Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ciekawe co będzie, jeśli do środka nasypie śniegu i na wiosnę on stopnieje .... suchutko będzie, nieprawdaż ?

podobnie z wodą. która roztopiona ponownie zamarznie kilka razy w zimie ....

Nic nie będzie. U mnie nic nie było. Po zimie wszystko było suche jak pieprz - mimo tych paru garstek śniego co go nawiało.

ciekawe co będzie, jeśli do środka nasypie śniegu i na wiosnę on stopnieje ....
Nie czekalem, zeby sie przekonać. Dla świętego spokoju dwa dni przed zapowiadaną odwilżą kupiłem łopatę do śniegu. Miałem trochę szczęścia, potem juz nie napadało... To co stopniało nie stanowiło problemu, wyschło, zgubiło się, wyparowało...

Dzieki pikene za opinie...

Wczoraj sam przekonalem sie ze nie warto robic NIC ! Mielismy drugi raz wlamanie a w zasadzie wandalizm. Przyszly takie kur...szony i pozdzieraly folie i powywalały stemple. Na szczescie stoją juz 3 tyg.

Pytanie nr 2 - mozna jakos zabezpieczyc budowe, lub znacie sposoby jak to zrobic? Chyba tylko posadzic ludka w kabinie przed....

U siebie mam od 3 miesięcy otwory okienne niczym nie zabezpieczone i tak chcę zostawić do wiosny.

Wczoraj zauważyłem, że folia wysokoporoprzepuszczalna jest mocno brudna od strony poddasza - przejmować się że przez ten brud może coś jej się stać?

Folia dachowa jest niczym innym jak pewnego rodzaju filtrem dla wody tej jeszcze nie skroplonej i już w postaci płynnej. Skoro filtr jest zanieczyszczony to jest rzeczą oczywistą, ze nie spełnia już takiej roli jaką ma deklarowaną przez producenta w 100% ale w pomniejszonej o stan zanieczyszczenia i powierzchni tego zanieczyszczenia.

Jest przecież określone przed czym należy chronić folię aby spełniała swoją rolę(Słońce,pył,wysoka temperatura i środki chemiczne itd)

Na pewno na powierzchni znacznie zanieczyszczonej czy np sklejonej innymi materiałami niż jej powierzchnia bez zmian nie jest wysokoparoprzepuszczalna