Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A kto ma kominek wolno stojący (kozę) wystąp!

MarcinF

Recommended Posts

Gość PYTUŚ

Ja mam "kozę" i jestem zachwycony, dom dość duży i olejowe drogie, dziś oba systemy razem to bajka. Nie mam teraz czasu ale w poniedziałek coś Ci napiszę. Poczekaj,mam DOWRE 12KW.

Pozdrawiam, żartobliwe wtręty jak najbardziej na miejscu lecz nie cierpię wulgaryzmów!!!

• 6 years później...
  • 2 years później...
  • 2 weeks później...

Witam,

Ja również wybrałem piecyk ( koze ) wolnostojący do siebie do mieszkania .

Plan jest taki żeby ogrzała-dogrzała salon 25m2 i kuchnie 10m2 , pozostałe pokoje dalej gazem będą grzane . Wybrałem Jotula 3F w piątek max sobota ma być zamontowana. Bardzo jestem ciekawy jak sprawi się podczas chłodniejszych dni. Jak odpalę dam znać jakie efekty i wrażenia ...

• 3 weeks później...
Kupiliśmy właśnie Charnwood Cove 2. BAAARDZO fajny piecyk (każdy jednak chwali swoje). Spełnia swe zadanie (ogrzewa salon i po trosze dół domu). Palę brykietem Pini (ołówki). Piecyk wygląda bardzo ładnie, użytkuje się go rewelacyjnie. Jak dotąd (to dopiero początki) jesteśmy bardzo zadowoleni. Koza w odróżnieniu od kominka nie jest tak "zobowiązująca". Nie ma obudowy, nie jest jakby na stałe wkomponowana w dom. Rura dymowa nie jest schowana w ścianie, więc mamy z niej sporo ciepła. Polecam gorąco kozę w ogóle, a nasz Charnwood w szczególności :) Pozdrawiam.