Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

na moich ha do tej pory rosło zboże, więc mam całkowicie do zagospodarowania, oprócz terenu ługów - jakieś 3000m2, a na reszcie nie wiem co. Z tarasu nowego domu bedę wychodzić w rezerwat przyrody chronionej, w której mam rzekę i źródła - tu mam dużo do pracy - straszne chaszcze
  • 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

8)

Wątek założony.

Można się przedstawiać i dopisywać.

Na razie w promocji przyjmujemy z działkami powyżej 0,5 hektara a od nowego roku koniec promocji i przyjmujemy powyżej 1 hektar

pozdrawiam

tak sobie czytam dziennik Arctici :roll:

Asafa dziennik otwarty i czeka :wink:

no i "przyleciałam" nas zapisać 8)

5443m2 :p

uffffffff 8)

zdążyłam :D

Szczęśliwego Nowego Roku dla Wszystkich "OBSZARNIKÓW" :lol: :lol:

wokol wystrzaly, miasto swietuje, a ja tutaj szukam budowlancow..

my do tej grupy tez chyba z naszymi nieco ponad 33000 m2 nalezymy; uprawiamy na wiekszosci trawe.. na razie wcinaja te trawe konie sasiada, ale mam nadzieje wkrotce nasze konie sie nia zajma..

pozdrawiam wszystkich mini obszarnikow i zycze szczesliwego Nowego Roku!

:( A jak kto ma w kawałkach??? :( :( :(

a to już nie wiem :wink:

znaczy ja wiem.

tyle, że nie wiem ile mam w kupce, ale kiedyś obok chaty futbolówkę my kopali na dwie bramki... :D :D :D

a poza tym mam orne, las i tartak i psa... (i kota też)

Jesteście tacy zaprawieni w nasadzaniu i przesadzaniu ,wiec może ktoś mi doradzi jak pozbyć się trzciny w jeziorze ,żeby sobie zrobić dobre dojście do wody ? .Słyszałam ,że jest to dość trudna sprawa.Mam nadzieje ,że nie muszę kupować jakiegoś specjalistycznego sprzętu? :lol: :lol:

Ja w zeszłym (2009) roku robiłem klientowi ogrodzenie na działce z dostepem do jeziora. Obrośnięte to było trzciną na kilkanascie metrów wgłąb.

Wynajął taką koparkę do pogłębiania stawów na gąsienicach co to może jeździć prawie po wodzie i wykopał cały ten szlam i zasypał piaskiem. Podobno trzcina nie ma prawa przez najbliższe kilkanaście lat wyrosnąć.

Gdzieś mam zdjęcia to jak chcesz to ci podeślę.

,100m drogi do odsniezania.. :roll: ,na wiosne chciałbym zaczać to zagospodarowywac,mysle,że 20 lat powinno wystarczyć na realizacje pomysłów... :lol:

To chyba za mnie napisałeś :lol: , tylko na to odśnieżanie już się ustawiłam... ciapka z turem nabyłam 8) ,

I też wiosną zaczynam zagospodarowywanie... tylko 20 lat to mi nie wystarczy... mam zamiar się przy tym zestarzeć :wink:

Witam wszystkich bardzo serdecznie! Super że ktoś założył taki wątek! Wreszcie coś dla mnie. Gdzie indziej to nawet bałam się odezwać jaka działka jest duża, a tu między wami będę taka średnia. Dopisuję się do was jeśli pozwolicie z moimi 2,7 ha. pozdrawiam
Może zarzućcie jakieś pomysły...

ogród?, ozdobny też?

sad, winnica?

grodzicie całość... czy część... jak całość to czym?... bo u nie 1,5 km trzeba?

Ja grodzę siatką leśną bo dostałem w prezencie z 1,5km . Śmigana ale w dobrym stanie. Ogrodziłem już jakieś 80 arów i chciałbym ogrodzić resztę tego kawałka na którym mam chałupę. Czyli jakieś drugie tyle. Wszystkiego to mam prawie 6 ha.

No i tak myślę puścić jakieś kosiarki z napędem na cztery. Może łowiecki co by mój borderek mógł się realizować.

To ja się do Was dopiszę jako "Członek Zazdroszczący" ;-) :D

Marzą mi się hektary - tylko kasy brak...

Oj nie zawsze jest czego zazdrościć! Co z tego że dostaliśmy ziemię za darmo i jest to piękne miejsce na budowę, kiedy nie ma za co z tą budową ruszyć?

Właśnie- pierwszy problem z dużą działką to ogrodzenie. U nas jest dosyć ,,wąsko"", bo tylko 80 m szerokości więc tak myślimy ogrodzić taki kwadrat 80/80, żeby tak ładnie wyglądało. To i tak daje ponad 300 metrów siatki w najtańszym przypadku :lol: