Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ANKIETA - czy Redakcja powinna zabierać tytuły "za karę

daggulka

CZY REDAKCJA POWINNA ZABIERAĆ TYTUŁY "ZA KARĘ" ?  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. CZY REDAKCJA POWINNA ZABIERAĆ TYTUŁY "ZA KARĘ" ?

Recommended Posts

źle mnie zrozumieliście .... ja nie pytam konkretnie o przypadek Barbossy ....

tytuł Barbossy odpuściłam, bo sam mnie o to na priv poprosił .....

ja pytam o całokształt ....

o to czy ogólnie powinno tak być ... o każdy następny przypadek który zaistnieje ....

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

technicznie nie da się już zmienić ankiety :roll:

ale ja myślę, ze sformułowana jest dobrze ....

nie rozszczepiam się na drobne i nie analizuje komu za co ....

moje pytanie było konkretne:

"czy Redakcja powinna zabierać tytuły za karę " ?

no bo:

nie pamiętam(albo było a nie wiem), żeby tytuł Najlepszego Doradcy odebrany był kiedykolwiek za niefachowe doradzanie .. raczej się nie zdarza ....

do tej pory tytuł odbierany był za karę- przede wszystkim za wyskoki , kłótnie , i tak też się ta sytuacja kojarzy ....

więc dla mnie jest to jednoznaczne ....

....tytuły proponują forumowicze a odbiera Redakcja jest według mnie nie fair ....

ale zaznaczam, iz jest to tylko moje zdanie na ten temat , i nie każdy musi je podzielać ...

wątek załozyłam nie po to, żeby rozpetać burze na forum tylko dlatego, ze ciekawa jestem jakie zdanie na w/w temat maja inni forumowicze ... no bo przeciez nie jest powiedziane , ze moje zdanie w temacie ma być jedyne i słuszne ... i ciekawa jetem jak widza to inni ....

FM jak zresztą nie jedyne ma swój regulamin.Nigdzie nie jest napisane ,że Redakcja nie ma takiego prawa by odbierać tytuły najpierw zasugerowane przez forowiczów a potem w pełni akceptowalne przez Redakcję.Nigdzie nie jest też zapisane ,że owa Redakcja ma konsultować to to z ludziskami.Daga sam jestem kontrowersyjną postacią tego zacnego FM i kilka razy prosiłem ,że nie chcę mieć nadanego automatycznie tytułu bo na niego nie zasługuje.W odpowiedzi usłyszałem ,że to jest automat i nie można tego zmieniać.Dlatego też uważam ,że tytuły nadawane przez forumowiczów także powinny być w 100% kontrolowane przez Redakcję.Jak najbardziej ludzie mogą nadawać tytuł ale o jego ewentualnej zmianie decydujący głos powinna mieć Redakcja.To tak samo jak w np. wojsku.Generała też można zdegradować i jak myślisz kto do tego doprowadza?

Moim skromnym zdaniem - te które (automatycznie) nadaje to niech se bierze 8)

Ale , właśnie ...

Tytuły (o których mowa) są nadawane przez Nas .

Odbierzemy MY ! nie Redakcja , nie Ona je postanowiła przyznać .

Najważniejsze !! Nie przyznała by go gdyby nie My !!!

To na Nasz czytelny monit taki tytuł nadała i ...

Na taki sam Nasz monit powinna czekać nim ten tytuł zabierze...

ps .stopka "barbi" (chyba nie tylko mnie) drażniła trochę ...

(raz tu - raz tam... - tylko gdzie częściej ) :wink:

Gość elutek

Moim skromnym zdaniem - te które (automatycznie) nadaje to niech se bierze 8)

Ale , właśnie ...

Tytuły (o których mowa) są nadawane przez Nas .

Odbierzemy MY ! nie Redakcja , nie Ona je postanowiła przyznać .

Najważniejsze !! Nie przyznała by go gdyby nie My !!!

To na Nasz czytelny monit taki tytuł nadała i ...

Na taki sam Nasz monit powinna czekać nim ten tytuł zabierze...

jestem tego samego zdania :)

Generała też można zdegradować i jak myślisz kto do tego doprowadza?

Redakcja ? :o

Skoro razem z daggulka macie mieszane odczucia ponieważ albo dziwicie się albo śmiejecie pozwolicie ,że dopowiem coś do opisów pod nickami

NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM!!!

NAJPOŻYTECZNIEJSZY FORUMOWICZ od ZAWSZE

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu...

1. Czy zawsze dobrze doradza?Czy swoją wypowiedzią udziela fachowej rady?

2.Czy tak ciepluchny w wypowiedziach forumowicz pozostanie nim na zawsze?

I owszem tytuły nadane przez forumowiczów a w pełni zaakceptowane przez Redakcje niestety powinny do czegoś zobowiązywać.Tak czy nie?

3. automaty to automaty i Redakcja ponosi za nie odpowiedzialność tak? To niech w cho.le..rę sobie zabiera i nadaje tak?

Popatrz na inne fora jak tam to działa.

Powiem tak: na te automatycznie nadawane pod nickami nie mamy wpływu ... są od zawsze - nadawane z automatu po zaliczeniu iuś tam postów - i o nich nie dyskutujemy.

Te pozostałe dzielą sie na dwie grupy:

NAJLEPSZY DORADCA NA TYM FORUM

oraz

NAJLEPSZY DORADCA od : dachów, podłóg, hydrauliki, elektryki ....

czyli wszystkie fachowo-tematyczne...nadawane przez forumowiczów ....

Ci forumowicze są od doradzania - sa fachowcami lub posiadają wiedzę którą chętnie się dzielą poświęcając na forum swój czas i forumowicze to docenili ....

Oni mają doradzać dając do myślenia , nie wazelinować, nie na siłę się ugrzeczniać po nadaniu tytułu ....

skoro dostali ten tytuł pomimo swoich wad -niech tacy pozostaną ... gdyby się zmienili - to byłoby nieszczere ....

przykład- skoro wczesniej było o Barbossie to niech teraz tez bedzie :

gdyby Barbossa teraz zaczał sypać : ą, ę i był wazeliniarsko miły to po prostu straciłabym do Niego szacunek ..... szanuje Go takim jaki jest i uważam, ze doradza dobrze , a że jest na forum postacią kontrowersyjną? - każdy jest jakiś i ma swoje za uszami ...

Najlepszy Doradca jest od doradzania i savoir vivre nic wspólnego z tym nie ma ....

NAJPOŻYTECZNIEJSZY FORUMOWICZ od ZAWSZE , Żądło Forum, Forumowicz Wielki Sercem - i wszystko pozostałe tytuły za specjalne zasługi nie związane z doradztwem forumowym ....

każdy utytułowany tymi rangami zostaje wyróżniony za coś specjalnego .... za specjalne zasługi dla FM i forumowiczów ....

to bardzo miłe, ze się tytuł posiada - bo to szczególne wyróżnienie z ramienia forumowiczów bądź samej Redakcji ....

i nie wiem jak to ująć coby zaś kogos nie urazić - ale te dwa rodzaje wyróznień to zupełnie inna bajka .....

No bo jeśli Forumowicz Wielki Sercem zacznie nagle trollowac to według mnie trza mu ten tytuł zabrać - ale to my - nadający powinniśmy o tym zdecydować :roll:

Natomiast Najlepszy Doradca na Tym Forum tytuł wedle wszelkich prawideł powinien mieć zabrany tylko wtedy kiedy doradzac zaprzestaje tudzież zaczyna pierniczyc głupoty w temacie swego doradztwa i robi tym więcej szkody niz pożytku ... ale skoro to my - forumowicze prosilismy o nadanie to i my powinniśmy mieć mozliwość odebrania ... nie Redakcja ....

takie jest moje zdanie na ten temat ....

daggulka masz rację ale niestety nie przedstawiasz żadnego sposobu aby forumowicze decydowali o zdjęciu wyróżnienia... gdzie nadanie takowego odbywa się z wielką pompą.Co tylko Redakcji nie podobało się ,że Barbossa cuś tam źle zrobił tylko Redakcji???Po fakcie powstaje ankieta itd.Jakoś Redakcja musiała się pokierować by zabrać mu tytuł.Skoro forowicze tego nie dostrzegli to zrobiła to Redakcja.W drugą Mańkę.Jak nadawaliście mu tytul przecież powstał odpowiedni topik i za aprobatą tam dyskutujących Redakcja mu go przyznała.Tak czy nie?

Cały problem tkwi w swoistym „zakłamaniu”.

Te sprawy nie są uregulowane w Regulaminie FM.

To Redakcja wyszła z propozycja, że na wniosek forumowiczów będzie nadawany tytuł (odpowiedni) pozalicznikowy.

Logika wskazuje, że skoro na „upubliczniony” wniosek forumowiczów lub forumowicza, nadaje tytuł, to też na „upubliczniony” wniosek forumowiczów lub forumowicza zbierze ten tytuł.

Chodzi o zasady i tak jak w poprzednim przypadku, odebrania tytułu za „przewinienie Regulaminowe” (u innej osoby), byłem przeciwnikiem takiego traktowania tytułów nadanych przez forumowiczów, tak i teraz postępuję identycznie.

Jest mi jednocześnie przykro, że są na tym Forum osoby, które tego rodzaju sprawy traktują personalnie – czego dowodem jest fakt, że obrońcy z poprzedniej sprawy ( z małymi wyjątkami), teraz nie dostrzegają problemu.

Kochani, po mojemu to bicie piany niczego nie zmieni.

Sprawa wygląda tak, że tytuły nadaje Redakcja - forumowicze jedynie o to wnioskują. I to Redakcja jest władna tytuły kasować.

Poza tym - forum jest własnością Muratora, nie naszą, nie ma co tutaj o demokrację się bić, bo przecież to nie republika.

Po prostu korzystajmy z forum na tyle, na ile się da i na ile Redakcja pozwoli, a jak komus nie pasuje, to zawsze może zmienić lokalizację.

Tak sobie właśnie myślę. 8)

Poza tym - forum jest własnością Muratora, nie naszą, nie ma co tutaj o demokrację się bić, bo przecież to nie republika.

Po prostu korzystajmy z forum na tyle, na ile się da i na ile Redakcja pozwoli, a jak komus nie pasuje, to zawsze może zmienić lokalizację.

no, kochana .... jak ja napisałam to samo ino w nieco inne słowa ubrane przy ostatniej aferze to mnie mało nie zjedzono ..... i cytowano jeszcze szmat czasu w kontekście ironicznym :wink:

ale - w zasadzie jestem tego samego zdania , aczkolwiek jeśli można coś zmienić na lepsze dla nas - to dlaczego nie spróbować? :wink:

dlatego tym razem nie rzucam epitetami , nie nawołuję do wojny tylko grzecznie zbieram opinie - bo mogłoby się z tego jakieś fajne dla nas zasady urodzić :roll:

daggulka masz rację ale niestety nie przedstawiasz żadnego sposobu aby forumowicze decydowali o zdjęciu wyróżnienia... gdzie nadanie takowego odbywa się z wielką pompą.Co tylko Redakcji nie podobało się ,że Barbossa cuś tam źle zrobił tylko Redakcji???Po fakcie powstaje ankieta itd.Jakoś Redakcja musiała się pokierować by zabrać mu tytuł.Skoro forowicze tego nie dostrzegli to zrobiła to Redakcja.

Oczywiście, ze mam sposób na zdejmowanie tytułów .... tak jak jest wątek o przyznawaniu - niech powstanie wątek o zdejmowaniu tytułów ...

na ten przykład każdy będzie miał prawo zaproponować uzasadnioną kandydaturę do pozbycia się tytułu - Redakcja także zanim zdjęłaby tytuł delikwentowi mogłaby zapytać w wątku co o tym myślą forumowicze ....

tak by było sprawiedliwie ....

Depsia napisał;

forum jest własnością Muratora,

Zgoda ale co by nie powiedzieć ,forum nie istnieje bez forumowiczów :D

Może się mylę ale jeśli ktoś ma tytuł Najlepszy doradcanadany za pomaganiei dzielenie się swoim doświadczeniem ,to tytuł ten powinien utracić zgodnie z duchem nadania czyli przestał być madry w tym temacie albo stał się bierny i dawno nikomu w niczym nie pomógł.

Co innego gdyby ktoś miał n.p tytułMistrz dyplomacji i zachował się niedyplomatycznie Redacja mogłaby zawiesić tytuł-po uprzednim ostrzeżeniu :-?