jaksie 25.03.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Wiesz, one są starsznie długie, więc ewentualnie mogłabyś ściąć górę z przelotkami. No ale widomo, że ekonomiczniej wyszłoby z metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 26.03.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Jaksie, te merete bielone to są ekri? Tak mi powiedziala siostra, ktorej zlecilam zakup... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 26.03.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 écru [wym. ekrü] kolor naturalny płótna nie bielonego: szarawożółty, bledszy i bardziej zielonkawy niż chamois a. kość słoniowa. Etym. - fr. 'nie bielony; surowy (jedwab)'; zob. eks-; cru 'surowy' z łac. crudus 'surowy; dziki; niedojrzały'. według słownika Kopalińskiego Jak dla mnie, to te zasłony są w złamanej bieli, nie śnieżnobiałe, ale też nie kremowe, nie wpadają w żółty odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 06.06.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Zgadzam sie,ze lniane wytrzymaja lata,a te nowoczesne szybko moga sie zniszczyc.Ale jeden chce miec modnie,a drugi trwale.Zgadzasz sie ze mna?Prawda?Ja,tak jak pisalam lniane mialam pare ladnych lat,dopiero teraz zmienilam na inne,modniejsze.Zobaczymy jak beda dlugo.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 06.06.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 oj tam, oj tam - nowoczesne tkaniny też potrafią długo przetrwać. wg mnie to kwestia jakości samej tkaniny a niekoniecznie konkretnego surowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 09.06.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 No,....cos takiegp,to i ja bym chciala miec we wlasnych oknach,ale jestem wlasnie po remoncie i niestety dlugo nic nie bede zmieniala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 13.06.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Masz racje,ze ....nowoczesne tkaniny tez potrafia dlugo przetrwac....wcale nie mysle,ze jest inaczej,ale stwierdzilam tylko fakt,ze moje lniane zaslony,bidule juz wysluzone,bo mialy kilkanascie lat,a jeszcze sie bestie trzymaly i to dosc dobrze,wyrzucilam,chociaz z bolem serca,a wlasnie kupilam nowoczesne.I wiesz jak tak patrze na okna,to pieknie to wyglada.Zreszta uszyla mi je babka,ktora sprzedaje w sklepie z firanami,tam tez jest od razu zaklad krawiecki.Mowie Ci wyszly cudo.A jak beda sie dlugo trzymaly,a to okaze sie w "praniu"-jak to sie mowi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 17.06.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 czy ktoś widział lniany materiał na zasłony z IKEA? są chyba 3 koloryna stronie wyglada ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 17.06.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 materiałów nie widziałam, ale u siebie mam zasłony ritva w kolorze białym. w rzeczywistości nie jest to biel biała, a taka złamana (w tym samym pomieszczeniu mam lampę (nieikeowską) i pasuje idealnie jeśli chodzi o kolor, a lampa była oznaczona jako beż-satyna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka77 17.06.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Miałam lniane zasłony.. Klasyczny len, bez wzorów. Prałam je w pralce i po lekkim odwirowaniu ( opcja "bez gniecenia"), jeszcze wilgotne wieszałam w oknie. Ta metoda pozwoliła mi uniknąć prasowania. Zasłony same się układały. Jedna rzecz jest istotna, trzeba mieć mocna "żabki" albo zasłony z tunelem i wieszać je bezpośrednio na karniszu lub lince. Lniane zasłony wyglądają naprawdę efektownie. Są naturalne i eleganckie jednocześnie. Polecam Ostatnio tez szukałam lnu ale ten, który znalazłam nie był juz takiej dobrej jakości no i był drogi. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 21.06.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Może lniane/bawełniane niemodne, ale ja je lubię. Nawet bardziej niz te wypasione, które kupiłam w salonie firan http://images49.fotosik.pl/477/a85e036ac4997c01med.jpg Czy karnisz też jest z Ikea? Jak się prasują owe Merete? Dodam, że jestem z tych antyprasowaczek, mogę się ewentualnie ciut poświęcić dla tak pięknych zasłon, ale tylko ciut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 21.06.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 a ja tez mam pytanie do zasłon Merete czy dobrze zasłaniają zbyt mocne słońce. Chodzi mi czy przy duzym słońcu przy zasłonietych zasłonach da się oglądać TV czy wszytko bedzie się odbijało w telewizorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 21.06.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Po pierwsze karnisz nie jest z IKEA, to ZEGAR. Po drugie prasuje się je fatalnie. Po trzecie nie zaciemniają. Ale i tak je lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 02.07.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Ogladajac to zdjecie,musze przyznac,ze robi wrazenie.Zaslony udrapowane pieknie,wnetrze piekne.Wszystko jest cudowne.tez bym tak chciala miec,ale jestem wlasnie jak wspomnialam po remoncie,a nie wszedzie mozna sobie pozwolic na takie cos.Bo nie wszedzie pasuje.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 03.07.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Dziękuję.Te białe zasłony są takie wdzięczne, że wpisują się dobrze w różne wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta0075 25.09.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 A czy z zasłon Merete mozna zdjąc przelotki i ponownie je założyć? Boje się, że po wypraniu przelotki będa zniszczone a zasłona zardzewiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts