Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hektarowcy Walczący z wiatrakami Duuuże działki

Asaf

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich budujących na działkach przekraczających 0.5 hektara.

W innym miejscu forum uznaliśmy potrzebę zorganizowania

"Grupy Budującej na dużych działkach"

Zapytacie dlaczego ?

A dlatego że oprócz wszystkich trudności , które spotykamy jak każdy inwestor to jeszcze dochodzi wieeeeele innych trudnych spraw dotyczących np; zagospodarowania działki, pomysłów na to, budowy ogrodzenia często przekraczającego kilometr , ale też podzielimy się radością i możliwościami jakie daje duża działka.

Nasze dzienniki mam nadzieję będą inspiracją dla budujących na dużżżżżych działkach.

Pozwoliłem sobie założyć ten temat bo bardzo chciałbym poznać ludzi napotykających na podobne problemy i podobne radości.

Moja działka ma ponad 5 hektarów o bardzo zróżnicowanym terenie i różnicy w wysokości 12 m.

Zapraszam do dyskusji i do przedstawienia się.

Asaf

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja także, nazywana przez kuleżanki obszarniczką 8) , z forum oczywiście :D , jestem szczęśliwą posiadaczką ponad 5 ha.

Działka będzie wykorzystywana wyłącznie rekreacyjnie, bez orania i zbierania...

Mamy z mężem zamiar hodować dużo różnych, a dla niektórych dziwnych zwierzątek... większość naszych pomysłów opisałam w dzienniku, serdecznie zapraszam.

Aaaaa.... i jeszcze półtora kilometra ogrodzenia trzeba by zrobić :-?

Pozdrawiam serdecznie wszystkich hektarowców... i nie tylko :wink:

Asaf,powinieneś dopisać ,że zawiązujesz klub widzących zabawę w budowaniu :lol: :lol: :lol: Bo to przecież nie pierwsze nasze budowy i pewnie nie ostatnie.Ja dzisiaj zaharowywałam się przy uporządkowaniu działki nad jeziorem(oczko w głowie mojego M,który szalał tam dzisiaj z piłą spalinową).Tak ,że dopiszcie jeszcze do moich areałów malutkie 40 arów. :wink: :wink:

to i ja zgłaszam się do wątku!!!

Beauty ja nie mam problemu z trzciną, bo ona rośnie mi tylko w ługu, a tam nie przeszkadza - jakieś 800 m od domu - za kawałkiem działki, który muszę jakoś zagospodarować... nie wiem zasadzić coś czy cuś??

ogólnie to adres wątku dodam sobie do podpisu, żeby zawsze trafić;)

• 2 weeks później...
No i zadziałało! :)

Ma niecałe 6 ha mieszkam tu od półtora roku . Ogrodziłem jakieś 1/2 ha i próbuję to ogarnąć.

Pozdrawiam

Witam.

A gdzie Twój dziennik ??

Jak możemy Cię poznać lepiej ?

Napisz coś więcej proszę.

Pozdrawiamy Cię serdecznie.

Ja dziś skończyłem grodzić całe 5,2 Ha :)

Asaf podziwiam - kawał pola, ale przy posiadanych przez Ciebie sprzętach (które ogromnie mi się podobają).

Zaczynam myśleć o zalesieniu 1ha (VI klasa), a przynajmniej będę miała gdzie na grzybki chodzić.

Ostatnio przyszła mi decyzja podatkowa 28 zł/rok - i o to dlaczego lubię rolę :lol: Ale szczerze, to przy naszej klasie użytku to nie ma innego wyjścia...

Hektarowcy - zgłaszajcie się!!!