Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ANKIETA - czy Redakcja powinna zabierać tytuły "za karę

daggulka

CZY REDAKCJA POWINNA ZABIERAĆ TYTUŁY "ZA KARĘ" ?  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. CZY REDAKCJA POWINNA ZABIERAĆ TYTUŁY "ZA KARĘ" ?

Recommended Posts

Ponieważ po kolejnej aferze z zabraniem tytułu nadanego przez forumowiczów przez Redakcje kolejnej osobie - nastała cisza jak makiem zasiał, więc postanowiłam poruszyć ten temat zanim nastanie afera kolejna i znowu bedziemy krzyczeć po próżnicy.

Czas na jakieś konkrety .....

Proszę zagłosować i uzasadnić swój wybór .....

Może kiedy temat zostanie "rozwałkowany" ustalimy jakieś konkrety i my-forumowicze wynegocjujemy dla siebie czytelne zasady .....

Wszak za aprobatą Redakcji ale to my-forumowicze kandydatury i tytuły proponujemy ....

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie ma nic dozgonnego.

Można zabrac, ale za co ?

no własnie według mnie nie powinni wcale , bo

-złe doradzanie Najlepszego Doradcy wpędzające kogoś w kłopoty,

-kłótnie lub ostra wymiana zdań ,

-cokolwiek innego ...

to wszystko powinni weryfikowac forumowicze - tak samo powinni mieć mozliwość nadania tytułu jak i odebrania ...

stanowisko :

tytuły proponują forumowicze a odbiera Redakcja jest według mnie nie fair ....

ale zaznaczam, iz jest to tylko moje zdanie na ten temat , i nie każdy musi je podzielać ...

wątek załozyłam nie po to, żeby rozpetać burze na forum tylko dlatego, ze ciekawa jestem jakie zdanie na w/w temat maja inni forumowicze ... no bo przeciez nie jest powiedziane , ze moje zdanie w temacie ma być jedyne i słuszne ... i ciekawa jetem jak widza to inni ....

Moim skromnym zdaniem powinien być podział na tytuły yyyy nazwijmy merytoryczne, dotyczące właśnie doradców i te bardziej lajtowe, jak duszki, uśmieszki i tym podobne.

Zabranie tytułu na przykład forumowa pogoda ducha dla mnie, forumowicza szukającego konkretnych informacji nie obejdzie aż tak, jak zabranie tytułu doradcy od czegoś tam, bo szukając merytorycznych wpisów, kieruję się raczej tytułami forumowiczów niż tytułami wątków, ponieważ we wątkach czasem trzeba przebrnąć kilkanaście stron pierniczenia o niczym, zanim sie znajdzie coś konkretnego.

Mój pomysł jest taki, że może ktoś czasowy (w porozumieniu z Redakcją) pokusi się o stworzenie czegoś w rodzaju regulaminu nadawania i odbierania tytułów i będzie sprawa jasna.

Oczywiście wpisałem „NIE” – ale co to da. :evil:

Moim zdaniem Redakcja zachowywała się i zachowuje się po „strusiemu”, przy czym perfidnie i do znudzenia lansuje hasło bez pokrycia, że My jesteśmy ważni i to my decydujemy.

Oczywiście, że decydujemy ale tylko o tym, że mimo takiego działania Redakcji „wchodzimy” na FM.

Oczywiście wpisałem „NIE” – ale co to da. :evil:

Moim zdaniem Redakcja zachowywała się i zachowuje się po „strusiemu”, przy czym perfidnie i do znudzenia lansuje hasło bez pokrycia, że My jesteśmy ważni i to my decydujemy.

Oczywiście, że decydujemy ale tylko o tym, że mimo takiego działania Redakcji „wchodzimy” na FM.

podzielam to zdanie , jeśli wielu forumowiczów je równiez podzieli z nami i wyjdzie to w ankiecie , to może wtedy dla Redakcji bedzie to czytelny sygnał do tego, żeby przysiąść z nami i ustalić jakieś jasne dla wszystkich reguły nadawania i odbierania tytułów ....

bo jeśli chodzi o nadawanie tytułów - też zasad jasnych nie ma co również "wyszło" ostatnio w przykrej dla wielu wymianie zdań ....

To masz jeszcze jedną wypowiedź. W takim czarno-białym świecie, jak Twoja ankieta głosowałem na TAK, ale zgadzam się z Tobą, że w tym konkretnym przypadku tytuł nie powinien być zabrany.

Może to już było dyskutowane na FM, jestem zbyt leniwy by brnąć przez całe archiwum, ale na wielu forach jest możliwość kliknięcia przez założyciela wątku przycisku "pomógł'. I to jest jednoznaczna ocena użytkownika, zadającego pytanie, czy dana osoba mu coś pomogła, czy też nie.

A w tej sytuacji, niejasnych zasad, pisanych na kolanie i obrażanie się, czy też karanie za obrazek :evil: ...

na FM i tak jest lajt. udzielam się jeszcze w jednym miejscu i tam jest zamordyzm... mod usunął moje posty bo uznał, ze są nie na temat a na moje pytanie w wątku dlaczego (używam eufemizmów na tamtym forum) poczęstował mnie ostrzeżeniem 8)

gdyby Barb się tam pojawił to za samo zalogowanie sie dostałby bana :)

co do meritum - nie

ja odznaczam ja odznaczenie zabieram

To wszystko prawda.

Ale tu sprawia się złudne wrażenie, że to od forumowiczów zależy – w tym cały problem.

Dla przypomnienia:

"Najlepszy doradca na tym forum" to ranga pod nickiem, którą otrzymują forumowicze wybitnie służący radą innym.

Czekamy na Wasze propozycje, kogo uhonorować taką rangą. Już kilka osób ma tę rangę, będą następni. To taki najwyższej klasy medal na forum "Muratora".

Pogrubienie moje.

tak patrzę ... na tą chwile ponad 140 wyświetleń wątku , a odzew znikomy ...

więc chyba faktycznie nie warto powalczyć skoro tylko nielicznym zależy ....

Bo wszyscy maja to w d...e, ja częściowo też.

Jest za dużo tych tytułów, a na dodatek 80% beznadziejnych i nie związanych tym forum.

Dodatkowe wyróżnienia/tytuły powinny być nadawane tak, żeby osoba wchodząca na to forum wiedziała że ma do czynienia ze specjalistą od dachu, ocieplenia, piecy, budowy energooszczędnej, poddaszy i tak dalej.

Jest sporo tytułów w których nie wiadomo o co chodzi.

Trzeba to zrobić jasno i przejrzyście, no i nie rozdawać tych tytułów jak na jarmarku.

Co do Barbossy, jako jeden z niewielu powinien mieć przywrócone wyróżnienie.

Tyle z mojej strony, ale się rozpisałem. :o