Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przydomowa oczyszczalnia ścieków firmy Ecoventis

Recommended Posts

Wiesz co polecał bym bardziej rozwiązania firm Traidenis oraz VHTECH.

Oczyszczalnie SBR jak narazie raczkują w polsce.

Głównie chodzi mi o tanie produkty. Żeby mieć dobrego SBRa trzeba trochę zainwestować.

Mam sam NV-1 Traidenisa i powiem szczerze jestem zadowolony.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam!

Mylisz sie i to bardzo pisząc iż "Oczyszczalnie SBR jak narazie raczkują w Polsce" :-?

Byłem w tym roku na Miedzynarodowych Targach Ochrony Środowiska POLEKO w POznaniu i dowiedizałem sie że firma której planuje w najbliższym czasie zakup przydomowej oczyszczalni jest jedna z lepszych jak nie najlepszych na rynku, dostała Złoty Medal za „ecoklar

hydrocontrol najnowszej generacji, pełnobiologiczną, przydomową, samoczynnie dopasowujących się do ilości napływających ścieków oczyszczalnię na bazie technologii SBR.

Oczyszczalnia ecoklar hydrocontrol pokonać może obciążenia w przedziale od 25% do 200% obciążenia znamionowego co przyczynia się do bardzo szerokiego jej zastosowania. Jest to jedyna tego typu oczyszczalnia na rynku europejskim pracująca w podany sposób i dokonująca ciągłych pomiarów wszystkich parametrów oczyszczalni oraz sterująca również w sposób ciągły wszystkimi funkcjami technologicznymi oczyszczalni.

Pragne tylko dodać iż Złotym Medalem Międzynarodowych Targów Poznańskich nagradzane są produkty, które spełniają

najwyższe wymagania pod względem jakości, innowacyjności rozwiązań technologicznych oraz norm w zakresie ochrony środowiska.

Wiec nie można pisac że "Oczyszczalnie SBR jak narazie raczkują w Polsce"!!

Trzeba jeszcze pamietac o najważnejszej sprawie iż od nowego roku dokładniej od kwietnia jedyną normą obowiązującą w Polsce i na terenie całej Unii Europejskiej, na oczyszczalnie ścieków do 50 osób, będzie norma 12566-3, która wyklucza stosowanie urządzeń typu przepływowego. Jest to ostra norma , którą są w stanie spełnić tylko urządzenia oparte o zasadę SBR!!!

Wiec inne firmy teraz robią wszytko co moga zeby wciskać ludziom swoje produkty gdyz za niedługo bedą musiały przestac spzredawac swoje produkty.

http://www.ecoventis.com

Pozdrawim

to nie reklama trochę poczytałem i dowiedziawszy się o technologi SBR oraz wchodzącej rygorystycznej normie zacząłem szukać informacji, jak już kupić oczyszczalnie to dobrą tym bardziej że zakup przydomowych oczyszczalni do tanich nie należy chociaż i tą kwestie firma ecoventis rozwiązała gdyż pomagają w uzyskaniu dofinansowania nawet do 50%

• 8 months później...