luka 19.11.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 jak w temacie - czy można odeskować wykop, wylać w niego chudziaka a w drugiej kolejności lać na niego ławę na tym samym deskowaniu? niby w projektach przyjmuje się żeby chudziak był szerszy od ławy... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 19.11.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.11.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 jak w temacie - czy można odeskować wykop, wylać w niego chudziaka a w drugiej kolejności lać na niego ławę na tym samym deskowaniu? niby w projektach przyjmuje się żeby chudziak był szerszy od ławy... pzdr Można, ja tak mam. Więcej nawet: ja mam po prostu "chudziaka" wylanego z B20 razem z ławami Mój kierbud to zaproponował twierdząc, że jest dobry i stabilny grunt, ławy (robione wg projektu) mają szerokość z duuużym naddatkiem i chudziak tu niczemu nie będzie służył, a wylanie wszystkiego w jednym procesie będzie szybsze, prostsze i niewiele się różniące finansowo. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.11.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 może tu jeszcze coś znajdzieszhttp://forum.muratordom.pl/fundament-fundamenty-stan-zero-czyli-cos-dla-poczatkujacych,t47424.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 19.11.2009 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 może tu jeszcze coś znajdziesz http://forum.muratordom.pl/fundament-fundamenty-stan-zero-czyli-cos-dla-poczatkujacych,t47424.htm łaaa, sporo fajnej lektury! laptok do łóżka i pogłębiam wiedzę.... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 20.11.2009 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 może zaczniemy od początku świata... ten "chudziak" układa się na dnie wykopu bezpośrednio po jego wykonaniu...po to żeby nie uszkodzić dna wykopu czy to przez deszcze, czy jakieś dalsze prace/np chodzenie przy wykonywaniu szalunku/ tak że wersja:wykop, zrobienie szalunku, chudziak, "ławy" jest trochę bez sensutechnologicznego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts