r0berto 16.03.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) http://img857.imageshack.us/img857/3218/dmuchawa46.jpghttp://img24.imageshack.us/img24/9897/dmuchawa40.jpg Może ideał to nie jest ale ja jestem usatysfakcjonowany Edytowane 16 Marca 2011 przez r0berto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 16.03.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Panowie mam jeszcze pytanko odnośnie termostatu pokojowego,jaki warto zakupić żeby dobrze spełniał swoje zadanie,bo ten czujnik jest ok ale nie bardzo mogę go ulokować tam gdzie bym chciał a bezprzewodowy stawiam gdzie mi pasuje i tylko z tego względu nad tym myśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 16.03.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Na przyszły sezon kupuję już tylko miał wysokokaloryczny bo szkoda kasy na groszek. A powiedz...... ile jest popiołu z takiego wysokokalorycznego miału w stosunku do groszku??? jakie to są proporcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peem26 16.03.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Może ideał to nie jest ale ja jestem usatysfakcjonowany Ten deflektor co widać na zdjęciach to miałeś od początku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 16.03.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Ten deflektor co widać na zdjęciach to miałeś od początku? Nie nie było go dokupowałem,odwróciłem ruszta awaryjne podłożyłem 2cm profile i przykręciłem deflektor który ładnie rozbija płomień. Jest około 15 cm nad palnikiem,płomień praktycznie nie przebija się przez ruszta.Miałem na ruszcie szamotki ułożone tak jak radził zawijan ale to powodowało że boczne ścianki bardzo zachodziły sadzą,po założeniu deflektora jest mniej sadzy i równomiernie na całym wymienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 16.03.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 jorgo popiołu z miału jest ok.1/4 więcej niż z groszku ale np.jeżeli chodzi o zużycie to może minimalna przewaga groszku,chyba że miałem jakiś naprawde dziadowski groszek który był kupowany luzem na lokalnym składzie.Sprzedawca twierdzi że 26 kj,zapytany o świadectwo odpowiedział że kopalnia wysyła na życzenie.Więc chyba za bardzo nie ma co wierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAPROCIAK 16.03.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Ponawiam pytanie czy jest ktoś kto palił cały sezon miałem? jak się dopalał / ile tego poszło/jak z popiołem???Ja próbowałem na początku ale miałem słaby miał więcej było popiołu niz to warte i co najgorsze się zawieszał w podajniku ( ale był trochę mokry). Potem ( w luty last year) zakupiłem ekogroszek 5t i tak go spalam do tej pory. Nie jest to najwyszej jakości węgiel i z domieszka miału ale był tani 550, i jest suchy. Od tego czasu O problemów, obsługa kotła raz na tydzień - wegiel popół, czyszczenie wymiennika raz na 2 tyg. Zastanawiam się nad paliwem na przyszły rok, stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slaveta 16.03.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Spaliłem tylko około 150kg miału do testów, nie kupowałem więcej bo to nie czas na kupowanie miału. Spalał się wzorowo tylko warunek jest aby był suchy dlatego kupię w bigbagach około maja i wstawię do garażu żeby sechł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 16.03.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Zapas ciepła to ciekawa sprawa Możliwe że byłoby lepiej gdyby piec nie tracił ciepła a tak, im większa tem C.O. tym większa strata do kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 16.03.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Jest dobrze - koniec eksperymentów O koronę będę się jednak starał. Nie że "się przyda", uważam że za te pieniądze powinienem dostać pełnowartościowy produkt. W razie problemów mogę się na Ciebie powołać ? No to czas wybrać się na piwko do Pszczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 16.03.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Euroster 2006. Ma histerezę 0,4 st, czyli zadajesz 22.0 przełącza kocioł między 21.8 a 22.2. To ważne aby nie były odczuwalne skoki temperatur. Ja mam Euroster 2000, histereza 1st..sam sobie dopowiedz resztę Na dniach kupuję 2006 i raczej bezprzewodowy tym razem. Też myślę nad bezprzewodowym tylko ciekawi mnie czy nie będzie problemu z połączeniem ponieważ kocioł jest w piwnicy a mieszkanie na piętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.03.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Mam prośbę (pewnie znowu dostane po torbie, że nie ten temat ) Macie doświadczenie z zasobnikami CWU ? Chodzi mi o jakość wyrobu - dwupłaszczowy Galmet to dobry wybór ? Wolałbym Elektromet bo mają bardziej przemyślane rozwiązania i są na wyższym poziomie technicznym. Niedawno np. wymieniałem anodę w Galmet pionowym 120 l i myślałem, że mnie szlag trafi tak było to utrudnione, a w Elektromet mają to pięknie rozwiązane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slaveta 16.03.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Wolałbym Elektromet bo mają bardziej przemyślane rozwiązania i są na wyższym poziomie technicznym. Niedawno np. wymieniałem anodę w Galmet pionowym 120 l i myślałem, że mnie szlag trafi tak było to utrudnione, a w Elektromet mają to pięknie rozwiązane. Poprzednio miałem Elektromet 100l pionowy wiszący i życzę powodzenia, żeby wymienić anodę musiałem rozebrać elektronikę na dole, otworzyć bojler i włożyć łapsko do środka żeby wykręcić to co zostało po starej anodzie jeżeli to jest ten wyższy poziom techniczny to powodzenia. Teraz mam Galmet 200l pionowy stojący i nie widzę lepszego rozwiązania wszystko ładnie dostępne bez kombinacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r0berto 16.03.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 No tak mówią.. "maszyna gwizda tylko szofer piz...." Wymiennik muszę mieć poziomy i najlepiej dobry... znowu szukanie jak z kotłem Nie mogę znaleźć jaką histerezę ma Digitime 800, poproszę o info 0,1* wydaje się być ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.03.2011 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Zapraszam. Zbierzcie się kto chętny do kupy i przylatujcie Z Jastrzębia nie jest daleko do Pszczyny tylko będzie problem z lotniskiem he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 17.03.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Spaliłem tylko około 150kg miału do testów, nie kupowałem więcej bo to nie czas na kupowanie miału. Spalał się wzorowo tylko warunek jest aby był suchy dlatego kupię w bigbagach około maja i wstawię do garażu żeby sechł. Slaveta a wiesz już gdzie kupisz ów miał. Sam jestem zainteresowany tą opcją tylko trochę się boję by nie kupić nic dziadowskiego. Sam w tym roku paliłem 3 rodzajami eko: Pieklorz, Retopal i jeszcze jakiś inny wymysł. Najlepiej wypadł u mnie Pieklorz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slaveta 17.03.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Slaveta a wiesz już gdzie kupisz ów miał. Sam jestem zainteresowany tą opcją tylko trochę się boję by nie kupić nic dziadowskiego. Sam w tym roku paliłem 3 rodzajami eko: Pieklorz, Retopal i jeszcze jakiś inny wymysł. Najlepiej wypadł u mnie Pieklorz. Zaryzykuję i kupię w resover ma dużo dobrych opinii jak coś to dam teściowi. W Łodzi nie spotkałem miału workowanego o tak wysokiej kaloryczności (27kj). Paliłem różnymi badziewiami łącznie z tymi z marketu ale Ekoret położył wszystko co próbowałem na łopatki tylko że ta cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 17.03.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Verb mam prośbę.Możesz mi przesłać kilka wykresów z pracy cyklicznej u Ciebie? Chce porównać z moimi na prv wysłałem Ci adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.03.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 jack18 jaką masz temp powrotu na pracy cyklicznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 17.03.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) jack18 jaką masz temp powrotu na pracy cyklicznej? od 25-35 stopni.Tak sobie myślę jak by to wyglądało z pompa mieszająca? Edytowane 17 Marca 2011 przez jack18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts