daniels 19.11.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witam!Ok pół roku temu ułożyłem na działce kostkę brukową. Teraz miasto przeprowadziło remont ulicy i chodników w taki sposób, że chodniki sprowadzono do poziomu ulicy. I pojawił się problem: moja kostka na wjeździe jest teraz ok. 18 cm wyżej od nowego chodnika. W konsekwencji nie mogę wjeżdżać na swoją posesję. Pytanie: czy remontując chodnik miasto powinno nawiązać się wysokością do mojego wjazdu? Nikt nie poczuwa się do winy i będę musiał na swój koszt przerabiać swoją kostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 19.11.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Kilka razy robiłem remont chodnika w mieście i zawsze wykonywaliśmy nowe wjazdy na posesję. To powinno być w projekcie remontu i na koszt miasta. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniels 19.11.2009 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Dzięki kolego za informację. A czy tą kwestię reguluje jakiś konkretny przepis? Szukałem trochę ale nie znalazłem.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.11.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Mam pytanie ułoyzłes kostke na swoej działce do bramy czy również wykonałeś podjazd? O podjazdach robionych poprawionych przez gmine słyszałem widziałem ale nie o tym aby teren an działce równac z podjazdem. A tak rozummiem pierwszy post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniels 19.11.2009 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Kostkę położyłem na swojej posesji do bramy. Poziom był praktycznie równy z chodnikiem. Ale teraz przy remoncie obniżono chodnik do poziomu jezdni i mam różnicę poziomów między nowym chodnikiem a moją kostką ok 18cm. Zrobiono ulicę tzw. "bez krawężnikową". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 20.11.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Oficjalnie zgłoś skargę na dziennik podawczy do urzędu . Najleoiej na działalność inspektora nadzoru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 20.11.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 a decyzję administracyjną z zarządu dróg legalizującą zjazd na posesję masz ? a poprzednio przed remontem jak było ? Na wprost Twojej bamy była jezdnia, krawężnik, chodnik i Twoja kostka równo z chodnikiem, tak ? To jak wjeżdżałeś ? chodzi o ten stary dom co remontujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts