michal_ccc 21.11.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Witam wszystkich.Posiadam garaż w tzw ciągu,po bokach i z tyłu też sa garaże.Dach to deski na legarach pokryte papą. Ponieważ służy mi również do majsterkowania chciałbym go docieplić i pokryć blachą falistą.Z balachą nie ma problemu mogę kupić na miejscu i przywiązą,ale mam pytanie czy mogę ją mocować bezpośrednio do papy,czy muszę wstawiać poprzeczne listewki(szprosy?).Rozmawiałem z kilkoma osobami i opinie są różne od TAK do NIE ale bez wyjaśnienia dlaczego. Druga sprawa to docieplenie,myślałem nad wełną mineralną 15cm o od spodu tj pod legarami deski sosnowe gr 10mm na całej powierzchni garażu.Czy muszę stosować jakąś folię? Garaż mam ogrzewany nagrzewnicą na olej opalowy,wyjście spalin rurą przez otwór w dachu. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts