Rackk 19.11.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witam serdecznie. Jestem na etapie projektu. Mam pytanie. Planuję budować podpiwniczony dom ze ściany jednowarstwowej YTONG 40cm. Jakie będzie najlepsze posadowienie bloczka z Ytonga na bloczku betonowym, z którego wykonywane będą ściany piwnic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 19.11.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Moja porada: Popraw tytuł wątku na bardziej konkretny, bo: 1. Wielu użytkowników olewa takie tytuły, bo nie wiedzą o co chodzi i im się zwyczajnie nie chce wejść do wątku; 2. Wielu użytkowników (do który ja się niestety zaliczam) jednak z ciekawości wejdzie i stwierdzi, że ich ten wątek nie interesuje, bo i tak się na tym nie znają - ergo tracą swój czas - co niniejszym uczyniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 19.11.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witam serdecznie. Jestem na etapie projektu. Mam pytanie. Planuję budować podpiwniczony dom ze ściany jednowarstwowej YTONG 40cm. Jakie będzie najlepsze posadowienie bloczka z Ytonga na bloczku betonowym, z którego wykonywane będą ściany piwnic.... Nie bardzo rozumiem pytania ale, Na ścianach fundamentowych będzie strop, na stropie papa 2 x i bloczki YTONG. Pamiętaj ,że ściany piwnicy muszą mieć odpowiednią konstrukcję, czyli odpowiednio grube lub dodatkowo zbrojone ! Bloczki szerokie na 24 cm to mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts