Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka sokowirówka?

irreality

Recommended Posts

Od 2 lat używam sokowirówki Gastroback Design Juicer Advanced . Rewelacja. Polecam!

Dla planujących zakup sokowirówki mała rada - wybierajcie sokowirówki, któe mają szerokie wejście na owoce (np. cała pomarańcz, cała marchewka, czy jabłko). Dodatkowo, żeby były różne prędkości, np. szybko wyciska sok z marchewki i innych twardych owoców, a wolno z pomarańczy...

http://www.gastroback.de/entsafter/design-juicer-advanced.html

http://img94.imageshack.us/img94/3636/40129titel4231493427151.jpg

Mam Mesko SWS-11. Myje się dobrze, wyciska dobrze, najcichsza nie jest, ale i nie jakieś ryczące monstrum. Ma już dobre "naście" lat i ma się dobrze. Design trochę mało aktualny :wink: ale mechanicznie bez zarzutu.

Rowniez mam ta sokowirowke. Machina nie do zdarcia. Co do designu to zgodze sie z przedmowca, za dekoracje to ona nie posluzy. Tak czy inaczej nie zamienilabym jej na inna. Pewnie tez nie zamienie, bo nie sadze zeby sie szybko popsula 8)

Ostatnio podsłyszałam rozmowę między panią sprzedającą wyciskane soki w jednym z punktów we Wrocławiu a klientką. Generalnie pani, która soki wyciska w ciągu dnia na masową skalę, zachwalała sokowirówki Zelmera. I to takie z pojemnikiem na odpady po wyciskaniu, który jest na zewnątrz sokowirówki. Mówiła, ze ma takie 2 Zelmery na zmianę i jeszcze nigdy nie dopadła jej awaria :)

• 1 month później...
Zapytam, czy ktos z Was ma urządzenie, w ktorym jest i sokowirowka i robot kuchenny. Zastanawiam się, czy nie warto zainwestowac w taki wieloczynnosciowy sprzęt. Podzielcie się doswiadczenie.

Miałam robota marki philips z czymś co nosiło nazwę sokowirówki. Beznadzieja. Teraz używam styranej sokowirówki mojej teściowej, która przez lata robiła na niej hektolitry soków i nie ma porównania. Przede wszystkim w tamtym robocie nie było mechanizmu odrzucania odwirowanych odpadów do osobnego pojemnika. Trzeba je było ręcznie wyciągać i to dość często bo inaczej spadała wydajność odwirowania soku i dużo go zostawało w odpadach. Moim zdaniem porażka.

• 6 months później...
Czasami te starsze sprzęty lepiej się sprawdzają, ale tez mi się wydaje, że wszystko zależy od marki. Z tego co wiem, to podobno bardzo dobrze sprawdza się sokowirówka Boscha, ale chyba każdy wie, że ta marka, to raczej gwarancja tego, że sprzęt będzie dobrze funkcjonował przez dłuższy czas. Zresztą nie jest taka sokowirówka tej marki jakoś bardzo droga, na magicznej planecie znalazłam całkiem tanio w porównaniu z innymi markami.

• 1 year później...
  • 2 years później...
  • 3 months później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...