zasadek121 26.11.2009 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 dzisiaj kupiłem przeponę...zaraz zabieram się do założenia jej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 26.11.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Rozmawialem dzis tez z instalatorem i mowil mi ze takie zestawy montowali u ludzi i sprawdzic lub napompowac zbiornik powietrzem do cisnenia od 1.7 do 2 i sprawdzac cisenienie co pol roku lub raz na rok przy spuszczonym zbiorniku i ewentualnie dopompwac powietrze bo moze troche ubywac - guma podobno porowate "stworzenie" wiec z czasem powietrze moze migrowac Procedura opisana poprzednio przez mojego znajomego jest prawidlowa tzn pompowac z otwartym kranem i pustym zbiornikiem aby resztki wody wyciekly z przepony. Mowil mi ze jesli przepona peknie lub bedzie miala nieszczelnosc i woda dostanie sie do zbiornika to wtedy jak nacisnie sie w wentylu ten bolec bedzie razem z powietrzem pryskala woda i to znaczy ze przepona jest do wymiany. To tyle informacji zebralem i jesli komus moze sie przydadza w przyszlosci z problemami z hydroforem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zasadek121 26.11.2009 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 wymieniłem przeponę zgodnie z instrukcją {nasz-dom} i już wszystko jest dobrze ... dziękuje za cenne informacje na ten temat a szczególne podziękowania dla {{{Nasz-Dom}}} więcej takich ludzi na świecie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 26.11.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Ok to ciesze sie ze przydaly sie te informacje i ze masz teraz hydrofor sprawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zasadek121 26.11.2009 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 a czy to normalne, że teraz kiedy się włączy to zanim dojdzie do 3,5 bar to chodzi jakieś 1,5...może do 2 minut....przedtem jakom s minute,ale teraz ciągnie więcej wody co nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 26.11.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Dluzej bedzie chodzil niz poprzednio bo teraz ma mozliwosc zaladowania wiecej do zbiornika. A sprawdzales teraz ile oddaje pomiedzy zalaczeniami? Mozna policzyc na ilosc splukiwan WC jesli wiesz ile spluczka wody ma na jeden zaladunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zasadek121 27.11.2009 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 sprawdzałem przed chwilą 40l wody popłynęło z kranu zanim się włączył...teraz bez porównania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asatel 13.08.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Witam i chciałem odświeżyć troszkę temat. Mamy lato i często podlewam. Zauważyłem że hydrofor praktycznie jak się włączy to cały czas chodzi a że mam go już z 10 lat to postanowiłem kupić nowy zbiornik 100L ponieważ sama przepona plus kołnierz którzy niektórzy proponują wymieć jest minimalnie tańszy od nowego zbiornika z przeponą. Zbiornik pusty ale miał załadowane 1,5 bara więc dopompowałem do 1,8 bar. Odpaliłem pompę zaciągnęła wodę i wyłączyła się przy 4 barach. Spuszczałem wodę do wiadra z podziałką i do chwili gdy pompa na nowo załączyła się zleciało 21litrów wody a pompa załączyła się przy 2 barach. Z tego całego opisu który jest wyżej wynika że mało zleciało wody. Drugi problem jest taki że po załączeniu się pompy doszła do 3,8 bara i nie chciała dobić do 4 więc nie wyłączała się oczywiście jak przez cały czas miałem odkręconą wodę w ogrodzie bo przy zakręconej wodzie dobija do 4 barów i wyłącza się. Mój zestaw to MULTI HWA 3000 więc sama pompa jest wydajna a i wody w studni mi nie brakuje.Mogę poprosić o jakąś opinię?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts