joan 20.11.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Joan chyba się ze mną droczysz ? 1Jak bez pościeli ? i dlaczego? - normalnie z poszwą .. to chyba wynika z postu - miała "rozjaśnić sypialnię i dodać jej przestronności"...i się kurzyć... jako że zestaw - to rozumiem że poducha i np. prześcieradło bo takie zestwy istnieją... czyli wyszło z tego że rozważania dotyczą użycia bezposzwowego znam osobiście zwolenników takiego podejścia ale nie rozumiem, stąd moje droczenie bo myślałam że mi ktoś rozjaśni i może przekona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 20.11.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Ja przez pewien czas normalnie powlekałam wełnianą pościel, ale potem zaczęliśmy spać bez poszewek, bo włąsnie wtedy ta pościel najfajniej dziala. Te włoski masują skórę, to bardzo przyjemne. Co do gromadzenia kurzu i brudu, to nie powinno tak być, bo wełna jest pokryta lanoliną. Moja bynjamniej się nie kurzy. MARTINA1, Joan pewnie do tej wypowiedzi się odnosiła - odnośnie braku pościeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 20.11.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Nic dziwnego ,na te wysoce estetyczne walory nie zwróciłam uwagi - bo chyba większy praktyk niż estetka ,ale z drugiej zaś strony analizując aspekt estetyczny , to ładna to ona nie jest ...chyba ,że i gust mam spaczony - ALE DOBRA -nie ma 200 % normy -TYLKO 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 20.11.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Nic dziwnego ,na te wysoce estetyczne walory nie zwróciłam uwagi - bo chyba większy praktyk niż estetka ,ale z drugiej zaś strony analizując aspekt estetyczny , to ładna to ona nie jest ...chyba ,że i gust mam spaczony - ALE DOBRA -nie ma 200 % normy -TYLKO 100 eee - te kaszmirowe są nawet mniamniuśne... http://www.allegro.pl/item806251485_posciel_kaszmirowa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deborah83 20.11.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 A podoba Wam się taka? Fajne to niebieskie obszycie.. http://coconti.com/produkty/64-zestaw-amante-podwojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 20.11.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 A podoba Wam się taka? Fajne to niebieskie obszycie.. http://coconti.com/produkty/64-zestaw-amante-podwojny mnie urzekł pokrowiec na laptopa - tak długo szukałam inspisacji co mu kupić na gwiazdkę...by mu doopa nie zmarzla... http://coconti.com/produkty/36-pokrowiec-na-laptopa-amante Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 20.11.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Się powtórzę nie jest to dla mnie specjalnie ładne , ale też wystrój ze skór na podłodze ,baranich ,krowich i innych to nie mój klimat ...ALE CO TRACISZ ? Mając tyle walorów jak CI się nie będzie podobać dokupisz pościel fajną .A tak na próbę polecam marketową poduszkę za 40 pln i już wiesz czy chcesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deborah83 20.11.2009 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Haha, ale poduszka marketowa nie da mi smaku i stylu porządnej pościeli. Wiem, że to dość spory wydatek, dlatego trzeba rozważyć... joan - pokrowiec na laptopa tez fajny, ale moze lepszy by byl z lini Lusso, z tej welny wielbladziej. Bo brazowy jakos bardziej mi dla faceta pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 20.11.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Haha, ale poduszka marketowa nie da mi smaku i stylu porządnej pościeli. Wiem, że to dość spory wydatek, dlatego trzeba rozważyć... joan - pokrowiec na laptopa tez fajny, ale moze lepszy by byl z lini Lusso, z tej welny wielbladziej. Bo brazowy jakos bardziej mi dla faceta pasuje... ja nie dla faceta - to dla mojego laptopa dawał mi przez caly rok tyle przyjemności w korzystania... należy mu się stylowy prezent myśle że pościelowy smak i styl możesz znaleźć jednak za mniejsze pieniądze - jakby co pomacaj i porównaj - może nie w marketach ale w dobrych sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 20.11.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Ale odpowie Ci na wiele pytań i dobra, i tania do doświadczeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deborah83 20.11.2009 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Joan, a no - na Twojego laptopa to super. Ja swojemu chyba też zafunduję, bo ostatnio jest 12 godzin dziennie na chodzie. I biała bardziej kobieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nipsu 21.11.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 no pokrowiec super:) w sam raz no mój nowy komputer - poprzedni umarł śmiercią naturalną po 7 latach:(muszę szepnąć coś miśkowi, żeby mi na Mikołaja kupił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 21.11.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 my mamy taką wełnianą pościel i nei wyobrżam sibei spania pod nią niepowleczoną -- przeciez to trzeba coagle prac, prać i prac - nie tylko z powodu kurzu ale tez potu, obumierającego naskórka który zostaje na pościeli itp. .... Podobno sa do tego specjalne środki zeby urac domowym sposobem ale ja wole jednak powleczoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deborah83 21.11.2009 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Tylko powleczona już tak fajnie się chyba nie prezentuje w sypialni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 21.11.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Ja mam taką pościel i drugi raz bym jej nie kupiła. Tzn. na szczęście dostałam w prezencie, a była jak dla mnie mega droga. Spałam z początku w niepowleczonej i jak dla mnie jest szorstka i nie miła. Poza tym to co piszecie o praniu to prawda. Dawałam do prania chemicznego, ale koszt duży i trzeba to wozić. Potem też woziłam do mamy, bo ma większą pralkę i lepsze warunki do suszenia tego. Więc prana była rzadziej niż raz na miesiąc. Czułam, że śpię w brudnej pościeli. Była smarowana lanoliną specjalną do pościeli. Teraz śpię ale w "ubranej" w poszwy. Przynajmniej raz na dwa tygodnie, raz na miesiąc najrzadziej mam świeżą pościel. I dodam, że nie widzę w niej żądnych leczniczych właściwości Ani tego, że w lecie w niej niby chłodno, a zimą grzeje, nic a nic, jak dla mnie to bzdury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deborah83 21.11.2009 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Ja w sumie nie dla właściwości leczniczych ją chcę, bardziej dlatego, że tak mi się podoba i mogłaby fajnie wyglądać w takiej nowoczesnej sypialni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 21.11.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 mam kolezanke ktora pracuje w firmie która sprzedaje wełniane kołdry. drogie to to jak sam skurczybyk, wypasiony komplet potrafi kosztowac do 10 tys pln. w zakupie od producenta taka kołdra kosztuje ponizej 200 zł. reszta to marketing i niby antyreumatyczne działanie. dlatego targetem działan marketingowych sa osoby starsze zwabiane najczęsciej na tanią biżuterię made in china (przyjdz a dostaniesz wspaniały upominek- przyprowadz znajomych) Ja tam kocham moja puchową kołdrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 22.11.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Można dać 10 000 zł (?) można i dużo mniej w markecie ok. 300 zł. Ważna jest % ilość wełny w produkcie ...działanie przeciwreumatyczne dowiedzione. A puchowa kołderka to dopiero mega zbiór zarazków i materiał na powoli rozwijającą się alergię .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 22.11.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Ano może. wystarczy ze zadzwonisz do poznanskiej firmy Kaja albo ich konkurencji REMES. Kolekcje Pościelowe NOWOŚĆ! Kolekcja Fiori di Toscana W skład kolekcji wchodzą: * Terapia Rehabilitacyjna – możliwe wymiary podane niżej * Kołdra Italian Design Limited Edition – możliwe wymiary: 140 cm 160 cm, 180 cm, 200 cm, 220 cm x 200 cm * Poduszka Italian Design Limited Edition – wymiar: 40 cm x 60 cm cena od: 7 535,00 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 22.11.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 My mamy taka z marketu i tą duzo droższą (kupiona nie w Polsce) - różnica jest, ale zeby pod nią spac bez powłoki to na to ja mówię stanowczo NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts