Asaf 20.11.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Witam serdecznie wszystkich budujących na działkach przekraczających 0.5 hektara.W innym miejscu forum uznaliśmy potrzebę zorganizowania "Grupy Budującej na dużych działkach" Zapytacie dlaczego ?A dlatego że oprócz wszystkich trudności , które spotykamy jak każdy inwestor to jeszcze dochodzi wieeeeele innych trudnych spraw dotyczących np; zagospodarowania działki, pomysłów na to, budowy ogrodzenia często przekraczającego kilometr , ale też podzielimy się radością i możliwościami jakie daje duża działka.Nasze dzienniki mam nadzieję będą inspiracją dla budujących na dużżżżżych działkach. Pozwoliłem sobie założyć ten temat bo bardzo chciałbym poznać ludzi napotykających na podobne problemy i podobne radości. Moja działka ma ponad 5 hektarów o bardzo zróżnicowanym terenie i różnicy w wysokości 12 m.Zapraszam do dyskusji i do przedstawienia się. Asaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.11.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Ufffff.... zdążyłam , pierwsza "walcząca z wiatrakami". Wyślę posta, a później się przedstawię, bo mnie jeszcze ktoś ubiegnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.11.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Ja także, nazywana przez kuleżanki obszarniczką , z forum oczywiście , jestem szczęśliwą posiadaczką ponad 5 ha. Działka będzie wykorzystywana wyłącznie rekreacyjnie, bez orania i zbierania... Mamy z mężem zamiar hodować dużo różnych, a dla niektórych dziwnych zwierzątek... większość naszych pomysłów opisałam w dzienniku, serdecznie zapraszam. Aaaaa.... i jeszcze półtora kilometra ogrodzenia trzeba by zrobić Pozdrawiam serdecznie wszystkich hektarowców... i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 21.11.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 I ja się wpisuję. Jestem tuż nad kreską . Moje poletko to tylko skromne 55arów,ale się załapałam i to jest najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 21.11.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Asaf,powinieneś dopisać ,że zawiązujesz klub widzących zabawę w budowaniu Bo to przecież nie pierwsze nasze budowy i pewnie nie ostatnie.Ja dzisiaj zaharowywałam się przy uporządkowaniu działki nad jeziorem(oczko w głowie mojego M,który szalał tam dzisiaj z piłą spalinową).Tak ,że dopiszcie jeszcze do moich areałów malutkie 40 arów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fruziaczek 21.11.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 No to i ja się wpisuje ze swoim skromnym 0,72 ha Moze ja i nie obszarnik ale ciesze się ze chociaż tyle mam. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 21.11.2009 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Super że nam rośnie tu i tam Zapraszajmy tych , których znamy z naszych dzienników lub na których natrafimy w podróży po FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.11.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 No właśnie... Dardurdka do tablicy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 22.11.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Hej, nie jestem na szarym końcu z tymi 2ha A co tam... Oto jestem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 22.11.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Jesteście tacy zaprawieni w nasadzaniu i przesadzaniu ,wiec może ktoś mi doradzi jak pozbyć się trzciny w jeziorze ,żeby sobie zrobić dobre dojście do wody ? .Słyszałam ,że jest to dość trudna sprawa.Mam nadzieje ,że nie muszę kupować jakiegoś specjalistycznego sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 23.11.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 to i ja zgłaszam się do wątku!!! Beauty ja nie mam problemu z trzciną, bo ona rośnie mi tylko w ługu, a tam nie przeszkadza - jakieś 800 m od domu - za kawałkiem działki, który muszę jakoś zagospodarować... nie wiem zasadzić coś czy cuś?? ogólnie to adres wątku dodam sobie do podpisu, żeby zawsze trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.11.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu a ja mam tylko niecałe 0,4 ha różnica w poziomie znaczna jakieś 10-12 m chyba założę grupę budujących na średnich działkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 03.12.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Asafwnoszę o zmianę nazwy wątku na "Hektarowcy"... straszna cisza tu nastała, a przy takiej jasnej nazwie mam nadzieję, że więcej zapaleńców do nas trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 07.12.2009 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Asafwnoszę o zmianę nazwy wątku na "Hektarowcy"... straszna cisza tu nastała, a przy takiej jasnej nazwie mam nadzieję, że więcej zapaleńców do nas trafi Zmieniam na hektarowcy zobaczymy Faktycznie cichutko. Idę do twojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 10.12.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 No i zadziałało! Ma niecałe 6 ha mieszkam tu od półtora roku . Ogrodziłem jakieś 1/2 ha i próbuję to ogarnąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 10.12.2009 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 No i zadziałało! Ma niecałe 6 ha mieszkam tu od półtora roku . Ogrodziłem jakieś 1/2 ha i próbuję to ogarnąć. Pozdrawiam Witam. A gdzie Twój dziennik ?? Jak możemy Cię poznać lepiej ? Napisz coś więcej proszę. Pozdrawiamy Cię serdecznie. Ja dziś skończyłem grodzić całe 5,2 Ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 11.12.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Asaf podziwiam - kawał pola, ale przy posiadanych przez Ciebie sprzętach (które ogromnie mi się podobają). Zaczynam myśleć o zalesieniu 1ha (VI klasa), a przynajmniej będę miała gdzie na grzybki chodzić. Ostatnio przyszła mi decyzja podatkowa 28 zł/rok - i o to dlaczego lubię rolę Ale szczerze, to przy naszej klasie użytku to nie ma innego wyjścia... Hektarowcy - zgłaszajcie się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 11.12.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Wpisuję się na listę. Na razie mam 73 ary (pas startowy 17x430m), a rozważam kupienie domu z działką 75 arów (w formie bardziej kwadratowego prostokąta). To miałbym prawie półtora, szkoda, że tak ze 20 km jeden kawałek od drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 16.12.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Kolejny pomysł - na jakieś 1/2 ha - sad tradycyjnych drzew owocowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 16.12.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Ja mam działkę z sadem, tak lekko licząc na połowie działki mam sad. A na drugiej połowie jest czarna porzeczka, mocno zarośnięta drzewami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts