banan76 19.11.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witam wszystskich forumowiczów . Jestem na etapie wyboru technologii budowy domu i spotkałem się z ofertą pustaków Durisol. Z rozmowy z przedstawicielem tej firmy w Polsce wiem, że to nowość i jeszcze nikt nie budował z tego materiału. Ponieważ informacji na ten temat w sieci jest stosunkowo niewiele, mam pytanie czy ktoś z forumowiczów brał pod uwage te pustaki wybierając materiał na budowę. Za wszelkie uwagi nawet te negatywne będę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 22.11.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 to bloczki cementowo-drewniane .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banan76 22.11.2009 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Na tym również kończy się moja wiedza na ten temat;) Po zapoznaniu się ze szczegółami na stronie producenta tych pustaków wydaje mi się, że jest to dość interesująca tchnologia. Szczególnie popularna jest na Słowacji ale także na zachodzie Europy. Zastanawia mnie tylko to dlaczego w Polsce jeszcze nikt nie budował z tych pustaków, szukam jakiś negatywnych opini na ten temat ale ich również nie ma. Osobiście uważam że jest to sprawa do głębszego rozważenia, biorąc pod uwagę łatwość budowy, dobre parametry, brak dodatkowych prac związanych z ocieplaniem ścian (dodatkowe koszty), no i oczywiście ekologiczny materiał z jakiego są zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts