS: czy ta z "kratek" dobrze się sprawuje? Można ustawić budzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts