Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

!Pomocy - Ekogorszek Gdzie Kupić Warszawa - Piaseczno

suchyw

Recommended Posts

Witam,

od kilku miesięcy testuje różne źródła ekogroszku z okolic Piaseczna oraz południa Warszawy. Niestety za każdym razem trafiam na jakiś oszukany towar. Albo domieszki węgla brunatnego (czeskiego) albo miału, albo mokry na potęgę, albo niedoważone worki. Zbliża się zima a ja już straciłem nadzieję, że mogę kupić w okolicach Warszawy, Piaseczna, Raszyna, Tarczyna jakiś porządny eko groszek.

Z tego co czytałem w internecie to podobno Pieklorz jest super ale nie wiem gdzie można go kupić z pewnego źródła bo ten, który ostatnio testowałem był gorszy od retopala.

Także będę bardzo zobowiązany za adresy firm lub składu, gdzie kupię prawdziwy eko-groszek najlepiej od razu pakowany w kopalni tak jak Pieklorz a nie mieszany w składzie opału.

Pozdrawiam

Suchyw

A gdzie kupowałeś? Przy trasie 7 są dwa składy, kupowałem w tym przed Grójcem, od Warszawy po prawej stronie przy stacji benzynowej. Workowany był po 17zł 25kg. Może być. Teraz przerzuciłem się na skład w Pułtusku http://www.allegro.pl/item812927280_eko_groszek_workowany_dostawa_gratis.html Na próbę wziąłem tonę i chyba przy nim zostanę, ładnie się u mnie spala.

Kupowałem już:

1. W Piasecznie - Skład "Barczak" - oszkują na wadze worka, poza tym bardzo mokry. A co najgorsze baaardzo drogi - pow. 900/tona.

2. W Leroy Merlin - taka mieszanka 18 zł/25 kg. Może być ale dość mała kaloryczność i pakowany w foliowych workach, więc trochę mokry.

Na razie tym palę.

3. Przed Grójcem, przy stacji benzynowej BP, myślałem, że jest dobry, ale po spaleniu kilku worków okazało się, że dodają glinę i inne śmieci.

4. BIST na Bartyckiej - bardzo mokry, 2 rodzaje, 1 kaloryczny, mokry i się spieka, śmierdzi jak asfalt, drugi zwykły ale mokry i mało kaloryczny.

5. Czeski za 480/tonę fajny, ale nie na mrozy, raczej na podgrzewanie wody w lecie.

6. Skład w Woli Mrokowskiej, między Jankami a Grójcem. Pieklorz po 880/t, ale w workach 50kg. Niestety baardzo mokry bo leży na zewnątrz. No i mieszany z tańszym retopalem.

7. Skład w Warszawie, Karczunkowska 89, Pieklorz, ale bardzo mokry po 800/t oraz rosyjski prym beznadziejny.

Także całkiem duży przegląd mam rynku.

Jeszcze chce sprawdzić:

8. Skład na Podleśnej w Łazach - węgiel z Ziemowita po 780/t.

9. Dwa składy w Prażmowie, jeden to producent, który gwarantuje jakość http://www.gawegpol.pl oraz drugi skład http://www.wzmbud-serwis.com.pl.

Pozdrawiam