darase 18.03.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Elzibi ma Ogniwo 24 jakby Ktoś nie doczytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 18.03.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 To ja pisałem o ekorecie Suspenserowi chyba się pomyliło. Tak to pamiętam. Tak przy okazji czy w twoim Ponarze ta proporcja którą podali Minertu i Roberto jest podobna. Wychodzi mi 1 kg na ok 4,5-4,6 minuty pracy podajnika lub odwrotnie 1 minuta pracy to ok 0,22 kg opału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 18.03.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Dla 24kw średnio wychodzi 7min /h pracy podajnika,u mnie bywało mniej,obecnie u mnie w czasie 1h45min wykonał 10min pracy z tym,że na chwile wyłączyłem piec bo dorabiałem sobie coś co by mi na piec nie kopciło po otwarciu drzwiczek.Za chwile powinien iść na miale bo chyba już resztkę groszku ze ślimaka wypalił.Miału mi weszło 7x25kg i jeszcze z 5kg by weszło czyli 180kg+ - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elezibi 18.03.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 dokładnie mam ogniwo 24 > co za tym idzie dmuchawa chyba spasowana do eCoala ? A tak przy okazji czy dmuchawy do eCoala mają klapki zamykające jak nie dmucha?? VERB na przeciwko wlotu wentylatora jest zaślepka jak ją odkręcę to na dole w podajniku jest dziura kilkanaście mm na obrazku czerwona krecha, a kółeczko to gdzie wiałohttp://img849.imageshack.us/img849/5765/bruc1.jpg to w końcu ile nacięć powinno mieć ognowo eko 24kW?? pozdrawiamelezibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slaveta 18.03.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Tak to pamiętam. Tak przy okazji czy w twoim Ponarze ta proporcja którą podali Minertu i Roberto jest podobna. Wychodzi mi 1 kg na ok 4,5-4,6 minuty pracy podajnika lub odwrotnie 1 minuta pracy to ok 0,22 kg opału Wiesz co? jeszcze nie bawiłem się licznikiem, jestem leniem:) jak mi się skończy groszek w zasobniku to wyzeruję licznik i podam wartości jakie wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slaveta 18.03.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Dla 24kw średnio wychodzi 7min /h pracy podajnika,u mnie bywało mniej,obecnie u mnie w czasie 1h45min wykonał 10min pracy z tym,że na chwile wyłączyłem piec bo dorabiałem sobie coś co by mi na piec nie kopciło po otwarciu drzwiczek. Za chwile powinien iść na miale bo chyba już resztkę groszku ze ślimaka wypalił.Miału mi weszło 7x25kg i jeszcze z 5kg by weszło czyli 180kg+ - Jaki miał kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 18.03.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Jaki miał kupiłeś? To podobno odsiewka z KWK CHWAŁOWICE z groszku,zasypałem pełny zasobnik i musiałem go wyjąć bo za wilgotny i się wieszał.Wartość ok 26000 jak wyschnie i zasypie ponownie to dam znać,wilgotny jest fatalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 18.03.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 dokładnie mam ogniwo 24 > co za tym idzie dmuchawa chyba spasowana do eCoala ? A tak przy okazji czy dmuchawy do eCoala mają klapki zamykające jak nie dmucha?? VERB na przeciwko wlotu wentylatora jest zaślepka jak ją odkręcę to na dole w podajniku jest dziura kilkanaście mm na obrazku czerwona krecha, a kółeczko to gdzie wiało http://img849.imageshack.us/img849/5765/bruc1.jpg to w końcu ile nacięć powinno mieć ognowo eko 24kW?? pozdrawiam elezibi Po dzisiejszej rozmowie z serwisantem uświadomił mnie ,że od pewnego czasu wszystkie palniki mają mieć 2x po6 tzn jak do 15kw tak do 24kw nie pytałem jak jest w 35kw. Co do klapki to jej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 18.03.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 U mnie też jest ale większego wpływu raczej na jakość spalania nie ma.Gdy się pali groszkiem powietrze tamtędy wlatujące wysysa spaliny z kosza,gdy się pali miałem jest ona niepotrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slaveta 19.03.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Słuchajcie w końcu muszę podłączyć swojego eCoal-a do neta tylko że jest taka sprawa, mianowicie w domu mam router wi-fi a do niego podłączony laptop-bezprzewodowo i komp-przewodowo. No i jak tu podłączyc eCoal-a nie ciągnąć dodatkowego kabla? macie jakiś pomysł? myślałem żeby podstawić przy kotle drugi router wi-fi co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slaveta 19.03.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 zwykły Acces point za 50 zł, podłonczasz kablem do ecoala... OK zamówione dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 19.03.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 OK zamówione dzięki. A gdzie zamówiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jorgo 19.03.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 A gdzie zamówiłeś ? Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slaveta 19.03.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 A gdzie zamówiłeś ? komputronik trochę drożej ale mam pod nosem w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.03.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Masz rację nie doprecyzowałem o którego Pieklorza chodzi. Paliłem tym z Chwałowic. Ale w którym miejscu pisałem o Ekorecie ? Nie pamiętam. Upss przepraszam, faktycznie o Ekoret pisał Slaveta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasioo 20.03.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Ponawiam pytanie czy jest ktoś kto palił cały sezon miałem? jak się dopalał / ile tego poszło/jak z popiołem??? Witam. Ja palę miałem cały czas, sezon zacząłem w połowie września, suszyłem budynek, piec pracuje cały czas do tej pory. W międzyczasie próbowałem czeskiego eko (500 kg) ekogroszku (ok 100 kg) i zwykłego groszku (ok 200kg). W sumie od września poza tymi 800 kg innych węgli spaliłem ok 2,5 tony miału. W mieszkaniu temperatura ok 22,5 - 23,5. Dom 160 m ocieplony 12 cm styropianu, 20 cm wełny na poddaszu. Miał, który kupiłem ma ok 25Mj/kg, nie wiem z jakiej to kopalni (sprzedawca sam dokładnie nie wie ). Z pełnego zasobnika (piec Ogniwo Eko 24kW) zostaje około 40 litrów popiołu. Tworzą się niestety dość duże kalafiory. Raz dziennie trzeba zajrzeć do pieca i je porozbijać, żeby spadły do popielnika. Tym co zostaje utwardzam podjazd - straszna glina u mnie jest. Generalnie za tą cenę (460 PLN za tonę) efekt naprawdę zadowalający. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alk 20.03.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Co do AP... to chyba oczywiste, ale napiszę... Upewnij się czy masz w kotłowni stabilny zasięg z routera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 21.03.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Po rozmowie z panem z elektro-system uzyskałem odpowiedź następującą. Odnośnie komunikacji pomiędzy użytkownikami na esterownik.pl trwają prace nad utworzeniem forum dyskusyjnego. Odnośnie ustawień ręcznych w sterowniku eCoal będą one dodane w 3 kwartale 2011r. W przeciwieństwie do brulli nie będzie do niego dodany automat. Moim zdaniem i tak wszyscy pojadą w automacie ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slaveta 21.03.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Moim zdaniem i tak wszyscy pojadą w automacie ale to moje zdanie. Pewnie chodzi oto żeby nie można było zarzucić eCoal-owi braku ustawień manualnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 21.03.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Pewnie chodzi oto żeby nie można było zarzucić eCoal-owi braku ustawień manualnych. Nie.Chodzi o to,że jest grono ludzi wierzących,że zrobi lepsze ustawienia ręcznie niż automat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts