qwazar 21.11.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 No właśnie jak to wygląda prawnie.Nielegalnie jest wtedy kiedy jest dawca i biorca kluczy, ale co się dzieje kiedy dawca i biorca to ta sama osoba i na dodatek we własnym domu.Legalne czy nie legalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 21.11.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Jak ci się znudziło to po co odpowiadasz. Jest to sposób nie legalny więc go nie podam. Ale to nie znaczy że nie można. Jasne ,że mi się znudziło. Skoro jest to sposób nie legalny to po co zawracasz gitarrręę...i wkur....sz ucho.Zabrałeś głos ...powiedziałeś twierdząco ,że można to zapodaj tu i teraz ten nielegalny sposób.Ja chętnie popatrzę. Olaboga. Siedzisz Zeus na tym Olimpie i ci chyba z nudów żyłka pękła. Wyluzuj bo się przekręcisz. I czytaj ze zrozumieniem. Pojawiła się teza że nie można. Co nie jest prawdą. Jak komuś bardzo będzie zależało to sobie wygoogla. Ja nie mam zamiaru dawać przepisu bo jak sam zauważyłeś jest to nielegalne. To może jak była prohibicja w USA to też uważasz że alkohol wtedy nie istniał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 21.11.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Coście się na ten polsat uparli . Cyfre można LEGALNIE podzielić w obrebie jednego gospodarstwa domowego. Nigdy sie nie bawiłem w tzw. sharing , dzielenie karty przez neta. Choć wiem na czym to polega . w celach CZYSTO EDUKACYJNYCH bawiłem sie dawno temu w 'pewne rzeczy":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 21.11.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Nikt się nie upiera przy CP. Tylko jakieś takie dziwne ataki za mówienie prawdy . Toż to cenzor jakiś czy cóś. A tak jak mówisz Cyfra ładnie chodzi w sharingu . Nawet teraz mają to w ofercie CYFRA+ MULTIROOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 21.11.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 A tak jak mówisz Cyfra ładnie chodzi w sharingu . Nawet teraz mają to w ofercie CYFRA+ MULTIROOM Właśnie na tym polega fenomen Panów z CYFRY+, potrafią zarobić nawet na "edukacji". Zamiast z nią walczyć, przeistaczają ją w legalny i przynoszący zyski produkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.11.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Jak ci się znudziło to po co odpowiadasz. Jest to sposób nie legalny więc go nie podam. Ale to nie znaczy że nie można. Jasne ,że mi się znudziło. Skoro jest to sposób nie legalny to po co zawracasz gitarrręę...i wkur....sz ucho.Zabrałeś głos ...powiedziałeś twierdząco ,że można to zapodaj tu i teraz ten nielegalny sposób.Ja chętnie popatrzę. Olaboga. Siedzisz Zeus na tym Olimpie i ci chyba z nudów żyłka pękła. Wyluzuj bo się przekręcisz. I czytaj ze zrozumieniem. Pojawiła się teza że nie można. Co nie jest prawdą. Jak komuś bardzo będzie zależało to sobie wygoogla. Ja nie mam zamiaru dawać przepisu bo jak sam zauważyłeś jest to nielegalne. To może jak była prohibicja w USA to też uważasz że alkohol wtedy nie istniał? Stale tu Bywasz kurka wodna i to ty nie czytasz ze zrozumieniem ,że PC nie można podzielić legalnie.Po co pierdoły mi wciskasz ,że można.Sam się wyluzuj bo cię dopadnie epidemia grypy.Jaka teza się pojawiła??? W twojej główce?Komu ma zależeć na czymś czego jeszcze nie ma???Nie masz zamiaru dawać przepisu to i dobrze bo go póki co nie ma a ty jesteś brakującym ogniwem teorii Darwina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 21.11.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Ja pasuję z koniem nie będę się kopał . Chylę czoła przed twoją "wielkością". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.11.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Ja pasuję z koniem nie będę się kopał . Chylę czoła przed twoją "wielkością". Brawo.Dobry argument by powiedzieć pass. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwazar 21.11.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Nie masz zamiaru dawać przepisu to i dobrze bo go póki co nie ma Przepis jest, ale nie legalny. Zadałem wcześniej pytanie co do przepisów prawa, może ktoś bardziej biegły da odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.11.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Nie masz zamiaru dawać przepisu to i dobrze bo go póki co nie ma Przepis jest, ale nie legalny. Zadałem wcześniej pytanie co do przepisów prawa, może ktoś bardziej biegły da odpowiedź. Po co biegać po przepisach.Nikt Ci takiej odpowiedzi póki co nie da.Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 23.11.2009 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Autorowi - jak rozumiem z tematu - chodzilo o to, że chce mieć kilka dekoderów i jedną antenę. Oczywiście, że można to zrobić - jeśli do czterech dekoderów, to polecam konwerter poczwórny, a jeśli więcej (choćby z powodu nagrywarki, która wymaga dwóch przewodów) - multiswitch. Ja u siebie na razie mam w tej sposób podłączone dwa dekodery Cyfrowego Polsatu. Jednym przewodem idzie również tv naziemna. Więc w każdym pokoju mam tv naziemną i sat na jednym kablu. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.11.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Autorowi - jak rozumiem z tematu - chodzilo o to, że chce mieć kilka dekoderów i jedną antenę. Oczywiście, że można to zrobić - jeśli do czterech dekoderów, to polecam konwerter poczwórny, a jeśli więcej (choćby z powodu nagrywarki, która wymaga dwóch przewodów) - multiswitch. Ja u siebie na razie mam w tej sposób podłączone dwa dekodery Cyfrowego Polsatu. Jednym przewodem idzie również tv naziemna. Więc w każdym pokoju mam tv naziemną i sat na jednym kablu. Michał witam, czy jest możliwe, a jeżeli jest to w jaki sposób, wykonanie instalacji antenowej w taki sposób, aby była jedna antena zewnętrzna i żeby mozna było w sypialni oglądać np POLSAT, a w salonie TVN ? dodam ze chodzi mi o cyfrowy polsat Czy tu jest napisane ,że chodzi autorowi o kilka dekoderów? On chce z jednej anteny oglądać i PC i TVN z zaznaczeniem ,że np w sypialni ma mieć PC a w salonie TVN.W obecnym czasie by sprostać temu zadaniu by wcelować się w konkret pytania legalnie się nie da. Puki co na jednej antenie można ale przy udziale dwóch abonamentów i dwóch dekoderów.Jeden PC a drugi np.C+,N.Gdy autor odejdzie od tego pomysłu z pytania rozwiązań jest nieco więcej ale musi się wypowiedzieć by po próżnicy jęzorka nie strzępić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 23.11.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Czy tu jest napisane ,że chodzi autorowi o kilka dekoderów? Tu nie, bo jest napisane tu, czyli w temacie: cyfrowy polsat - kilka dekoderów na jednej antenie Pozdr., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.11.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Czy tu jest napisane ,że chodzi autorowi o kilka dekoderów? Tu nie, bo jest napisane tu, czyli w temacie: cyfrowy polsat - kilka dekoderów na jednej antenie Pozdr., No to Czego się trzymać ?Tematu czy opisu w poście?Patrząc na to pierwsze problem w całości znika i w telegraficznym skrócie ma dwa dekodery ,dwa abonamenty i jedną antenę.Ma także PC w sypialni i w salonie TVN.To jest legal.amen Patrząc na to drugie na jednej antenie tego nie obejrzy bo CP nie dzielimy legalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 23.11.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Pozdr., No to Czego się trzymać ?Tematu czy opisu w poście?... Ja bym poczekał na autora wątku. I jego zapytał. Chyba że po przeczytaniu tych przepychanek ma dość i już tu nie zajrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.11.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Pozdr., No to Czego się trzymać ?Tematu czy opisu w poście?... Ja bym poczekał na autora wątku. I jego zapytał. Chyba że po przeczytaniu tych przepychanek ma dość i już tu nie zajrzy. a ja bym przepchnął inaczej to twoje cytowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlCapone 23.11.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Nic tak nie wprowadza w świetny nastrój na cały nadchodzący tydzień jak poczytanie sobie spokojniutkiej dyskusji paru rodaków na którymkolwiek z forum..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.11.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Nic tak nie wprowadza w świetny nastrój na cały nadchodzący tydzień jak poczytanie sobie spokojniutkiej dyskusji paru rodaków na którymkolwiek z forum..... a jak podzielisz legalnie PC żeby mieć i jego i TVN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlCapone 23.11.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Nic tak nie wprowadza w świetny nastrój na cały nadchodzący tydzień jak poczytanie sobie spokojniutkiej dyskusji paru rodaków na którymkolwiek z forum..... a jak podzielisz legalnie PC żeby mieć i jego i TVN? Żadne tam Tefałeny i Polszmaty nie dorównują tutejszym dyskusjom......i to legalnym......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 23.11.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Żadne tam Tefałeny i Polszmaty nie dorównują tutejszym dyskusjom......i to legalnym......... rzeczywiście jak się pisze Polszmat to już świadczy o poziomie ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts